Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Eurocommercial Properties NL0015000K93

Laatste koers (eur)

23,000
  • Verschill

    +0,100 +0,44%
  • Volume

    74.757 Gem. (3M) 44,5K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

ECP 2020

6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 132 133 134 135 136 ... 347 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Branco P 15 augustus 2020 16:10
    quote:

    junkyard schreef op 15 augustus 2020 11:00:

    Een claim emissie bij ECP is zeker niet uitgesloten, ik neem aan dat ECP management (net als URW) dit scenario ook uitwerkt, voor het geval dat het nodig is (back up). Het zal nodig zijn bij een negatief scenario, zoals een tweede golf, waarbij huurinningen opdrogen en marktwaarden hard verder zullen dalen (verkoop winkelcentra bijna niet mogelijk). In dat geval kan de marktwaarde daling (bij al wat hoge ECP LTV) niet opgevangen kunnen worden door tijdelijk geen dividend uit te keren, en is meer nodig. Helaas zal bij een negatief scenario de beurskoers verder in elkaar gezakt zijn, waardoor de verwatering bij een emissie erg hoog zal zijn. In dat geval kan er gemakkelijk de 50-75% van de huidige beurskoers af.

    Het is ieder voor zich welk risico gewenst is, en grote(re) kans dat er geen claim emissie volgt en de zaak juist normaliseert, maar zwaar bijkopen op dit koersniveau betekent wel dit (claim emissie) risico accepteren. Is er dan nog voldoende geld achter de hand om deel te nemen aan de emissie, of kunnen de claim rechten worden verkocht? Dit risico (kleine kans) zit nu uiteraard al in de koers verwerkt.
    Ik neem aan dat alle winkelvastgoedbedrijven omtrent dit scenario zich hebben laten adviseren, reeds aan het begin van het intreden van Corona.

    Bij Wereldhave zijn er signalen naar buiten gekomen dat ze de verkoop van de Franse Centra toch gaan doorzetten. Daar zitten een aantal mooie centra tussen (in ieder geval Le Havre en Strassbourg). Ik dacht, misschien zou een URW of KLEP die wel tegen een prikkie willen overnemen.. in het kader daarvan daar zou je ook wat geld op kunnen halen.

  2. Harm Wijk 15 augustus 2020 16:16
    Hoe ver je kunt gaan met het drukken van de winst dat is het werk van gespecialiseerde accountants. De trukendoos is eindeloos, dus onder de huidige omstandigheden geen enkel probleem om op nul uit te komen. De grote vraag is wat je als management wilt uitstralen naar alle steakholders, dus aandeelhouders, huurders en banken. Tot op heden is de stijl van de ecp directie volgens mij dat ze redelijk open en recht door zee zijn, maar toch ook uitstralen dat alles prima draait en onder controle is.

    Mede gebaseerd op jouw prognoses, Branco, denk ik dat er bij Ecp voldoende cashflow is om alle rekeningen te betalen. En daarom is mijn verwachting dat ze toch ook iets van vertrouwen willen uitstralen en voor alle steakholders er goed op willen staan. En dus ook een klein beetje zoet voor de aandeelhouders.

    Over twee weken komen de cijfers, we gaan het beleven...
  3. Daardrinkenweop 15 augustus 2020 20:47
    Debenhams (Brits warenhuisketen) is bezig met het opstellen van een faillisementsaanvraag indien de tent niet verkocht wordt. Ondanks dat zij al jaren met problemen kampten kan dit nog meer reuring brengen in de wereld van retailvastgoed. Ben benieuwd naar de opening van ECP as. maandag, ik verwacht onder EUR 10.
  4. Marco19 16 augustus 2020 08:17
    Ik verwacht dat niet. Koers ECP reageerde vrijdag niet op de URW taferelen. Steeg alleen maar...

    Als er reactie zou zijn dan volgt dat vaak direct is mijn ervaring.

    Simon property group reageerde ook niet.

    Het zal wachten zijn tot de cijfers. Dan koop ik nog bij.

    Het zijn hectische tijden maar ik verwacht dat het management het bedrijf hierdoor heen loodst.
    Dan maar wellicht 1 of 2 jaar geen dividend.
  5. forum rang 4 Chessplayer1992 16 augustus 2020 14:05
    quote:

    Harm Wijk schreef op 15 augustus 2020 12:17:

    Als een "niet-fbi" scenario, zoals hiervoor door Branco geschetst, zou worden overwogen dan zijn de problemen al wel zo groot dat je gemakkelijk een grote reservering op kunt voeren voor het overbruggen van een periode met lage huurinkomsten. Je maakt dan dus geen operationele winst, en je hoeft dan dus ook geen vennootschapsbelasting te betalen.

    En dit is dus precies wat alle bedrijven altijd doen als er een crisis is, de banken voorop. De headline in het nieuws is "winst met 80% gedaald" maar dit wordt dan dus veroorzaakt door enorme reserveringen, het vullen van de stroppenpot en afwaarderingen. Never waste a good crisis. Je neemt de pijn alvast en minstens zo belangrijk: Je hoeft geen belasting te betalen over het zojuist afgesloten top jaar.

    Dus die belastingdruk is geen enkele belemmering voor de niet-fbi optie.
    Dat klopt wel - maar de vraag is of het zomaar kan. Banken voorop staan onder heel streng toezicht, en moeten continu impairment tests doen van hun assets. De stroppenpot is niet een voorziening dat toekomstige rente niet wordt betaald, maar dat de uitgezette leningen niet terug worden betaald. Bij bedrijven als Shell worden de olie en gas voorraden gewaardeerd tegen een contante waarde van een toekomstige prijs. Dus ook dat kun je met een verlaging van de toekomstig verwachte opbrengst beïnvloeden. Gewoon als management conservatiever zijn en de afboekingen direct nemen.

    Je kan als vastgoed partij ook niet een voorziening nemen voor toekomstige huren. Je kan alleen debiteuren voorzien. En dat gaat vaak op ouderdom van de facturen met een percentage. Die methodiek is een management inschatting, en mag je niet zomaar wijzigen.

    Het enige wat resteert is een impairment op je assets (niet zijnde debiteuren), dus op je activa. Maar die worden gewaardeerd door taxateurs, en daar heb je als management heel weinig invloed op...

    Kortom, management van banken of bedrijven als Shell hebben veel meer mogelijkheden om bij te sturen.
  6. forum rang 4 Chessplayer1992 16 augustus 2020 14:08
    quote:

    Branco P schreef op 15 augustus 2020 16:10:

    [...]

    Ik neem aan dat alle winkelvastgoedbedrijven omtrent dit scenario zich hebben laten adviseren, reeds aan het begin van het intreden van Corona.

    Bij Wereldhave zijn er signalen naar buiten gekomen dat ze de verkoop van de Franse Centra toch gaan doorzetten. Daar zitten een aantal mooie centra tussen (in ieder geval Le Havre en Strassbourg). Ik dacht, misschien zou een URW of KLEP die wel tegen een prikkie willen overnemen.. in het kader daarvan daar zou je ook wat geld op kunnen halen.
    Ik hoop dat het vrijdag om een proefballonnetje ging - want als je serieus 50 procent van je marktkapitalisatie gaat ophalen voor een enkel centrum van wereldhave... En eigenlijk meer dan 50 procent, want de koers daalt extra hard en je moet met discount aandelen uitgeven.

    Overigens vrees ik dat ze meer de spg stijl willen nabootsen, en ofwel geografisch zoeken naar nieuwe markten (spg opent geweldige centra in Azië, zoals Bangkok of Tokyo) of failliete huurders ...
  7. forum rang 4 Chessplayer1992 16 augustus 2020 14:31
    Wellicht ten overvloede, de reden waarom ik denk dat urw ook weleens retailers over wil nemen is doordat in Amerika nog een fors gedeelte warenhuizen zitten die failliet gaan en/ of niet meer het traffic brengen dat ze vroeger wel deden. Je ziet nu dat brookfield en spg samen bijvoorbeeld JC penney over wil nemen. Ze brengen voor spg slechts 0,3 procent huur binnen, maar zijn voor ruim 50 centra wel een main driver voor aantal bezoekers. Als de retailer naar Amazon gaat en allemaal fulfillment centers worden (weet niet of dat zomaar kan), dan worden de centra veel minder aantrekkelijk. Nu kunnen brookfield en spg samen optrekken. Huur kwijtschelden en verliesgevende winkels bij andere verhuurders sluiten of contracten daar met Amazon sluiten. En zo anders verhuurders het nog moeilijker maken. Urw ziet wellicht de problemen ook op zich afkomen. Leegstand is er al behoorlijk, en veel Amerikaanse huurders hebben problemen. Dus in Amerika moeten ze iets ondernemen. Omdat het nu gaat om kapitaal op te halen zonder te benoemen waarvoor kan het ook dat ze meebieden zonder te publiceren dat ze het doen (kan dat, dat ze het pas bekendmaken nadat ze een bod hebben uitgebracht en de deadline verstreken is zodat anderen in de markt er niet op kunnen anticiperen?). Ik hoop alleen dat als ze naar retailers kijken, dat ze partijen meenemen die er verstand van hebben ... Het urw management heeft al voldoende met vastgoed, laat staan het beheren van een retailer.
  8. [verwijderd] 17 augustus 2020 09:26
    Ik begin er ook wel klaar mee te raken. Natuurlijk zitten we allemaal long en hoeven we geen dividend etc. maar die rode cijfers dag in dag uit is gewoon diep en diep triest. Eind augustus gaat echt de vlag niet uit als we de vergadering hebben gehad. Misschien herstel naar 10.50 maar meer ook niet.
  9. forum rang 4 Happy One 17 augustus 2020 09:31
    Het probleem is dat het gezeik met claimemissies echt funest is voor de koers van een aandeel. Een krachtige ontkenning van URW zou hebben geholpen maar die kwam er helaas niet.
    Dat straalt af op de sector en dat is, hoe pijnlijk (ook voor mij), logisch.
  10. forum rang 7 MOEdig Voorwaarts 17 augustus 2020 09:33
    Gelukkig lijken de winkelcentra van ECP een stuk minder kansloos dan die van URW, zeker als deze pandemie nog jaren voortduurt. Daarnaast staan de winkelcentra van ECP voor hogere yields in de boeken en zijn de huurprijzen een stukje lager, wat de situatie voor de klanten van ECP iets minder hopeloos maakt.

    Maar goed, beleggers scheren fondsen uit dezelfde sector nu eenmaal graag over een kam. Heb er net "per ongeluk" trouwens wat bijgekocht; ik had een low ball offer inliggen voor een schrikreactie vlak na opening en was vergeten deze tijdig te royeren. Die extra stukken mogen er dus zo weer uit, wellicht kan ik van het bijbehorende mini-winstje weer eens boodschappen doen;)
  11. [verwijderd] 17 augustus 2020 09:45
    Ik snap niet zo goed waarom iedereen die lage koers zo erg vind. Van mij mag het nog wel een tijdje blijven, zodat ik tijd heb om meer bij te kopen. als het dividend ooit weer herstelt (wat ik zelf wel verwacht en ook binnen een paar jaar) dan heb je toch een extreem lucratief dividendrendement straks? En verkopen doe ik over 30 jaar pas ofzo, dus heb totaal niks aan een hoge koers nu :)
  12. Daardrinkenweop 17 augustus 2020 09:53
    Uiteindelijk komt het ook wel goed, maar ik heb 'n bepaalde koers in gedachten waarop ik (momenteel) overweeg te verkopen. Die koers ligt een stukkie hoger dan de huidige, en hoe eerder we daar geraken hoe beter :)

    @Jello, waarom verwacht je dat de koers nagenoeg niet zal reageren op de cijfers 28 aug? Dat is juist hetgeen waarvan ik verwacht dat deze tendens kan breken (of verder zal versnellen)
  13. [verwijderd] 17 augustus 2020 09:55
    We hebben de reactie gezien op cijfers bij URW en KLEP. Er gebeurde helemaal niks terwijl de cijfers er optisch helemaal niet zo slecht uit zagen. De koers zal op korte termijn naar mijn inschatting wel opveren als er gewoon dividend wordt uitgekeerd, al is het een euro. Dan pak je bij de huidige koers 10 procent.
  14. Daardrinkenweop 17 augustus 2020 10:06
    Zonder cijfers weet je zeker dat er geen einde komt aan het bloeden. Een deel van de pijn is denk ik verklaarbaar agv de angst voor stijgende LTV, cijfers kunnen deze hopelijk grotendeels wegnemen.
    Wel eens dat er ook met cijfers voldoende aanleiding is voor verdere voortzetting van deze afslachting...
  15. [verwijderd] 17 augustus 2020 10:19
    Zeker weten, 40 miljoen uitkeren (8%) en 80 miljoen aflossen of alloceren elders (=jaarlijks 3,7% van schulden) zou echt wel zoden aan de dijk zetten.

    40 miljoen in stockdividend én 5,7% aflossen..... of 5% aflossen en 500.000 eigen aandelen inkopen.
    Dan doe je wat...
6.925 Posts
Pagina: «« 1 ... 132 133 134 135 136 ... 347 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht