Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: nieuwe cyclus voor halfgeleidersector van start
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: nieuwe cyclus voor halfgeleidersector van start

(ABM FN) Zakenbank Jefferies is positief gestemd over de Europese halfgeleidersector, nu een nieuwe opwaartse cyclus is ingezet per mei. Dit blijkt woensdag uit een rapport van de analisten van Jefferies.

Die nieuwe cyclus zal de komende twee jaar resulteren in "significante" koersstijgingen en een sterke winstgroei. Een grote aanjager voor deze nieuwe cyclus is kunstmatige intelligentie, aldus Jefferies. Daarvan zullen vooral ASML en ASMI profiteren, denken de analisten.

De zakenbank verhoogde woensdag het koersdoel voor ASMI van 390,00 naar 600,00 euro en voor ASML van 700,00 naar 950,00 euro. Beide aandelen staan op de kooplijst van de bank en gelden ook als sectorfavorieten. 

Verder verhoogde Jefferies het advies voor het Belgische Melexis van Underperform naar Houden, met een koersdoel van 92,00 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI kopen verkopen

91% zegt kopen

11 stemmen

ASML kopen verkopen

92% zegt kopen

12 stemmen

Melexis kopen verkopen

88% zegt kopen

8 stemmen