Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Akzo Nobel NL0013267909

Laatste koers (eur)

64,140
  • Verschill

    +0,140 +0,22%
  • Volume

    1.105.823 Gem. (3M) 443,4K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

AKZO Nobel draadje 2017

7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 327 328 329 330 331 ... 391 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. Rising hope 3 augustus 2017 12:43
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 3 augustus 2017 09:27:

    Wanneer is de uitspraak van de rechtbank mbt zaak Elliot/AKZO
    volgende week donderdag. Staat ook in de agenda die elke dag wordt gepubliceerd.
  2. [verwijderd] 7 augustus 2017 08:55
    :-)

    Goedemorgen, hier zijn de eerste analistenadviezen voor vandaag:
    •AkzoNobel: naar 62 van 59 euro - Barclays

    (de significante onderwaardering komt er nog niet echt uit bij Barclays) (koers op de beurs vóór opening € 77,03)
  3. [verwijderd] 7 augustus 2017 10:32
    Donderdag kan het niet anders dan dat de rechter Elliott gelijk geeft.
    Hoewel AKZO veel meer moet doen voor de aandeelhouder zoals de rechter onlangs heeft bevolen, heeft die Burgmans nog steeds letterlijk "lak" aan deze aandeelhouder.
  4. Broer Konijn 7 augustus 2017 22:34
    Dat kan héél anders hoor Ressiva. Het is niet te hopen en het zou voor aandeelhouders en de NL financiële wereld zeer schadelijk zijn, maar het kan wel.

    Laten we hopen dat de rechters het schimmenspel en de nepargumenten van AKZO doorzien en de governance haar werk laat doen.
  5. Broer Konijn 8 augustus 2017 20:30
    UIt het FD:

    Bartjens
    Akzo's valutaspook
    Verf- en chemieconcern AkzoNobel mag voorlopig verlost zijn van zijn Amerikaanse belager PPG Industries, rustig is het allerminst op het hoofdkantoor aan de Zuidas. De voorzieningenrechter doet donderdag uitspraak in een kort geding dat Elliott Advisors, Akzo's grootste aandeelhouder, tegen het bedrijf heeft aangespannen.
    Inzet van het geding is het afgewezen bod van concurrent PPG en de vraag of president-commissaris Antony Burgmans daarvoor mag worden afgezet. Elliott houdt Burgmans verantwoordelijk voor het mislukken van het 'superieure bod' van PPG.

    PPG deed van maart tot juni zijn uiterste best om AkzoNobel over te nemen. Het verfbedrijf verhoogde twee keer zijn bod. De laatste bieding dateert van 24 april en waardeerde Akzo toen op €96,75 per aandeel.
    Het bod was voor bijna tweederde in contanten en de rest in aandelen PPG. Omdat PPG een Amerikaans bedrijf is, was het bod afhankelijk van de koers van de dollar. En omdat de dollar sinds een maand aanzienlijk in waarde is gedaald, is het (afgewezen) bod in euro's ook gezakt. Door de hardere euro zou het bod van PPG per aandeel nu nog maar €93,33 waard in plaats van € 96,75.

    Stel dat de dollar verder zakt naar $1,30, een wisselkoers die in het verleden heel gewoon was, zou het laatste 'finale' bod van PPG Akzo waarderen op circa €90 per aandeel.
    Voor de aandeelhouders AkzoNobel is de huidige dollarbeweging duidelijk ongunstig. AkzoNobel zou daarom kunnen betogen dat het 'stand alone'-scenario nu nog voordeliger is geworden.
    Maar dat zou wel erg boud zijn. De koers van AkzoNobel schommelt sinds het afhaken van PPG immers rond de €77 per aandeel. Dat is nog altijd een forse afstand tot het laatste bod van PPG. Zelfs bij de huidige wisselkoers.
    AkzoNobel is bovendien nu bezig om zijn chemietak af te splitsen, in een poging ontevreden aandeelhouders als Elliott te paaien. Het verfconcern dat overblijft is straks een kleinere, en dus makkelijker te verorberen prooi, mocht PPG terugkomen. De Amerikanen mogen volgens de Amsterdamse beursregels na zes maanden, dus op vanaf 1 december, weer een poging doen.

    Voor PPG is de lage dollar zelfs een voordeel. Voor het cash-deel van PPG's bod maakt de wisselkoers weliswaar weinig uit: ze betalen meer, maar kopen een bedrijf dat in euro's winst maakt. Het deel van het bod in aandelen wordt echter aantrekkelijker, want PPG betaalt in dollars, en verkrijgt een toekomstige winststroom in euro's.
    Dus zelfs als de rechter deze week alle verzoeken van Elliott afwijst, is AkzoNobel voorlopig nog niet in rustiger vaarwater. De kans dat PPG terugkeert in de arena lijkt immers alleen maar te stijgen naar mate de dollar daalt.
  6. Excelsi 8 augustus 2017 20:56
    ik vrees de de rechter zich onbevoegd zal verklaren of elliott in het ongelijk gaat stellen. Ze zullen afkomen met het excuus dat akzo zich in moeilijke wateren bevond en een commissaris nodig had, wat ook zijn kwaliteit was. Kamp en de Hollandse advocatuur zal ze wel onder druk zetten om zo te gaan uitspreken. Ik geloof nooit dat Elliot zal gelijk krijgen...nooooooit. Ik volg het niet meer, het is meer een circus geworden met slechte goochelaars.
  7. VP 1958 9 augustus 2017 00:15
    Het lijkt mij ongeacht de uitkomst van de as uitspraak dat het einde van AKZO nabij is : de laatste stuiptrekkingen van Burgmans en een verzwakt bedrijf na splitsing en ook nog slecht presterend maakt het aangeschoten wild . Het blijft uitstel van executie, wie niet presteert wordt opgegeten
  8. [verwijderd] 9 augustus 2017 08:13
    Maar stel dat de rechter Elliot nou eens wel gelijk geeft dan komt alles toch wel in een heel ander daglicht en voorzie ik zo maar 85 op het bord
  9. [verwijderd] 9 augustus 2017 10:17
    De rechter zal zeggen dat AKZO nog totaal niks voor de aandeelhouder heeft gedaan, zelfs ze hebben geschoffeerd door te beletten dat er andere agendapunten op de komende aandeelhoudersvergadering worden opgenomen.
    En vervolgens Akzo te verplichten Elliott straks wel extra agendapunten op de agenda te mogen laten zetten!
  10. Broer Konijn 9 augustus 2017 13:21
    quote:

    moneymaker_BX schreef op 9 augustus 2017 08:13:

    Maar stel dat de rechter Elliot nou eens wel gelijk geeft dan komt alles toch wel in een heel ander daglicht en voorzie ik zo maar 85 op het bord
    Dat zou meer dan terecht en erg mooi zijn. Maar dan nog zal de reactie (mede afhankelijk van het beursklimaat) op korte termijn niet verder gaan dan €79-€80. Langere termijn is dan €85 mogelijk.

    Valt de uitspraak tegen sta je weer op €74-€75.

    Het zou mooi zijn als de rechter een volgend POSTNL debacle kan voorkomen en er voor zorgt dat de afgang van de BV Nederland in het buitenland niet nog groter wordt.
  11. [verwijderd] 10 augustus 2017 08:53
    Pre knalt ineens omhoog naar nu al Euro 78
    Uitgelekt nieuws?
    Bod op Chemicals?
    Nieuwe geinteresseerde partij?
    Wie helpt zoeken
    Of is het weer een vet valse PRE
7.801 Posts
Pagina: «« 1 ... 327 328 329 330 331 ... 391 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht