Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: cashburn Galapagos hoger dan verwacht
Beeld: Galapagos

Beursblik: cashburn Galapagos hoger dan verwacht

(ABM FN-Dow Jones) De cashburn van Galapagos is hoger dan verwacht, terwijl de aangepaste omzetverwachting voor ontstekingsremmer Jyseleca nu onder de consensus ligt. Dit schreven analisten van Jefferies donderdagavond in reactie op de halfjaarcijfers van het biotechbedrijf.

De analisten rekenen op basis van het eerste halfjaar nu op een cashburn van 448 miljoen euro voor heel 2023, waar Galapagos zelf nog steeds uitgaat van 380 tot 420 miljoen euro. 

"We verwachten ook een aanzienlijke toename in de burn rate in de tweede jaarhelft, gezien het feit dat er meerdere Fase II/III studies zijn gestart, wat voor ons suggereert dat de burn waarschijnlijk hoger zal zijn dan 448 miljoen euro", aldus Jefferies.

Galapagos verlaagde donderdag de omzetverwachting voor Jyseleca, van 140 tot 160 miljoen naar 100 tot 120 miljoen euro. Dat is 9 procent lager dan de marktconsensus, volgens de analisten.

Jefferies verwacht dat dit ook betekent dat de eerder verwachte piekomzet van Jyseleca van 400 miljoen euro verder omlaag gaat, naast de 50 miljoen euro die al is ingeprijsd voor de labelbeperking.

Jefferies heeft een Houden advies op het aandeel met een koersdoel van 37,50 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos kopen verkopen

67% zegt verkopen

9 stemmen