Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Econocom bundelt audiovisuele activiteiten in vierde hoofdtak
Beeld: Zoom

Econocom bundelt audiovisuele activiteiten in vierde hoofdtak

(ABM FN-Dow Jones) Econocom maakt van zijn snelgroeiende audiovisuele diensten een vierde strategische tak. Dat maakte de Frans-Belgische leverancier van digitale diensten dinsdagmiddag bekend.

Econocom telde drie strategische hoofdactiviteiten: Financiering, Products & Solutions en Services. Maar door de sterke groei van de audiovisuele diensten denkt het bedrijf nu op dat vlak Europees marktleider te kunnen worden, stelde bestuursvoorzitter Jean-Louis Bouchard.

Daarom worden deze activiteiten nu losgemaakt van de divisie Products & Solutions waar ze in waren ondergebracht. Het gaat om het Franse dochterbedrijf Exaprobe, dat specialiseert in 'het slimme kantoor', netwerken en cyberbeveiliging; en BIS|Econocom, actief in Nederland en België en gespecialiseerd is in technologieën voor schermcommunicatie en samenwerking.

De audiovisuele activiteiten waren in 2022 goed voor een jaaromzet van 350 miljoen euro. 

De nieuwe divisie zal worden geleid door Jean Pierre Overbeek, CEO van BIS|Econocom, bijgestaan door directeur Jean-Pierre Chamillard van Exaprobe.

De nieuwe divisie moet de behaalde successen in de Benelux van BIS|Econocom uitbreiden naar andere landen. Dat bedrijf trad in 2017 toe tot de groep en is met zijn kantoren in Mechelen en Rotterdam het audiovisuele hart van Econocom.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Lees over dit aandeel ook

  1. Opnieuw omzetgroei bij Econocom
  2. Chantal De Vrieze in bestuur Econocom

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Econocom Group kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht