Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Grote dingen op stapel voor Mithra'

'Grote dingen op stapel voor Mithra'

De IEX Beleggersdesk is gestart met het volgen van biotechbedrijf Mithra Pharmaceuticals. Er lijken grote dingen op stapel te staan voor het Belgische bedrijf, dat sinds de zomer van 2015 genoteerd is aan de Brusselse beurs.

Dat schrijft analist Peter Schutte in zijn IEX Premium-analyse.

Kansen in de markt voor vrouwen

"Mithra is gespecialiseerd in de ontwikkeling van middelen die gericht zijn op de vrouw, denk aan anticonceptie, menopauzemiddelen en medicijnen tegen hormoongerelateerde kankers. Dit is een grote markt waar vreemd genoeg toch weinig bio- en farmaceutische bedrijven zich mee bezig houden. Dat biedt natuurlijk extra kansen voor Mithra", aldus Schutte.

In 2021 werd met succes het eerste product, de anticonceptiepil Nexstellis (voorheen Estelle) in de VS en Europa op de markt gebracht. Nu is Mithra bezig met een tweede product: Donesta. Dit is een middel tegen opvliegers in de menopauze.

Positieve onderzoeksresultaten

"Recent maakte Mithra positieve Fase II-onderzoeksresultaten bekend. Het aantal opvliegers bij deelnemende vrouwen daalde met maar liefst 80% en de klachten namen met 56% af. Maar daarmee is het bedrijf er nog niet. Er worden nog aanvullende veiligheidsdata verwacht voor de studie in Noord-Amerika en begin 2023 voor die in Europa."

Volgens de analist kan het nog wel even duren voordat Donesta ook echt op de markt kan komen; de eerste helft van 2024 in de VS en de tweede helft van dat jaar in Europa. In de tussentijd kan Mithra dan wel mooi op zoek naar een partner voor het middel. “Positief nieuws hierover zal zeker een gunstige impact hebben op de beurskoers”, schrijft hij.

Optimistisch 

Hoe groot is de kans dat het middel slaagt? Dat is natuurlijk altijd de grote vraag bij de producten van biotechbedrijven. In het geval van Donesta is Schutte positief gestemd.

"Ik schat de kans op een snelle deal best hoog in, vooral omdat Donesta op het gebied van veiligheid immer zeer goed heeft gescoord. Evenals bij Nexstellis is het belangrijkste bestandsdeel van Donesta het natuurlijke oestrogeen Estetrol (E4) en dat heeft tot op heden een uitstekende score wat veiligheid betreft."

Opwaarts potentieel

Al met al is Schutte optimistisch over het aandeel en ziet hij een behoorlijk opwaarts potentieel. Mithra maakt dan ook deel uit van zijn top 5 favorieten voor 2022. Wel waarschuwt hij voor de risico’s, die onlosmakelijk verbonden zijn aan beleggen in biotech. 

Bekijk ook: 4 tips bij het beleggen in biotechnologie

Meld u gratis aan voor de Opinie Tips Nieuwsbrief van Beursduivel.

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 22 april

    1. NL investeringen februari
    2. SAP Q1-cijfers
    3. NL consumentenvertrouwen april
    4. NL prijzen bestaande koopwoningen maart
    5. ING jaarvergadering
    6. VS Chicago Fed-index maart
    7. EU consumentenvertrouwen april (voorlopig)
  2. 23 april

    1. Japan samengestelde inkoopmanagersindex april
    2. Novartis Q1-cijfers
    3. Renault Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht