Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Kooplijst 2022: Erik Mauritz

Kooplijst 2022: Erik Mauritz

Als nieuwbakken hoofd van de IEX Beleggersdesk mag Erik Mauritz dit jaar natuurlijk niet in de Kooplijst-competitie ontbreken. We zijn benieuwd naar de aandelen waarvan hij mooie koersprestaties in 2022 verwacht.

"Bij de selectie heb ik gekozen voor aandelen die aansluiten op mijn algemene verwachtingen voor volgend jaar", zegt Mauritz. "Daarbij ga ik graag voor namen die door de IEX Beleggersdesk gevolgd worden, en vind ik het ook aardig om twee minder voor de hand liggende aandelen te noemen.”

Amazon

Eerste op de lijst van Mauritz is e-commercegigant Amazon. "Amazon hoort bij het lijstje van vijf grote techaandelen die verantwoordelijk waren voor het leeuwendeel van het rendement van de S&P 500 in 2021. Het lijkt mij sterk dat die trend niet doorzet in 2022."

"Van die vijf namen vind ik Amazon de meest aantrekkelijke, vanwege het winner takes all-principe. Daarbij denk ik dat zowel in een situatie van langere lockdowns als in een situatie waarin de economie heropent en verder aantrekt, Amazon aan het langste eind zal trekken. Wat dat betreft is het dus een 'veilige' keuze."

Virtu

Dan de Amerikaanse marketmaker Virtu. "Die past bij mijn verwachting dat ik volgend jaar veel volatiliteit verwacht. Virtu is vergelijkbaar met het Nederlandse Flow Traders, en profiteert ook het meest bij flinke koersschommelingen. In die zin functioneert Virtu dus als schokdemper in de portefeuille voor als het erg stormachtig wordt op de beurzen."

"Ik kies specifiek voor Virtu, omdat op de Amerikaanse markt interessante dingen gebeuren. We kennen allemaal de populariteit van meme stocks en de levendige handel erin. Het interessante is dat veel beleggers in de VS die in meme stocks zitten, ook enorm fanatiek in opties handelen. Kijk alleen al naar Tesla- en Apple-opties, dat is waanzinnig. Ik denk niet dat die trend volgend jaar stopt. Daar kan Virtu dus van profiteren."

Ebusco

Tot slot Ebusco, de Nederlandse fabrikant van elektrische bussen. Mauritz: "Ik vind het ook leuk om voor een kleiner, lokaal aandeel te gaan. Met de elektrische bussen speelt het bedrijf natuurlijk mooi in op de trend van duurzaamheid en elektrificatie. Er zijn veel manieren om dat te doen, maar ik vind de manier van Ebusco een heel interessante."


Disclaimer: Erik Mauritz heeft in geen van bovengenoemde aandelen positie.

Lees ook: Kooplijst 2022: Nico Bakker

Lees ook: Kooplijst 2022: Martine Hafkamp

Lees ook: Kooplijst 2022: Martijn Meijer

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 22 april

  1. NL investeringen februari
  2. SAP Q1-cijfers
  3. NL consumentenvertrouwen april
  4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
  5. ING jaarvergadering
  6. VS Chicago Fed-index maart
  7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
 2. 23 april

  1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
  2. Novartis Q1-cijfers
  3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht