Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Celyad kondigt grote afschrijving aan
Beeld: ABM Financial News

Celyad kondigt grote afschrijving aan

(ABM FN) Celyad kondigde vanmorgen een waardevermindering aan op zijn goodwill en op de immateriële oncologische activa. Het betreft een zogeheten ‘papieren afschrijving’.

Deze bijzondere waardevermindering is het gevolg van de verschuiving van de focus van het bedrijf in het kader van de implementatie van de Celyad 2.0-strategie.

Die nieuwe strategie geeft prioriteit aan R&D en het te gelde maken van de portefeuille met intellectuele eigendommen (IP) ten koste van de klinische ontwikkeling.

Aangezien er tot op heden geen effectief sublicentiecontract of samenwerkingscontract is afgesloten, bestaat er onzekerheid over de timing en het bedrag van de 'deal flow' en de bijbehorende inkomsten op korte, middellange en lange termijn.

Vanwege deze onzekerheid zal het bedrijf een volledige waardevermindering op de resterende waarde van de goodwill, de lopende R&D en het shRNA-platform van Horizon Discovery boeken.

Dit heeft een niet-contante waardevermindering tot gevolg van 20,5 miljoen euro op een statutaire basis en van 35,1 miljoen euro op geconsolideerde basis voor het boekjaar eindigend op 31 december 2022.

Meer details worden bekendgemaakt bij de publicatie van de jaarcijfers op of rond 23 maart. De controle van de cijfers is nog niet volledig afgerond, aldus Celyad woensdag.

De raad van bestuur zal op of rond 3 april 2023 een gedetailleerd verslag over dit voorstel publiceren, samen met de oproeping met voorstellen tot besluit voor de algemene vergadering van 5 mei.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Verlies Celyad Oncology flink gedaald
  2. Celyad heeft voldoende middelen voor minimaal 12 maanden

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Celyad kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 24 april

    1. IBM Q1-cijfers
    2. Meta Q1-cijfers
  2. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht