Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Jefferies verlaagt koersdoel KBC licht
Beeld: ABM Financial News

Jefferies verlaagt koersdoel KBC licht

(ABM FN) Jefferies heeft het koersdoel voor KBC licht verlaagd van 86,00 naar 85,00 euro na de kwartaalcijfers van de Belgische bank, maar handhaafde het koopadvies op het aandeel. Dit bleek donderdag uit een rapport van analist Flora Bocahut.

Bocahut beoordeelde de kwartaalcijfers als gemengd. 

Hoewel de nettowinst 10 procent hoger uitkwam dan verwacht, dankzij hogere inkomsten en lagere voorzieningen, werd de prognose voor de nettorentebaten voor 2023 met 100 miljoen euro verlaagd, terwijl de risicogewogen activa voor het lopende kwartaal met 8 miljard werden verhoogd.

Jefferies verhoogde na de cijfers van KBC de winsttaxaties voor 2023 tot en met 2025 met een procent. Daarmee zit de zakenbank 7 tot 13 procent boven de consensus.

Bocahut verlaagde echter haar prognoses voor de nettorentebaten met 1 tot 3 procent naar 5,62 miljard in 2023, naar 6,06 miljard in 2024 en tot 6,40 miljard euro in 2025. 

"Onze totale omzetprognoses blijven ongewijzigd, waarbij de daling van de nettorentebaten wordt gecompenseerd door hogere fees en dit inkomsten uit verzekeringen en fair values."

Jefferies noemt de koersdaling van KBC vandaag overdreven.

"Het is onwaarschijnlijk dat de consensus voor de winst per aandeel naar beneden zal worden bijgesteld na de resultaten over het tweede kwartaal", reageerde Bocahut.

Daarnaast zal het aandeel de komende maanden steun vinden in het aandeleninkoopprogramma ter waarde van 1,3 miljard euro dat KBC vanochtend aankondigde. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Groep kopen verkopen