Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Deze techaandelen gedijen wél goed in een hogere rente-omgeving'

'Deze techaandelen gedijen wél goed in een hogere rente-omgeving'

Deze week werd bekend dat de Federal Reserve van plan is om volgend jaar drie renteverhogingen door te voeren. Over het algemeen is dat slecht nieuws voor techaandelen. Maar er zijn namen die het wél goed doen in zo’n omgeving, stellen twee experts in gesprek met CNBC

Techaandelen presteren doorgaans minder goed wanneer de rentes omhoog gaan. Dit komt omdat een hogere rente van de toekomstige winsten wordt afsnoept, en bij techbedrijven liggen de grootste winsten in de toekomst. Beleggers kiezen dan liever voor 'oude economie'-aandelen.

Constante groeiers

Er zijn echter een paar namen die positief kunnen verrassen, zegt Danielle Shay van Simpler Trading. "Ik focus vooral op Microsoft en AMD. Beiden lieten consistente kwartaal-op-kwartaal en jaar-op-jaar groeicijfers zien, ongeacht hoe de markt erbij lag."

"Ze kunnen wel volatiel zijn wanneer de markt terugvalt, met name AMD. Maar op lange termijn zien we kopers steeds terugkomen op belangrijke technische niveaus, zoals het 50 daags voortschrijdend gemiddelde. Daar bevinden we ons nu bij AMD. Beide aandelen zijn leiders in de markt. Het zijn sterke bedrijven en ik denk dat het helemaal geen gek idee is om ze nu te kopen.”

Taai Intel

Quint Tatro, CIO  bij Joule Investments, heeft ook een pick voor de lange termijn: Intel. "Intel is een beetje een taai techbedrijf en is niet zo geliefd. Maar de balans is ijzersterk en het aandeel wordt verhandeld voor 13 keer de verwachte winst. Als we straks weer uit de chiptekortellende zijn, denk ik dat dit bedrijf de wind in de rug krijgt."

Zie ook: Deze 5 aandelen in de S&P 500 krijgen de meeste buy-ratings

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 26 april

    1. Bank of Japan rentebesluit 0% (onveranderd) volitaliteit verwacht
    2. Corbion Q1-cijfers
    3. Signify Q1-cijfers
    4. IMCD Q1-cijfers
    5. Basic-Fit trading update Q1 en jaarvergadering
    6. Total Energies Q1-cijfers
    7. Beursgang CVC (verwacht)
    8. ABN Amro € 0,89 ex-dividend
    9. ASML €1,75 ex-dividend
    10. Vopak €1,50 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht