Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Dit is een van Buffetts beste investeringen ooit

Dit is een van Buffetts beste investeringen ooit

Met geld maak je geld, zo blijkt maar weer. Het belang van 5% dat Berkshire Hathaway in 2018 in Apple nam voor 36 miljard dollar, is nu 160 miljard dollar waard. Het maakt het een van Buffetts beste beleggingen ooit, schrijft CNBC.

Berkshire Hathaway kocht voor het eerst Apple-aandelen in 2016 en bouwde dit op tot een belang van ruwweg 5% medio 2018. Het levert vandaag de dag een papieren winst van 120 miljard dollar op, nu de beurswaarde van Apple een duizelingwekkende 3 biljoen heeft bereikt.

Behalve koerswinst levert het Berkshire ook een mooi bedrag aan dividend op: 775 miljoen dollar per jaar.

Lees ook: De top 10 beleggingen van Warren Buffett

Buffett was een tijd lang wars van populaire techaandelen, maar de laatste jaren is hij toch overstag gegaan, en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Apple maakt inmiddels meer dan 40% van de aandelenportefeuille uit.

Berkshire Hathaway profiteerde ook van de inkoop van eigen aandelen door Apple. Hierdoor nam het belang van Berkshire toe naar 5,4%, zonder dat het iets 'gekost' heeft. 

'Beste bedrijf dat ik ken'

Buffett noemde de iPhone a sticky product, dat er goed in slaagt klanten binnen het 'ecosysteem' van het bedrijf te houden. In februari 2020 zei hij al: "Apple is waarschijnlijk het beste bedrijf dat ik ken in de wereld. Ik zie het niet als een aandeel, ik zie het als ons derde bedrijf, na de verzekeringen- en spoorwegentak."

Buffett is echter niet de persoon om hoog van de toren te blazen als het gaat om mooie koerswinsten. Hij benadrukt dan dat het slechts papieren winsten zijn en dat de koers altijd onderhevig is aan verdere fluctuaties.

Zie ook: 5 redenen om toe te happen bij Apple

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht