Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Chipwet door Europees parlement
Beeld: Melexis

Chipwet door Europees parlement

(ABM FN-Dow Jones) Het Europese parlement heeft dinsdag de Europese Chips Act aangenomen, die beoogt een gunstig klimaat te creëren voor investeringen in de Europese halfgeleiderindustrie.

De wet werd met een grote meerderheid van stemmen aangenomen. De Europese raad van ministers kan de wet nu goedkeuren en in werking stellen.

Er wordt 3,3 miljard euro vrijgemaakt voor onderzoek en innovatie in de halfgeleiderindustrie. Ook kunnen vergunningen sneller worden afgegeven en krijgen kleine en middelgrote ondernemingen meer steun bij het ontwerpen van chips, om zo innovatie te stimuleren.

De wet steunt projecten die de leveringszekerheid van halfgeleiders in de EU verbeteren, ook door de vergroting van bestaande productiecapaciteit. Minder dan 10 procent van de wereldwijde productie van halfgeleiders komt uit Europa. De wet is bedoeld om dit naar 20 procent te brengen en om zo minder afhankelijk te worden van Azië en de VS.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI kopen verkopen

80% zegt kopen

5 stemmen

ASML kopen verkopen

86% zegt kopen

7 stemmen

BESI kopen verkopen

80% zegt kopen

5 stemmen

Melexis kopen verkopen

100% zegt kopen

1 stemmen