Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
'Microsoft is winnaar voor de lange termijn'

'Microsoft is winnaar voor de lange termijn'

De kans bestaat dat het aandeel Microsoft de stijgende trend nog een tijdje kan vasthouden. Het aandeel presteerde in de afgelopen dagen beter dan de Nasdaq en dat is te danken aan de goede resultaten waarmee het concern op de proppen kwam.

De toekomst van Microsoft ziet er aantrekkelijk uit, schrijft Patrick Sanders op InvestorPlace.

Fraaie cijfers

Eerst even over de winstcijfers. De inkomsten in het voor Microsoft derde kwartaal bedroegen 49,4 miljard dollar. Daarmee overtrof het bedrijf de verwachting van analisten van 49,05 miljard dollar. De omzet bedroeg 18% meer dan een jaar geleden. De winst kwam uit op 2,22 dollar per aandeel tegenover een prognose van 2,19 dollar per aandeel. De nettowinst steeg met 19% op jaarbasis, tot 16,7 miljard dollar. 

"In de toekomst zal digitale technologie de belangrijkste factor zijn voor de economische output", filosofeerde topman Satya Nadella. Microsoft breidt zijn mogelijkheden uit en verovert marktaandeel omdat het klanten helpt zich te onderscheiden en meer te doen met minder.

Clouddivisie is de winstmaker

Vooral de clouddivisie presteert goed. Intelligent Cloud realiseerde 19,1 miljard dollar aan omzet, een stijging van 26% ten opzichte van een jaar geleden. De divisie is ondertussen uitgegroeid tot de belangrijkste winstmaker en is goed voor 40% van de omzet en winst.

Microsoft gaf tevens een indicatie voor de omzet in het fiscale vierde kwartaal. De softwareontwikkelaar en -dienstverlener rekent op een omzet van 52,4 miljard tot 53,2 miljard dollar. De gemiddelde verwachting van analisten is een omzet van 52,95 miljard dollar.

Zie ook: Zo belegt Bill Gates tijdens de coronacrisis

Genoeg potentieel in het aandeel

Eerder stelde Sanders dat een koers van 275 dollar een belangrijk steunniveau was voor het aandeel. Het is een uitdagende omgeving geweest voor groeibedrijven, vooral nu de Federal Reserve de rente wil gaan verhogen in een poging om de inflatie te beteugelen.

Maar het lijkt erop dat Microsoft sterk genoeg zal zijn om met deze uitdagingen om te gaan. Sanders denkt dat Microsoft nog steeds een sterke naam is om tegen deze prijs te kopen en te houden, ondanks de uitdagingen op korte termijn voor groeiaandelen. Er is te veel waarde en potentieel voor langetermijnbeleggers om te negeren.

Analisten positief

Analisten onderschrijven die visie. Keith Weiss, analist bij Morgan Stanley, handhaafde zijn koersdoel van 372 dollar en geeft het aandeel een overwogen-advies. Microsoft koerst tegen aantrekkelijke verhoudingen en heeft robuuste verwachtingen, zo zei hij.

Timothy Horan (Oppenheimer) wijst op de inkomsten van Azure Cloud, die groeiden van 46% naar 49%. Hij geeft het aandeel een koersdoel van 340 dollar en een outperform rating.

'Microsoft overleeft elke storm'

Ook Niels Koerts van die IEX Beleggersdesk is enthousiast. Volgens hem 'overleeft Microsoft elke storm'. Dat de koers zo gedaald is, heeft volgens hem weinig te maken met het de bedrijfsprestaties. "Daarmee is namelijk niets mis. Het bedrijf opereert in een snelgroeiende markt en beschikt daarbij over een ijzersterke marktpositie. Het is daarom absoluut een interessant aandeel voor de lange termijn", zo schrijft hij in zijn IEX Premium-analyse.

Lees hier de Kooplijst van Janneke Willemse, met onder andere Microsoft 

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 25 april

    1. BASF Q1-cijfers
    2. Deutsche Bank Q1-cijfers
    3. Delivery Hero Q1-cijfers
    4. Nestlé Q1-cijfers
    5. Adyen Q1-cijfers
    6. Besi Q1-cijfers
    7. Flow Traders Q1-cijfers
    8. Sanofi Q1-cijfers
    9. Azelis Q1-cijfers
    10. Kinepolis Q1-cijfers
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht