Word abonnee en neem Beursduivel Premium
De hele markt op één koersenscherm: de nieuwe Beursduivel Markt Monitor

De hele markt op één koersenscherm: de nieuwe Beursduivel Markt Monitor

Als u de markt op de voet wilt volgen kunt u eigenlijk niet zonder: de nieuwe Beursduivel Markt Monitor is gemaakt om geen koersbeweging meer te hoeven missen.  

Hem zelf bekijken en verkennen is natuurlijk de beste introductie, maar voor het overzicht schetsen we in het kort de zeven belangrijkste onderdelen en functionaliteiten van de gloednieuwe Beursduivel Markt Monitor.

1. Geschikt voor alle devices

De Beursduivel Markt Monitor is  responsive, dat wil zeggen dat hij op ieder formaat scherm vanzelf zorgt voor een optimale presentatie van de koersgegevens.  

2. Altijd in beeld: belangrijke beurzen en headlines

Het altijd aanwezige 'lint' bovenin de pagina toont voortdurend de actuele stand van de belangrijkste beurzen en indicatoren.

3. U bepaalt zelf welke markten u volgt

U kunt de hoofdgroepen van getoonde koersen (Algemeen, België, Europa, VS, VK, en de grafiekenmodule) zelf zichtbaar maken of verbergen door op het symbool van het 'oogje' te klikken. Binnen die groepen kunt u zelf eenvoudig aan- en uitvinken welke beurzen of deelmarkten u wel en niet wilt zien.

4. U bepaalt zelf hoe de informatie wordt getoond

Ieder zijn voorkeur. De Beursduivel Markt Monitor biedt de keuze om de pagina in light of dark mode te bekijken. Tevens kunt u de koersverschillen in procenten of in absolute bedragen laten tonen.

Binnen de verschillende groepen kunt u kiezen oif u de koersverschillen per dag, per week, per maand of year-to-date wilt zien. Bovendien kunt u de verschillende beurzen of deelmarkten los van elkaar tonen of samenvoegen, zodat u bijvoorbeeld voor meerdere beurzen tegelijk de grootste stijgers en dalers kunt zien.     

5. Kies uw favoriete grafieken 

>U kunt op ieder van de drie grafiekenposities voortdurend switchen tussen 22 verschillende indices en indicatoren, met de mogelijlkheid om de periode van de grafiek in te stellen van intraday tot een maand, een jaar, year-to-date en een vijfjaarsperiode.

De grafieken zijn interactief: door er met uw muis doorheen te bewegen kunt u de koersdata van alle datapunten in detail zien. 

Ook kunt u ervoor kiezen om op één van de grafiekenposities de laatste headlines van ABM Financial News te laten zien. 

6. Bepaal zelf de volgorde

Liever eerst de Belgische koersen? Of kijkt u na half vier graag naar de VS? Ziet u de brede marktindicatoren en valuta's liever altijd als eerste? Met de up- en down-pijltjes aan de rechterkant kunt u de groepen naar hartelust omhoog en omlaag verplaatsen, zodat u altijd uw favoriete volgorde in beeld hebt.

7. Wij onthouden uw voorkeuren

Als u uw favoriete indeling van de Beursduivel Markt Monitor heeft gevonden, dan slaan wij die voor u op, zodat u bij uw volgende bezoek niet opnieuw de pagina hoeft in te richten. 

Benieuwd naar de nieuwe Beursduivel Markt Monitor? U vindt hem hier!

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 15 april

  1. ForFarmers ex €0,15 dividend
  2. Nedap ex €3,20 dividend
  3. EU industriële productie feb
  4. Goldman Sachs Q1-cijfers
  5. Kendrion AvA
  6. VS detailhandelsverkopen maart
  7. VS Empire State index april
  8. VS vertrouwen huizenbouwers april
  9. VS bedrijfsvoorraden feb
 2. 16 april

  1. China economische groei eerste kwartaal 5% (YoY) volitaliteit verwacht
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht