Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: meer winst verwacht voor KBC
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: meer winst verwacht voor KBC

(ABM FN) KBC heeft in het tweede kwartaal meer winst geboekt. Dit blijkt uit de analistenconsensus die de bank zelf publiceerde.

Ook zal de bank minder kosten hebben gemaakt afgelopen kwartaal, terwijl de voorzieningen voor slechte leningen verbeterden. Dit laatste was ook het geval bij ING, waardoor de resultaten van de bank een stuk beter waren dan analisten vooraf hadden verwacht.

De door KBC samengestelde consensus mikt op een nettowinst van 863 miljoen euro. Dat was 811 miljoen in dezelfde periode vorig jaar.

Nu de rente al een tijdje oploopt, stegen ook de rentebaten van KBC. De analisten rekenen op 1,41 miljard euro, wat een stijging zou zijn van meer dan 13 procent.

Zakenbank Jefferies schreef onlangs in een sectorrapport te rekenen op een nettowinst voor KBC van 878 miljoen euro. Dat zou ongeveer evenveel zijn als een kwartaal eerder. Jefferies heeft een koopadvies op KBC met een koersdoel van 86,00 euro.

Jefferies rekent er verder op dat KBC bij de komende kwartaalcijfers zal aankondigde dat het 1,3 miljard euro laat terugvloeien naar de aandeelhouders, vooral in de vorm van een aandeleninkoopprogramma. Dat zou de beurskoers tot einde dit jaar ondersteunen, aldus Jefferies.

ING verwacht een winst van 885 miljoen euro. De bank verwacht lagere voorzieningen en dito kosten. Verder zit ING in lijn met de consensus, onder meer met een CET1 ratio van 15,3 procent. De gemiddelde analistenverwachting is 15,2 procent. 

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Groep kopen verkopen