'Rally gemist? Het is nog niet te laat'

Door Belegger.nl op 22 november 2021 08:50 | Views: 13.098

'Rally gemist? Het is nog niet te laat'

Voor beleggers die de rally gemist hebben en twijfelen om nog in te stappen, is het nog niet te laat. Dat stelt althans de vermogensbeheertak van UBS Group in een outlookrapport.

Aandelenbeleggers kunnen nog steeds profiteren als ze nu kopen, schrijft UBS. "De recordhoogtes die we nu zien zullen waarschijnlijk gevolgd worden door een aanhoudend positief momentum. We optimistisch gestemd over aandelen vanwege de sterke economische groei, solide winsten en lage rendementen op obligaties."

De aandelenmarkten hebben sinds corona in maart 2020 wereldwijd om zich heen sloeg een enorme rally achter de rug. Sommige beleggers worden nerveus over de waarderingen en vrezen een correctie.

Zet kapitaal stapsgewijs in

"Voor diegenen die cash over hebben en dat aan werk willen zetten, maar bang zijn dat hun timing verkeerd is: er zijn defensieve manieren om de markt te betreden", schrijft UBS. "Maak een soort rooster en zet het kapitaal stapsgewijs in (lees hier meer over dollar cost averaging), koop op de dip of kies voor een dynamische assetallocatie, waarbij de blootstelling aan aandelen steeds wordt aangepast."

En in welke delen van de aandelenmarkt moeten we dan precies zijn? "Nu we zien dat de economische groei doorzet in de eerste helft van 2022, denken we dat vooral aandelen uit de eurozone, Japan, Amerikaanse midcaps, financials, grondstoffen- en energieaandelen zullen profiteren", aldus UBS.

Amerikaanse midcaps in de aanbieding

Amerikaanse midkapaandelen bieden volgens de bank een mooie balans tussen cyclisch en kwaliteit. "Dat is aantrekkelijk in dit punt van de cyclus, nu we van snelle naar wat langzamere groei bewegen. Aandelen uit de Russell Midcap Index doen het wat betreft winstgroei beter dan largecaps, terwijl ze tegen een korting van gemiddeld 20% noteren. De grootste korting in vijftien jaar."

De iShares Russell Midcap ETF heeft er dit jaar zo’n 23% bijgekregen. De S&P 500-index kreeg er zo’n 25% bij.

'Bedrijfsinvesteringen gaan toenemen'

Volgens UBS kunnen veel bedrijven profiteren van het heropenen van de economie als mensen weer hun geld durven uit te geven in het nieuwe jaar. "Gaande het jaar denken we dat de bedrijfsinvesteringen zullen toenemen voor bijvoorbeeld het uitbreiden van capaciteit en het aanvullen van voorraden."

Bekijk ook: Zijn de koersen te ver op de muziek vooruitgelopen?

Reacties

4 Posts
hadigeel
0
hadigeel
0
4 Posts
Aantal posts per pagina:  20 50 100 | Omhoog ↑

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront