Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
3 techaandelen waarin Warren Buffett belegt

3 techaandelen waarin Warren Buffett belegt

Jarenlang liet Warren Buffett, misschien de bekendste waardebelegger ter wereld, de techsector links liggen. Zijn beleggingsovertuiging bracht hem ertoe om techaandelen uit te sluiten. Ondertussen zijn er 3 aandelen in de sector die wel door de selectieprocedure van Buffett zijn gekomen, schrijft The Motley Fool.

Een van Buffett’s criteria is dat hij een bedrijf moet begrijpen voordat hij er geld in steekt. En iemand is nooit te oud om te leren. Dat kenmerkt een groot belegger, het vermogen om zijn mening bij te stellen en te leren. 

De laatste jaren voegde Berkshire Hathaway, de investeringsmaatschappij van Buffett, meer techaandelen aan de portefeuille toe. Dit zijn de 3 techaandelen waarin Warren Buffett een miljardenbelang heeft opgebouwd.

Met Apple voor het eerst aan de sector proeven

Apple was het bedrijf waarmee Buffett zijn afkeer van technologie overwon. Berkshire nam in 2016 een belang van zo’n 1 miljard dollar in de smartphonemaker en het smaakte blijkbaar naar meer. Buffett bleef daarna opportunistisch aandelen kopen. Eind 2020 bezat Berkshire meer dan 5% van het bedrijf, met een waarde van 120 miljard dollar. 

Apple heeft fors bijgedragen aan het rendement van Berkshire. Het belang is ondertussen bijna 90 miljard in waarde gestegen en is daarmee goed voor meer dan 50% van het totale rendement van de aandelenportefeuille.

En Apple blijft groeien. Het overtrof opnieuw de verwachtingen van analisten met de laatste kwartaalresultaten. Beleggers leken echter niet onder de indruk. De volgende groeifase moet meer komen van abonnementen en diensten met hogere marges. Ondanks een jaarlijkse omzet van bijna 275 miljard dollar, blijft het langetermijngroeiverhaal voor Apple intact.

Lees ook: Hoe Warren Buffett omgaat met rally's en crashes

Te laat met Amazon 

Het duurde even voordat Berkshire Hathaway de groeiparel zag glinsteren in Amazon. Buffett schuwde geen zelfspot en noemde zichzelf een idioot omdat hij Amazon niet eerder had gekocht. Berkshire bezit ondertussen een belang van 1,8 miljard dollar in de webwinkelgigant.

Amazon is een belegging die sterk presteert voor Berkshire. Tijdens de pandemie explodeerde de aandelenkoers. Dit jaar is het moeilijker, de groeiverwachtingen van het bedrijf voor het derde kwartaal zijn lager dan analisten verwachtten. De lockdowns en pandemie maken een jaar op jaar vergelijking moeilijk. Maar er zijn redenen om hoopvol te zijn over de toekomst van Amazon, dankzij groei in segmenten met hogere marges.

Snowflake, een uitzondering die regel bevestigt

Buffett is altijd openhartig over zijn liefde voor waardebeleggen. Regelmatig heeft hij zijn antipathie geuit tegen beleggen in een beursgang van een bedrijf. Daarom is het belang dat Berkshire bij zijn beursgang nam in Snowflake zo'n grote verrassing. Het bedrijf in cloud computing behoort tot de duurste largecap technologieaandelen in de markt.

Het voelt wellicht als een tegendraadse aankoop, maar Buffett stapte massief in. En het aandeel Snowflake is sinds de beursgang met 140% gestegen, waardoor de positie van Berkshire ondertussen 1,8 miljard dollar waard is.

Er zijn echter redenen om aan te nemen dat Snowflake verder kan groeien. Cloud computing lijkt alomtegenwoordig in het Amerikaanse bedrijfsleven, maar veel organisaties bevinden zich nog in een vroeg stadium daarvan. De verschuiving naar cloud computing zal de inkomsten van Snowflake de komende jaren een boost geven.

Bovendien smaakt de gebruikerservaring van Snowflake naar meer. Als een bedrijf eenmaal het cloudgebaseerde platform van Snowflake gebruikt, voegt het vaak extra diensten toe. De belegging lijkt misschien haaks te staan op de waardegerichte portefeuille van Berkshire, maar het belooft tientallen jaren van groei.

Lees verder: Buffetts Berkshire Hathaway: aantrekkelijk aandeel?

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht