Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

UNIBAIL-RODAMCO-WESTFIELD FR0013326246

Laatste koers (eur)

74,880
  • Verschil

    -0,880 -1,16%
  • Volume

    325.106 Gem. (3M) 263,4K
  • Bied

    74,200  
  • Laat

    75,000  
+ Toevoegen aan watchlist

Unibail-Rodamco-Westfield 2022, het jaar van de comeback?

3.912 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 196 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 tradersonly 10 januari 2022 12:04
    Ik zat zojuist even wat lijntjes te snuiven tekenen. URW heeft dalende toppenlijn doorbroken vanaf 2019.
    Toegegeven ik zit er puur in voor FA redenen doch bij in- en uitstapmomenten wil ik nog wel eens een blik werpen op de grafiek.
    Technisch nu wat overbought, echter deze doorbraak icm opening winkels (behalve ons kikkerlandje hier) kan een upswing binnen bereik brengen.
  2. forum rang 7 HCohen 10 januari 2022 12:13
    quote:

    Branco P schreef op 10 januari 2022 11:53:

    [...]

    Plek zat in de Megamalls volgens mij, dus dan moet je toch iets verzinnen om de gaten te vullen. Insta en TikTok zijn wel favoriet bij de jeugd volgens mij, dus het is vele malen beter dan het laten leegstaan van een grote unit. Veel huur zie ik er niet uitkomen, maar dat is een inschatting die onjuist zou kunnen zijn.
    Trekkersrol, innovatief aanbod(Unique selling point) welke de concurrent niet/ nog niet heeft(zo ook bijvoorbeeld EU's eerste Peppa Pig World of Play in de MotN). Wat mij betreft uitstekende initiatieven.
    (Je kunt natuurlijk ook een stel mexicanen uitnodigen met een groot drive-in bioscoopscherm; Les Portes de Taverny ;-) )

    Ze zullen niet heel veel huur betalen schat ook ik zo in en ik zie liever ook graag nog iets lagere structurele leegstand welke ik wel snel verwacht te zien dalen post-covid(endemische situatie).
  3. forum rang 7 HCohen 10 januari 2022 14:55
    Meer bevestiging over vermoeden dat deltacron geen nwe variant is maar een lab-foutje, artikel CNBC
    www.cnbc.com/2022/01/10/deltacron-var...
    Deltacron ‘not real’

    Some experts have since cast doubt over the findings, with one World Health Organization official tweeting on Sunday that “deltacron,” which was trending on the social media platform at the weekend, is “not real” and “is likely due to sequencing artifact,” a variation introduced by a non-biological process.

    Fatima Tokhmafshan, a geneticist at the Research Institute of the McGill University Health Centre agreed, tweeting that “this is NOT a recombinant” but “rather lab contamination b/c [because] looking at recent GISAID submission from Cyprus the clustering & mutational profile indicate NO mutation consensus.”

    WHO Covid expert Dr. Krutika Kuppalli said on Twitter that, in this case, there was likely to have been a “lab contamination of Omicron fragments in a Delta specimen.”

    quote:

    HCohen schreef op 10 januari 2022 10:29:

    www.business-standard.com/article/int...
    'Deltacron' a lab contamination, not a new variant, says UK virologist
    After a scientist in Cyprus claimed that his team has identified a new Covid variant - 'Deltacron', a UK-based virologist termed it a "lab contamination" and not a new strain.
  4. forum rang 7 HCohen 10 januari 2022 16:22
    Mag van mij wel 'een onsje meer bij', Klep doet 2.74%..

    Wellicht morgen en leve de rotatie! ;-)
  5. forum rang 6 Lamsrust 10 januari 2022 17:04
    quote:

    HCohen schreef op 10 januari 2022 16:22:

    Mag van mij wel 'een onsje meer bij', Klep doet 2.74%..

    Wellicht morgen en leve de rotatie! ;-)
    Eens, maar tech daalt nu wel erg hard en dat is ook niet goed. Indien margin calls optreden, wordt namelijk ook value eruit gegooid om liquiditeiten te genereren. Overigens komt er misschien weer een mooi koopmoment aan om de value portfolio aan te vullen met mooie, winstgevende technamen als BESI, ASMI en ASML. Ook interessant CM.com als die weer richting de EUR 20 gaat.

