Crescent handhaaft jaaroutlook

Crescent handhaaft jaaroutlook

(ABM FN) Crescent heeft verlies geleden in de eerste helft van 2023, maar handhaafde de outlook. Dit maakte het bedrijf uit Leuven maandagochtend bekend. 

Crescent, dat woensdag de halfjaarcijfers bekend zal maken, liet weten dat de omzetdoelstellingen van enkele van haar bedrijfstakken niet werden gerealiseerd, als gevolg van vertragingen in de levering, met name vanuit China.

Hierdoor bedroeg de omzet in de eerste helft slechts 7,8 miljoen euro en werd er verlies geleden.

De raad van bestuur besloot daarom twee niet-strategische dochterondernemingen, MARO en IPL, te verkopen, waardoor de kasstroom aanzienlijk zal verbeteren.

De eerste is actief in de installatie van zonnepanelen en de tweede in de productie van verlichtingsapparatuur voor straatverlichting.

Dankzij de opbrengst van deze desinvesteringen en de bijkomende tussenkomsten van VZH als referentieaandeelhouder, is de continuïteit van de onderneming als "going concern" gewaarborgd. Verder zal Crescent blijven werken aan een verdere afbouw van de lange termijn schuldenlast.

Outlook herhaald

CEO Eric Van Zele heeft bevestigd dat het bedrijf voor het huidige boekjaar nog altijd mikt op een totale omzet van 20 miljoen euro en een positieve EBITDA.

Voor 2024 mikt de onderneming op een verdere omzetgroei naar meer dan 22 miljoen euro en een EBITDA van meer dan 1,8 miljoen euro, exclusief de afgestoten entiteiten.

De Raad van Bestuur heeft ook besloten om Frederic Convent te coöpteren als bestuurder tot de volgende jaarvergadering, ter vervanging van ADMODUM BV, dat werd vertegenwoordigd door Paul Mathijs, die eind juni 2023 terugtrad.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Community trend

Zal het aandeel stijgen of dalen naar aanleiding van dit nieuwsbericht?

Aandeel Kies Huidige trend
CRESCENT kopen verkopen

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 28 september

  1. ECB economisch bulletin
  2. Duitsland inflatie CPI sep +4,5% YoY volitaliteit verwacht
  3. VS BBP Q2 (laatste herziening) +2,2% QoQ
  4. VS wekelijkse jobless claims
  5. VS pending Home sales aug volitaliteit verwacht
  6. Nike Q1-cijfers (gebroken boekjaar)
  7. Powell spreekt volitaliteit verwacht
 2. 29 september

  1. Beurzen China gesloten i.v.m. Mid-autumn Moon Festival
  2. China Caixin manufacturing PMI sep volitaliteit verwacht
  3. Duitsland detailhandelsverkopen aug
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht