Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Beursblik: beleggers ontdekken verborgen waarde CFE
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: beleggers ontdekken verborgen waarde CFE

(ABM FN) De Belgische bouwgroep CFE beleeft een sterke beursdag, waarbij het aandeel 14,8 procent stijgt tot 9,94 euro. Deze stijging is te danken aan de verkoop van Parkwind aan Virya Energy zegt vermogensbeheerder Stefaan Casteleyn van 1Vermogensbeheer tegen ABM Financial News.

Parkwind werd door Virya Energy, waarin Colruyt een belang van 60 procent heeft, voor minstens 1,55 miljard euro verkocht, wat veel hoger is dan analisten hadden verwacht. Zo hield Degroof Petercam rekening met een verkoopprijs van 1,2 miljard euro. En dankzij die meevallende verkoopprijs, krijgen beleggers ook oog voor CFE, zegt Casteleyn.

“CFE heeft na de splitsing [met DEME] een deel van de participaties in de windmolenparken van het oude CFE behouden”, aldus de vermogensbeheerder. Een ander deel van de windmolenparken zit bij DEME, maar volgens de vermogensbeheerder weegt de participatie in verhouding sterker door in CFE, dan in DEME.

Ook benadrukt Casteleyn dat het management na de splitsing nog aandelen CFE heeft bijgekocht. Beleggers lijken nu oog te krijgen voor de eventuele verborgen meerwaarde in CFE, wat voor de koersstijging van vandaag zorgt, aldus Casteleyn.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: geen heel grote verrassingen bij CFE
  2. Beursblik: winst CFE tegenvaller

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CFE kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 19 april

    1. Japan inflatie maart 2,7% YoY volitaliteit verwacht
    2. WDP Q1-cijfers
    3. EU producentenprijzen maart
    4. VK detailhandelsverkopen maart
    5. Fra ondernemersvertrouwen april
    6. KPN €0,098 ex-dividend
    7. CM.com jaarvergadering
    8. NSI jaarvergadering
    9. American Express Q1-cijfers
  2. 22 april

    1. NL investeringen februari
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht