Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Brussel keurt overname VOO door Orange goed

Brussel keurt overname VOO door Orange goed

(ABM FN) De Europese Commissie heeft maandag de overname van VOO en Brutélé in België door Orange goedgekeurd. Dit maakte de commissie zojuist bekend na afronding van een diepgaand onderzoek.

De goedkeuring is op voorwaarde dat Orange maatregelen treft om de mededingingsbezwaren weg te nemen. Zo zal Telenet minstens 10 jaar toegang krijgen tot het vaste netwerk van VOO en Brutélé.

Orange Belgium verwerft 75 procent van het kapitaal min één aandeel van VOO.

Deze beslissing stelt het bedrijf in staat om verder te gaan met de overname, die naar verwachting tegen het einde van het tweede kwartaal van 2023 zal afgerond zijn.

Dankzij de overname van VOO kan Orange Belgum een supersnel netwerk exploiteren in Wallonië en een deel van Brussel. Daardoor wordt de uitrol van de convergente multigigabitstrategie van het bedrijf op nationaal niveau versterkt.

"Toegang tot betaalbare en hoogwaardige internet- en tv-diensten vereist keuzemogelijkheden. Orange is een succesvolle uitdager van Voo en Brutélé's telecommunicatiediensten in delen van België. Met ons diepgaande onderzoek willen we ervoor zorgen dat de overname van VOO en Brutélé door Orange niet leidt tot hogere prijzen of minder kwaliteit voor klanten in Wallonië en delen van Brussel", zei eurocommissaris Margrethe Vestager eind juli al. 

Update: om meer informatie toe te voegen.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Orange kopen verkopen
Orange Belgium kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht