Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel KBC
Beeld: ABM Financial News

Beursblik: Deutsche Bank verlaagt koersdoel KBC

(ABM FN) Deutsche Bank heeft maandag het koersdoel voor KBC verlaagd van 82,00 naar 80,00 euro, maar handhaafde het koopadvies.

Deutsche Bank was te spreken over de recente kwartaalresultaten waarbij de nettowinst 12 procent hoger uitviel dan verwacht. Dit was vooral te danken aan een goed momentum qua rentebaten, vergoedingen, verzekeringsinkomsten, kostenbeheersing en activakwaliteit, aldus de analisten van de Duitse bank.

KBC lanceerde ook een terugkoopprogramma van 1,3 miljard euro, echter de focus van beleggers lag terecht op de door de ECB voorgeschreven extra risico gewogen kapitaal (RWA) van 8,2 miljard euro. Deutsche Bank verwacht dat de algehele operationele impact hiervan beheersbaar is, maar de negatieve aandelenreactie signaleert ook een verzwakking van de waarderingspremie voor de sector.

Desalniettemin blijft Deutsche Bank positief over het aandeel, zij het met een marginaal lager rendementspotentieel.

KBC noteerde maandag kort na de opening in Brussel licht lager op 64,62 euro.

Bron: ABM Financial News ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
KBC Groep kopen verkopen