Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Dienstensector VS groeit minder hard
Beeld: ABM Financial News

Dienstensector VS groeit minder hard

(ABM FN-Dow Jones) De groei in de dienstensector in de Verenigde Staten is in september vertraagd, terwijl de krimp in de Amerikaanse industrie iets afnam. Dit bleek vrijdag uit voorlopige cijfers van S&P Global.

De inkoopmanagersindex voor de dienstensector daalde van 50,5 tot 50,2, het laagste niveau in acht maanden.

De inkoopmanagersindex voor de industrie verbeterde van 47,9 naar 48,9, het hoogste niveau in twee maanden, maar nog wel altijd krimp.

De samengestelde inkoopmanagersindex kwam zo uit op 50,1, van 50,2 een maand eerder. Dit is het laagste niveau in zeven maanden.

"De PMI-gegevens voor september vergroten de bezorgdheid over over de ontwikkeling van de vraag in de Amerikaanse economie na renteverhogingen en een verhoogde inflatie", zei econoom Siân Jones van S&P Global in een toelichting.

Een indexstand groter dan 50 wijst op groei, waar minder dan 50 krimp betekent.

Bron: ABM Financial News

ABM Financial News is leverancier van beursnieuws, -video en -data, zowel voor real-time handelsplatformen en dealingrooms als voor online en offline media uitgaven. De informatie in dit artikel is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.