10 defensieve Europese aandelen

Door Belegger.nl op 26 november 2021 13:50 | Views: 18.637

10 defensieve Europese aandelen

Op een donkerrode beursdag als vandaag is het nooit verkeerd om de blik te richten op defensieve aandelen. Morningstar komt met tien bedrijven die een voorsprong hebben op concurrenten en beter in staat zijn dan anderen om door lastige tijden heen te komen.

Supply chain-problemen, steeds meer zorgen over inflatie en nu ook nog een nieuwe coronavariant: beleggers krijgen flink wat tegenwind om de oren. Het zorgt vandaag over een breed front voor rode koersen.

Beleggers maken zich zorgen omdat alle problemen de groei in het vierde kwartaal kunnen drukken en de bedrijfsresultaten daardoor kunnen verslechteren.

Producten en diensen die we altijd nodig hebben

In barre tijden blijven defensieve aandelen doorgaans het beste liggen. Morningstar heeft verschillende aandelen verzameld in de Morningstar’s Defensive Super Sector.

Daar zitten bedrijven in die relatief immuun zijn voor economische cycli, maar ook namen in de gezondheidszorg, defensieve consumentengoederen en nutsbedrijven. Ze bieden producten aan die we altijd nodig hebben, zowel in goede als in slechte tijden: denk aan zorg, medicijnen of voedsel.

Voorsprong op concurrenten

Maar dat is niet alles: bedrijven moeten ook van hoge kwaliteit zijn een voorsprong op concurrenten hebben. Die zijn namelijk beter bestand tegen tegenslag. Ze kunnen gestegen kostprijzen beter doorberekenen aan klanten of afnemers. 

Morningstar bekijkt ook welke aandelen het meest ondergewaardeerd zijn. Met 4 of 5 sterren zijn ze het meest ondergewaardeerd. Dit is de lijst:

Lees verder: Spreid uw portefeuille met deze 7 Europese aandelen

Meedoen aan de discussie?

Word nu gratis lid of log in met uw e-mailadres en wachtwoord.

Brussel real time stocks quotedata by Euronext. Other real time EU stocks, by Cboe Europe Ltd.; US stocks by NYSE & Cboe BZX Exchange, 15 min. delayed
#/^ Index indications calculated real time, zie disclaimer, streaming powered by: Infront