Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Trend Zonne-energie: 45,1% over afgelopen jaar (adv)

Trend Zonne-energie: 45,1% over afgelopen jaar (adv)

Advertorial 

Als we de rapporten van experts erop nalezen, is de conclusie meer dan duidelijk: zonne-energie zal de komende decennia de belangrijkste energiebron worden. Dit wordt nog eens onderstreept door een recent uitgebracht rapport van de Verenigde Naties. 

Uit dit rapport blijkt dat er vorig jaar meer is geïnvesteerd in zonne-energie dan in elke andere vorm van energie. De investeringen groeiden met ruim 18% naar ruim 130 miljard euro. 

Kosten zonne-energie dalen sterk

Dat de investeringen in zonne-energie zo zijn gegroeid, heeft vooral te maken met de sterk dalende kosten van zonne-energie. De kosten dalen zo fors door voortdurende innovatie. De verwachting is dat over twee jaar elektriciteit opgewerkt met zonne-energie overal ter wereld goedkoper zal zijn dan energie opgewerkt bijvoorbeeld met olie. 

Dat de lucht schoner wordt en het klimaat daarmee zeer is gediend, is dus zeker niet de belangrijkste reden voor de stormachtige opmars van zonne-energie wereldwijd. Het is vooral een economisch verhaal.

Saudi-Arabië

Kijk maar naar eens Saudi-Arabië, een land dat nog voor tijden enorme hoeveelheden gemakkelijk winbare olie in de grond heeft zitten. Saudi-Arabië gaat een zonnepark bouwen dat 200 keer (!) zo groot wordt als het grootste zonnepark ter wereld. Met de bouw is 200 miljard dollar gemoeid. 

De beleidsbepalers van het land verwachten een prima rendement te behalen op het enorme zonnepark. Kostentechnisch is zonne-energie in een land als Saudi-Arabië razend interessant. En met de aanleg van het gigantische zonnepark wil het land ook in het post-olietijdperk een leidende rol in de mondiale energievoorziening blijven spelen. Want de Saudi’s zien ook dat het tijdperk van olie voorbij is.  

Verwachte groei

Door de voortdurend dalende kostprijs van zonne-energie wordt het de komende jaren kostentechnisch alleen maar interessanter om zonneparken aan te leggen. De verwachte groei is dan ook heel hoog. Het Internationaal Energie Agentschap gaat ervan uit dat de markt van zonne-energie tot 2023 met 136% zal groeien.

Groei en rendement horen natuurlijk bij elkaar, zeker op de langere termijn. Je ziet bijvoorbeeld dat de Trend Zonne-energie – 15 toonaangevende internationale zonne-energie aandelen – van Trend Invest over het afgelopen jaar op een plus staat: 45,1%.*

In deze Trend zijn onder meer producenten van zonnecellen, omvormers voor zonne-energiecentrales en ontwikkelaars en uitbaters van zonneparken opgenomen.

Lees hier meer over de Trend Zonne-energie en de samenstelling >>


Alle informatie van Trend Invest over rendementen, kosten en risico’s vindt u op www.trendinvest.nl. Trend Invest is als beleggingsonderneming geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten in Amsterdam.

* Het rendement van 45,1% is berekend vanaf 27 april 2017 tot en met 27 april 2018 op grond van de rendementsontwikkeling van de financiële instrumenten binnen de Trend. De weergegeven rendementen betreffen resultaten uit het verleden. In het verleden behaalde en in de toekomst te verwachten rendementen vormen geen betrouwbare indicator voor toekomstige resultaten. De waarde van uw belegging kan fluctueren. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. De weergegeven rendementen betreffen een bruto-resultaat. De rendementen zijn berekend exclusief de vaste vergoeding per kwartaal, namelijk 0,2% over de waarde van uw Trend en € 7,50 per Trend voor de beleggingsaanbevelingen, en de aan- en verkoopkosten van 0,9%.

Advertorial 

Deze content is tot stand gekomen buiten de verantwoordelijkheid van de redacties van Belegger.nl en Beursduivel.be om. De informatie in deze column is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 20 mei

  1. Dui, producentenprijzen april
  2. Ryanair jaarcijfers
  3. Brunel ex €0,55 dividend
  4. HAL ex €2,85 dividend
  5. UMG ex €0,27 dividend
  6. Alfen Q1-cijfers
  7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
 2. 21 mei

  1. Envipco Q1-cijfers
  2. Fagron ex €0,30 dividend
  3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht