Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Ontex verhoogt outlook
Beeld: ABMfn

Ontex verhoogt outlook

(ABM FN) Ontex heeft het tweede kwartaal afgesloten met een omzetstijging en een ruime verdubbeling van de EBITDA, wat ruimte bood voor een verhoging van de jaarvooruitzichten. Dit bleek vrijdag uit cijfers van de fabrikant van wegwerphygiëneproducten. 

Ontex slaagde erin de winstmarge te verbeteren.

Ontex zag zijn omzet in het tweede kwartaal met 15 procent stijgen tot 446 miljoen euro dankzij hogere verkoopprijzen, terwijl de verkoopvolumes in bepaalde productcategorieën ook toenamen. Gecorrigeerd voor ongunstige wisselkoerseffecten steeg de omzet met 13 procent op jaarbasis.

De aangepaste EBITDA kwam uit op 43 miljoen euro, een stijging van liefst 129 procent. De prijzen compenseerden de bijkomende kosteninflatie in het kwartaal en de ongunstige wisselkoersen. Maatregelen om de operationele kosten te verlagen leverden "sterke resultaten" op, waardoor de operationele kosten met bijna 6 procent werden verlaagd. De aangepaste EBITDA-marge steeg tot 9,7 procent, een stijging van 4,9 procentpunt op jaarbasis en 0,6 procentpunt op kwartaalbasis.

De bedrijfswinst bedroeg 19 miljoen euro, vergeleken met een verlies van 85 miljoen vorig jaar, inclusief herstructureringskosten.

Vooruitzichten voor 2023

In een macro-economische omgeving die onzeker blijft, benadrukte Ontex dat het in de eerste jaarhelft solide resultaten behaalde en verhoogde daarom de vooruitzichten voor 2023 naar de bovenkant van de eerder aangegeven verwachting. 

Ontex verwacht nu een omzetgroei met hoge enkele cijfers in de  zogeheten Core Markets, waardoor de in 2022 gerealiseerde verbetering wordt geconsolideerd en de portefeuille verder in evenwicht wordt gebracht.

De fabrikant mikt verder op een aangepaste EBITDA-marge voor de kernmarkten aan de bovenkant van de eerder afgegeven vork van 8 tot 10 procent.

Ontex benadrukte dat de beëindigde bedrijfsactiviteiten, dat wil zeggen de opkomende markten, een positieve bijdrage zullen blijven leveren aan de aangepaste EBITDA en de vrije kasstroom.

Tot slot verwacht Ontex haar schuld tegen het einde van het jaar terug te brengen tot minder dan 3,75 keer de EBITDA, waarbij verbetering van de winstgevendheid en kasstroomdiscipline een aandachtspunt blijft.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Ontex kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 05 december

  1. Japan inkoopmanagersindex diensten nov def
  2. China Inkoopmanagersindex diensten nov
  3. Reserve Bank of Australia rentebesluit
  4. Duitsland inkoopmanagersindex diensten nov def
  5. Eur inkoopmanagersindex diensten nov def
  6. VS inkoopmanagersindex diensten nov def
  7. VS inkoopmanagersindex diensten ISM nov def
 2. 06 december

  1. Duitsland fabrieksorders okt
  2. Campbell Soup Q1-ijfers
  3. VS ADP banenrapport nov
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht