Crypto's als wettig betaalmiddel? Zet in op deze aandelen

Door Belegger.nl op 27 september 2021 09:05 | Views: 11.437

Crypto's als wettig betaalmiddel? Zet in op deze aandelen

In El Salvador kan men als eerste land ter wereld bitcoin als wettig betaalmiddel gebruiken. De regering stimuleert het gebruik door burgers een wallet te geven met 30 dollar aan bitcoins. En er zijn geldautomaten, waar men de digitale valuta in dollars uit de muur kan trekken. Maar de uitrol verliep niet zonder slag of stoot.

Ondertussen steeg de prijs van bitcoin naar 52.000 dollar, waarmee het zijn hoogste niveau bereikte sinds mei 2021. De problematische uitrol in El Salvador heeft echter voor een flinke dip in de koers gezorgd. Andere landen, waaronder Oekraïne en Panama, overwegen ook om bitcoin als wettig betaalmiddel in te voeren. Beleggers reageren er enthousiast op.

Chris MacDonald zet op InvestorPlace zeven crypto-aandelen op een rij die het overwegen waard zijn. Ze zijn een manier om blootstelling te krijgen aan fintech zonder een directe aankoop van bitcoins:

  • PayPal Holdings
  • Riot Blockchain
  • JPMorgan Chase
  • CME Groep
  • Advanced Micro Devices
  • Coinbase Global
  • Silvergate Capital

PayPal – betaalplatform voor crypto’s

PayPal biedt sinds oktober 2020 de mogelijkheid om cryptocurrencies te kopen, te houden en te verkopen. Daar maakt tot op heden bijna 17% van de PayPal-klanten gebruik van. Het bedrijf heeft wereldwijd meer dan 392 miljoen gebruikers.

PayPal berekent een nominale vergoeding voor elke crypto-transactie. De opleving in cryptovolumes zal leiden tot groei van het bedrijf, analisten verwachten dat PayPal, als indirecte speler in cryptocurrencies, op indrukwekkende wijze kan profiteren. De winst van PayPal steeg in de afgelopen 12 maanden met 24,1%.

Riot Blockchain – van delver tot investeerder

Riot Blockchain is een duidelijk groeiaandeel in dit segment. Als een crypto delver is het bedrijfsmodel van Riot direct verbonden met het succes van de bitcoin en andere cryptocurrencies. Via Riot krijgen beleggers ook blootstelling aan een reeks andere crypto-bedrijven.

Riot heeft belangen in tal van andere bedrijven, waaronder Verady, dat cryptocurrency-diensten levert; Tesspay, dat zich richt op de ontwikkeling van slimme contracten; en Coinsquare, dat een platform biedt voor cryptohandel. Het aandeel koerst tegen bijna 20 keer de gemiddelde winstverwachting en is dit jaar bijna verdubbeld in waarde. Analisten geven langetermijnbeleggers met sterke zenuwen een koopadvies voor Riot.

JPMorgan Chase – pionier in de digitale economie

We kennen JPMorgan Chase vooral als bank en vermogensbeheerder. Maar het is ook een interessante partij in crypto’s. Het wil een leider zijn in wereldwijde fintech-oplossingen en werkt in het JPMorgan's Blockchain Center of Excellence aan eigen technologie voor cryptotransacties.

JPMorgan is een bank die vooroploopt in de digitale economie. De activiteiten in dit nieuwe segment moeten de resultaten een boost geven.

CME Groep – microbeleggen in bitcoins

CME Group is een toonaangevende derivatenbeurs. Er kan gehandeld worden in verschillende futures, met benchmarks in vastrentende waarden, aandelen en crypto's. Het bedrijf heeft micro-futures gelanceerd, bedoeld voor kleinere actieve handelaren. Daarmee wil het ook de cryptomarkt bedienen.

De micro-bitcoinfutures zijn een tiende van een bitcoin in tegenstelling tot reguliere contracten, die meestal vijf bitcoin waard zijn. CME boekte indrukwekkende resultaten in het tweede kwartaal toen het bedrijf de kosten verlaagde en tegelijkertijd de inkomsten zag stijgen. 

AMD – de motor voor cryptodelvers

Wat heeft een chipfabrikant te maken met crypto’s? AMD heeft de afgelopen jaren op agressieve wijze marktaandeel gewonnen, grotendeels ten koste van Intel. AMD produceert krachtige processoren en kan profiteren van het delven van crypto’s.

Als crypto-delving blijft groeien, zal AMD daar de vruchten van plukken. Natuurlijk neemt de vraag naar krachtige microprocessoren toe, ongeacht de adoptie van crypto’s, maar die kunnen er wel een extra boost aan geven.

Coinbase Global – beursgenoteerde cryptobeurs

Coinbase Global is een grote cryptobeurs, met een vrij eenvoudige, maar winstgevende strategie. Het vraagt een vergoeding voor elke transactie. Het koersverloop na de beursgang was moeizaam, maar het platform is behoorlijk winstgevend. Analisten van JPMorgan en Goldman Sachs, maar ook Cathie Wood, zijn optimistisch over het aandeel.

Het bedrijf kondigde in mei de lancering aan van Coinbase Prime, speciaal ontworpen voor institutionele beleggers. De marktwaarde is met 63 miljard dollar enorm, waardoor het op dit moment een van de beste cryptobeurzen is om in te beleggen.

Silvergate Capital – een munt voor Facebook

Silvergate Capital is de holdingmaatschappij voor Silvergate Bank, een toonaangevende instelling in fintech- en cryptovaluta’s. Het bedrijf biedt een scala aan financiële diensten. Silvergate is in mei een samenwerking aangegaan met Diem Association om een stablecoin te introduceren.

Doel is deze stablecoin te integreren met Facebook's digitale portemonnee, Novi, die dan op Diem's blockchain platform blijft. De kwartaalcijfers zijn indrukwekkend, volgens de topman heeft het bedrijf in het tweede kwartaal een aanzienlijk aantal nieuwe klanten erbij gekregen.

Lees meer: 4 beleggingskansen in blockchain

Reacties

2 Posts
Kor11
0
Komt dat uiteindelijk op uw grafsteen te staan? Iedereen welke tegen die tijd langs loopt zal meewarig met zijn hoofd schudden.
2 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront