Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Ontex
Beeld: Ontex

Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Ontex

(ABM FN) De verkoop van de Mexicaanse activiteiten is op meerdere fronten goed nieuws voor Ontex, maar de kasstroom en de schulden blijven een punt van zorg. Dit oordeelt Kepler Cheuvreux donderdag, die het koersdoel voor het aandeel verhoogt van 6,50 naar 7,00 euro bij handhaving van het Reduceren advies.

De Mexicaanse activiteiten worden in mei verkocht en dat is goed nieuws, ondanks de impact op de EBITDA. De eerste opbrengsten van 225 miljoen euro werden gebruikt om een termijnlening terug te betalen en dat heeft een licht positief effect op de schuldratio, aldus Kepler.

Kepler neemt in haar model nog eens 40 miljoen euro aan toekomstige opbrengsten op, te ontvangen over de komende vijf jaar, wat de koersdoelverhoging verklaart.

Ontex kende een beter dan verwachte start van 2023 met een aangepaste EBITDA van 40,7 miljoen euro tegenover de schatting van Kepler van 37,6 miljoen euro.

De vrije kasstroom was echter negatief in het eerste kwartaal en de nettoschuld steeg in het kwartaal met 13 miljoen euro tot 880 miljoen euro. 

Op de Brusselse beurs stijgt het aandeel Ontex donderdagmorgen 1,1 procent aan 7,92 euro.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Beursblik: Kepler Cheuvreux verhoogt koersdoel Ontex
  2. Lage waardering Ontex maakt beursexit waarschijnlijk

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ontex kopen verkopen