De ‘Super 7’ van InvestorPlace

De ‘Super 7’ van InvestorPlace

Iedereen zoekt aandelen die op de lange termijn een geweldig rendement kunnen opleveren. Analisten worden optimistischer over de Amerikaanse aandelenmarkt. Is het dan nu een goed moment om de beste aandelen te kopen? InvestorPlace zet er zeven op een rij die vette rendementen kunnen opleveren.

De stemming is bullish met betrekking tot Amerikaanse aandelen. Ken Fisher riep beleggers onlangs op om aandelen niet te verkopen. Volgens hem hebben bullmarkten nog een lange weg te gaan na het break-even punt, vaak gepaard gaand met grote rendementen. Tom Lee van Fundstrat zei dat het banenrapport van augustus steun biedt voor een zachte landing en dus goed is voor aandelen. Zelfs JPMorgan verhoogde het grootste deel van zijn aandelenposities.

Dit lijkt een goed moment voor langetermijnbeleggers om de beste aandelen te kopen. InvestorPlace kiest er zeven die kunnen floreren op de lange termijn, ongeacht wat er met de economie gebeurt.

Salesforce

Met de integratie van kunstmatige intelligentie (AI) kan Salesforce zichzelf transformeren van een goed in een geweldig bedrijf. CNBC meldde onlangs bijvoorbeeld dat AI de beste potentiële klanten kan selecteren waar de verkoopteams dan op kunnen focussen.

Die technologie kan aan de hand van duizenden datapunten bepalen welke bedrijven de producten of diensten nodig hebben die een verkoper aanbiedt. Dankzij de met AI uitgeruste tools kan Salesforce de omzet van zijn klanten enorm verhogen. Die zullen ook veel minder verkopers hoeven aan te nemen, wat resulteert in een beter resultaat. Bovendien kunnen klanten van Salesforce het AI-aanbod van IBM gebruiken.

General Electric

General Electric beschikt over veel krachtige katalysatoren. Ten eerste is er de hausse in de reissector. Ten tweede neemt de populariteit van vliegreizen toe. En het ziet ook een uitbreiding van windenergie en een toegenomen gebruik van elektriciteit. Terwijl de reishausse in de ontwikkelde wereld waarschijnlijk zal vertragen, zullen de andere trends waarschijnlijk alleen maar sterker worden. Bewijs daarvoor is er in overvloed.

In april besloot Airbus bijvoorbeeld een tweede assemblagelijn te bouwen in zijn fabriek in China, en Air India bestelde in februari een recordaantal van 500 vliegtuigen. Het gebruik van windenergie groeit snel in de VS, de EU en vele andere landen. Elon Musk voorspelde onlangs dat de Amerikaanse vraag naar elektriciteit rond 2045 zou zijn verdrievoudigd, terwijl Amerika in 2025 met een elektriciteitstekort zou worden geconfronteerd.

Verwacht wordt dat GE zich begin volgend jaar zal opsplitsen in een luchtvaartbedrijf en een (wind)energiebedrijf. Beleggers doen er goed aan om de aandelen van beide bedrijven vast te houden.

Lululemon

Lululemon blijft snel groeien. In het afgelopen kwartaal steeg de omzet van de kledingmaker met 18% ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, naar 2,2 miljard dollar. Het bedrijfsresultaat nam met 19% op jaarbasis toe. De inkomsten van het bedrijf uit dames- en herenkleding en accessoires stegen met respectievelijk 16%, 15% en 44% ten opzichte van een jaar eerder. Alle belangrijke facetten van het bedrijf vertonen snelle groei.

Amazon

Amazon is groot in de online detailhandel, maar ook het apotheekbedrijf doet het erg goed. Amazon Clinic kan een belangrijke concurrent worden voor supermarkten en drogisterijen. Daarnaast merkte topman Andy Jassy onlangs op dat het traditionele proces van het verkrijgen van medicijnen op recept nogal omslachtig is. Hij denkt dat Amazon het voorschrijfproces kan stroomlijnen door het aanbieden van telegeneeskunde.

Dan is er nog de cloudbusiness van Amazon. Morgan Stanley verwacht bovendien de aankondiging van extra AI-functies op een event dat gepland staat voor 27 november. Dat kan de koers flink hoger zetten.

Workday

Workdays inkomsten uit abonnementen stegen met 19% op jaarbasis, en de totale orderportefeuille voor abonnementen steeg met 32,5%. Het cloudsoftwarebedrijf verhoogde ook zijn vooruitzichten voor de inkomsten uit abonnementen voor het boekjaar 2024, die neerkomen op een groei van ongeveer 18% op jaarbasis.

Citi-analist Steven Enders heeft zijn koersdoel voor Workday verhoogd van 220 naar 247 dollar. Hij zegt dat ondanks een uitdagende omgeving, het bedrijf nog steeds indrukwekkend presteert en voegt eraan toe dat de winstgevendheid en kasstromen solide waren.

Axon

Axon is een toonaangevende leverancier van bodycams, software en tasers voor de Amerikaanse politie. Bodycams en tasers zijn onmisbaar geworden voor politieagenten. Gezien het sterke merk en het feit dat het zeer goed verankerd is in veel van de grootste politieafdelingen, is het zeer waarschijnlijk dat Axon zeer succesvol zal blijven in de toekomst.

In het recente kwartaal boekte het bedrijf een winst per aandeel van 1,11 dollar, wat 49 cent beter was dan de verwachtingen. Ook de omzet overtrof de verwachtingen en steeg op jaarbasis met 31% tot 375 miljoen dollar. Axon verhoogde de omzetverwachting voor het hele jaar naar 1,52 miljard dollar. 

First Solar

First Solar is een van de grootste fabrikanten van zonnepanelen ter wereld. Het profiteert ook van de subsidies die de VS geeft voor zonnepanelen die in Amerika worden gemaakt.

De markt is weliswaar pessimistisch gestemd over zonne-energie omdat hoge rentetarieven de groei beperken, maar er is nog steeds veel vraag. In zijn meest recente kwartaalbericht meldde het bedrijf een winst per aandeel van 1,59 dollar, wat 65 cent beter was dan de ramingen. Het bedrijf verwacht voor het jaar een winst per aandeel van 7 tot 8 dollar. De gemiddelde prognose ligt op 7,24 dollar.

Lees ook: 3 ondergewaardeerde aandelen voor de ultralange termijn

Macro & Bedrijfsagenda

 1. 28 september

  1. ECB economisch bulletin
  2. Duitsland inflatie CPI sep +4,5% YoY volitaliteit verwacht
  3. VS BBP Q2 (laatste herziening) +2,2% QoQ
  4. VS wekelijkse jobless claims
  5. VS pending Home sales aug volitaliteit verwacht
  6. Nike Q1-cijfers (gebroken boekjaar)
  7. Powell spreekt volitaliteit verwacht
 2. 29 september

  1. Beurzen China gesloten i.v.m. Mid-autumn Moon Festival
  2. China Caixin manufacturing PMI sep volitaliteit verwacht
  3. Duitsland detailhandelsverkopen aug
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht