Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: aandeelhouders KBC moeten meer geduld hebben
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: aandeelhouders KBC moeten meer geduld hebben

(ABM FN) KBC heeft in het eerste kwartaal meer winst behaald dan verwacht, maar aandeelhouders moeten ook meer geduld hebben te aanzien van de uitkering van 1,3 miljard euro. Dit concludeerde zakenbank Jefferies dinsdag.

De winst steeg in het eerste kwartaal tot 882 miljoen euro, wat 19 procent meer was dan de consensus van 743 miljoen euro en 20 procent meer dan de 738 miljoen euro waar Jefferies op had gerekend.

De nettorentebaten vielen wel 4 procent lager uit dan verwacht, en hierover wil Jefferies later vandaag, als KBC een toelichting geeft over de cijfers, meer horen.

Dit was de eerste volledige rapportering onder IFRS 17, wat een aanzienlijke impact heeft gehad op de resultatenrekening, maar de cijfers zijn volgens de broker vergelijkbaar met de verwachtingen na de gedetailleerde herwerking die op 18 april werd gepubliceerd.

Jefferies merkte op dat er geen nieuws was over de extra distributie van 1,3 miljard euro, waarover eigenlijk meer informatie was verwacht. Een inkoop van eigen aandelen zou een aanzienlijke steun voor de aandelenkoers kunnen betekenen, vindt Jefferies. KBC wordt in staat geacht om ongeveer 20 procent van de dagelijks verhandelde volumes in te kopen.

Jefferies heeft een koopadvies op KBC met een koersdoel van 87,00 euro. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Groep kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 04 oktober

  1. Beurzen China gesloten i.v.m. National Day
  2. UMG notering €0,24 ex-dividend
  3. Frankrijk services PMI sep 43,9
  4. Duitsland services PMI sep 49,8 volitaliteit verwacht
  5. ECB-President Christine Lagarde spreekt volitaliteit verwacht
  6. EU services PMI sep 48,4
  7. VK services PMI sep 47,2
  8. VS ADP banenrapport sep +150K volitaliteit verwacht
  9. VS ISM non-Manufacturing Index sep 54,0 volitaliteit verwacht
  10. VS olievoorraden
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht