Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: paar kleine verrassingen bij KBC
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: paar kleine verrassingen bij KBC

(ABM FN) De resultaten van KBC in het tweede kwartaal bevatten toch een paar kleine verrassingen. Dit stelden analisten van zakenbank Jefferies donderdag in reactie op de cijfers van KBC.

De nettowinst van KBC viel 10 procent hoger uit dan voorzien, aldus Jefferies, maar de outlook voor de rentebaten voor 2023 werd verlaagd met 0,1 miljard euro, hoewel de omzetverwachting ongewijzigd bleef.

De bank rekent nog steeds op een totale omzet voor dit jaar van 11,15 miljard euro, met een consensus van 11,30 miljard euro. Jefferies zelf rekent ook op 11,30 miljard euro.

De uitbreiding van de Risk-weighted Assets met 8,2 euro miljard in het derde kwartaal van 2023 werd eveneens niet verwacht. Die boeking heeft te maken met een beslissing van de ECB over een modelherziening van de Belgische bedrijfs- en kmo-portefeuille van de bank.

De CET1-doelstelling werd in dit stadium ongewijzigd gehouden, wat bijdraagt tot een gemengd beeld voor het totaalplaatje.

Onverwacht kondigde KBC aan dat de bank de kapitaalstructuur optimaliseert, met de geplande uitgifte van AT1- en T2-schuld, die de CET1-doelstelling met ongeveer 80 basispunten zou moeten verlagen wanneer ze volledig wordt uitgevoerd.

Het programma voor de terugkoop van eigen aandelen voor een bedrag van 1,3 miljard euro kwam niet als een verrassing, aldus Jefferies.

Jefferies heeft een koopadvies op KBC met een koersdoel van 86,00 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Groep kopen verkopen