Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Reuters: TSMC dringt aan op uitstel levering chipapparatuur
Beeld: ABM Financial News

Reuters: TSMC dringt aan op uitstel levering chipapparatuur

(ABM FN-Dow Jones) TSMC heeft grote leveranciers gezegd om de levering van chipapparatuur uit te stellen, omdat de Taiwanese chipmaker zich zorgen maakt over de vraag. Dit meldde persbureau Reuters vrijdag op basis van bronnen.

TSMC wil volgens deze bronnen de kosten onder controle houden, vanwege de toegenomen zorgen over de vraag naar chips voor de consumentenmarkt. De leveranciers denken dat het uitstel van korte duur zal zijn, aldus de bronnen. Onder meer ASML zou geraakt worden door het besluit van TSMC, zo stelde Reuters.

TSMC wilde tegenover Reuters niet reageren op de geruchten, maar wees wel op eerdere uitspraken van CEO C.C. Wei, die in juli zei dat de zwakkere economische ontwikkelingen en een trager herstel in China ervoor zorgen dat consumenten de hand op de knip houden.

De chippers in Amsterdam gingen vrijdagochtend onderuit. ASML en Besi verloren bijna 1,5 procent. ASMI leverde ruim 3 procent in.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
ASMI kopen verkopen

69% zegt verkopen

32 stemmen

ASML kopen verkopen

57% zegt kopen

35 stemmen

BESI kopen verkopen

59% zegt verkopen

32 stemmen