Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Kooplijst 2022: Martijn Meijer

Kooplijst 2022: Martijn Meijer

Waar Nico Bakker en Martine Hafkamp hem al voor gingen, is het vandaag de beurt aan Martijn Meijer, directeur van Wijs & Van Oostveen Vermogensbeheer, om zijn drie favoriete beleggingen voor het komende jaar aan te wijzen.

Hij kiest voor een aandeel, een ETF en een beleggingsfonds.

1. Bloom Energy Corp.

De eerste keuze van Meijer is het Amerikaanse aandeel Bloom Energy. "In het kader van de energietransitie zal waterstof ook een belangrijke rol in de toekomst gaan spelen. Op dit moment zijn de aandelen nog erg beweeglijk en is het aanbod van beursgenoteerde bedrijven beperkt."

"Bloom Energy maakt brandstofcellen en deze worden inmiddels in honderden sectoren, zoals gezondsheidszorg, data centers, industrie en retail gebruikt. Er wordt veel geïnvesteerd in Bloom Energy, zo heeft SK Ecoplant recent voor 255 miljoen dollar een belang in het bedrijf genomen. Na een recente koersdaling acht ik het een mooi moment om een positie op te bouwen."

2. Bitwise Crypto Industry Innovators ETF

Tweede op de lijst is een ETF. "Rondom crypto’s is erg veel te doen. Ik kies ervoor om niet in crypto’s zelf te beleggen, maar in de infrastructuur om dit mogelijk te maken. Er komen steeds meer ETF’s op dit gebied en blijkbaar is er een enorme vraag om juist hierin te investeren."

"Of u nou een voorstander bent van de crypto-industrie of niet, de marktkapitalisatie is te groot om nog te negeren. Met meer dan 2 biljoen (2000 miljard) aan waarde kan worden geconcludeerd dat het een enorme markt is."

3. Chenavari Toro Income Fund

Tot slot een fonds uit een andere, wat minder bekende hoek. "Het Chenavari Toro Income Fund belegt in asset backed securities. Ik kies in het kader van spreiding voor een belegging in obligaties met een onderpand."

"Dit zal anders bewegen dan de andere namen waar ik voor kies en daarmee zorgt het voor een ander risico. Uiteraard zijn dit geen staatsobligaties, maar wel een belegging met minder risico dan aandelen. Het zal in 2022 behoorlijk kunnen bewegen, maar daar is het beoogde rendement van 9-11% dan ook naar. Op dit moment zit er een discount op van circa 27% ten opzichte van de intrinsieke waarde."


Deze beleggingsaanbevelingen zijn opgesteld door Martijn Meijer. De heer Meijer heeft op het moment van publicatie geen eigen positie in de besproken fondsen. Overige meldingen inzake de Wet Marktmisbruik kunt u hier vinden.

Lees ook: Kooplijst 2022: Nico Bakker

Lees ook: Kooplijst 2022: Martine Hafkamp

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 april

  1. NL investeringen februari
  2. SAP Q1-cijfers
  3. NL consumentenvertrouwen april
  4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
  5. ING jaarvergadering
  6. VS Chicago Fed-index maart
  7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
 2. 23 april

  1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
  2. Novartis Q1-cijfers
  3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht