Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Telenet verlengt en verhoogt kredietfaciliteit
Beeld: Telenet

Telenet verlengt en verhoogt kredietfaciliteit

(ABM FN) Telenet heeft de looptijd van zijn wentelkrediet verlengd en tevens verhoogd, waardoor de kaspositie verder wordt versterkt. Dit maakte het telecombedrijf maandag voorbeurs bekend.

De looptijd van 480,0 miljoen euro van het bestaande wentelkrediet is verlengd voor een bijkomende periode van drie jaar, tot 31 mei 2029. Daarnaast werd het totale bedrag van deze verlengde tranche via een bankensyndicaat verhoogd met 90,0 miljoen euro.

Het totale bedrag van het wentelkrediet bedraagt nu 600,0 miljoen euro. Daarnaast heeft Telenet nog steeds toegang tot bijkomende liquiditeiten ter waarde van 45,0 miljoen euro onder aparte overeenkomsten met bepaalde financiers.

Hierdoor bedraagt de totale liquiditeitsbuffer van Telenet meer dan 1,6 miljard euro. Hierbij zijn 1 miljard euro aan geldmiddelen en kasequivalenten per 31 maart 2023 meegenomen.

Telenet heeft nu naar eigen zeggen "meer dan voldoende liquiditeiten" om onder meer te investeren in het datanetwerk van de toekomst samen met Fluvius via Telenets dochtervennootschap Wyre, waarin Telenet een belang van 66,8 procent aanhoudt. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 30 november

  1. Bijeenkomst OPEC+ volitaliteit verwacht
  2. Azerion Q3-cijfers
  3. China - Inkoopmanagersindex industrie en diensten
  4. NL producentenprijzen nov
  5. EU inflatie nov vlpg
  6. Dell - jaarcijfers
  7. VS steunaanvragen wekelijks
  8. VS PCE inflatie volitaliteit verwacht
  9. VS pending home sales okt
 2. 01 december

  1. NL Inkoopmanagersindex industrie nov
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht