Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Galapagos start Fase 2-studie lupusbehandeling
Beeld: Galapagos

Galapagos start Fase 2-studie lupusbehandeling

(ABM FN-Dow Jones) Galapagos is een Fase 2-studie gestart met GLPG3667, een potentiële behandeling voor systemische lupus erythematodes. Dit meldde het Belgisch-Nederlandse farmabedrijf maandagavond.

"De GALACELA fase 2-studie is een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde, multi-center studie om de werkzaamheid, veiligheid, verdraagbaarheid, farmacokinetiek en farmacodynamiek van GLPG3667 te evalueren bij volwassenen met actieve SLE", aldus Galapagos.

Een eenmaal daagse orale toediening van GLPG3667 of placebo gedurende 32 weken wordt onderzocht bij ongeveer 140 volwassen patiënten met SLE, aldus het bedrijf.

"Het primaire eindpunt is het percentage patiënten dat de SLE responder index (SRI)-4 respons bereikt in week 32", meldde Galapagos in een persbericht. 

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
Galapagos kopen verkopen

64% zegt kopen

14 stemmen