Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
KBC Securities haalt Bpost van kooplijst
Beeld: Bpost

KBC Securities haalt Bpost van kooplijst

(ABM FN) KBC Securities heeft het advies voor Bpost verlaagd van Kopen naar Reduceren en het koersdoel van 7,40 naar 4,00 euro. Dit bleek dinsdag uit een rapport van de bank.

De analisten pasten hun waarderingsmodel voor Bpost aan, in reactie op het bericht dat het bedrijf té hoge marges aanrekende op diensten aan de Belgische staat.

Er wordt door KBC rekening gehouden met een financiële impact van 25 tot 50 miljoen euro in 2023, evenals met terugbetalingen en boetes.

Dat kan mogelijk zorgen voor terugbetalingen van te hoge winsten, boetes, een toekomstig EBIT-verlies door lagere persvergoedingen en het wegvallen van overtollige marges én een mogelijke verlies van het lucratieve persdistributiecontract, waarschuwt KBC.

Op de Brusselse beurs noteert het aandeel Bpost dinsdagmorgen ruim 6 procent lager op 4,18 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Bpost bereikt akkoord met PPP
  2. Bpost vlucht naar voren ondanks kritiek op mega-overname

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
bpost kopen verkopen