    Full transparancy: BESI long.
  6. forum rang 7 HCohen 10 januari 2022 17:51
    quote:

    Lamsrust schreef op 10 januari 2022 17:04:

    [...]

    Eens, maar tech daalt nu wel erg hard en dat is ook niet goed. Indien margin calls optreden, wordt namelijk ook value eruit gegooid om liquiditeiten te genereren. Overigens komt er misschien weer een mooi koopmoment aan om de value portfolio aan te vullen met mooie, winstgevende technamen als BESI, ASMI en ASML. Ook interessant CM.com als die weer richting de EUR 20 gaat.

    Full transparancy: BESI long.
    Eens, dat is een mogelijk effect. Echter ik schat in dat er 'genoeg geld aan de zijlijn' staat in afwachting van een mooi instapmoment om dat (mogelijk) effect te compenseren. Aanzien...

    Ook eens over potentiele mooie inkoopmomenten in prachtige bedrijven zoals all of the above/ die welke je noemde. Ik wacht echter nog even(ben min of meer gelover in sektor-effect) en denk dat er nog betere instapmomenten zullen volgen dit jaar.

    Disclaimer; actueel niets in Tech
  7. forum rang 6 Lamsrust 10 januari 2022 18:55
    Acht verklaringen voor spectaculaire afname winkelleegstand
    De coronacrisis zou een bloedbad worden voor retailers. Twee jaar later blijkt de winkelleegstand fors gedaald. Gertjan Slob, directeur van retailonderzoeksbureau Locatus legt uit hoe dat kan.

    NIEUWS
    RETAILRETAILLEEGSTAND
    Eerste publicatie 15:40Laatst gewijzigd 15:40

    Molenstraat, Nijmegen
    Niet of nauwelijks geld kunnen verdienen met fysieke winkels. Door de maandenlange lockdown van de vorige winter was dat de realiteit voor retailers in het segment non-food. Gevreesd werd voor een faillissementsgolf en een stijging van de leegstand. Maar twee jaar na de uitbraak van de coronacrisis blijkt de winkelleegstand juist gedaald.

    Volgens retailonderzoeksbureau Locatus is die daling zelfs spectaculair. Gemeten in aantal panden daalde de leegstand van 7,5 procent aan het begin van 2021 naar 6,8 procent aan het eind van het jaar. Begin 2021 stonden nog 16.335 panden leeg, aan het eind van 2021 waren dat er nog 14.579, een afname van 1.756 panden. Hoe kan dat? Directeur Gertjan Slob van Locatus geeft uitleg.

    Voorraad winkelpanden neemt af
    Een winkelpand dat er niet meer is, kan ook niet meetellen in het leegstandscijfer. De afgelopen twaalf jaar nam de voorraad winkelpanden in Nederland met 6.000 af. In 2009 waren er nog 222.000, eind 2021 stond de teller op 216.000. Vooral de laatste paar jaar gaat het hard. In 2021 nam de voorraad winkelpanden zelfs met 2.000 af. ‘Een ongekend groot aantal’, zegt Slob.

    Bron: Locatus

    Kaf van koren gescheiden
    ‘Het hardst gaat die onttrekking van winkelpanden in steden met meer dan 100.000 inwoners en daar dan buiten de centra. Een kwart van de winkelpanden die hier aan het begin van 2021 leeg stonden heeft nu een andere functie dan retail of horeca. Ook in de centra van middelgrote steden kregen veel winkelpanden andere functies. Het laagst lag het aandeel omgebouwde winkelpanden in de centra van grote steden: 12 procent’, aldus Slob.

    ‘Klein maar fijn’ is geen wetmatigheid als het gaat om winkelbestemmingen. Eerder het tegenovergestelde. ‘De ligging van de minder grote kernen maakt natuurlijk wel uit’, zegt Slob. ‘De nabijheid van krachtige winkelsteden als Rotterdam, Den Bosch en Utrecht betekent een kwetsbaarheid voor bestemmingen als Schiedam, Gouda, Oss en Zeist. Het veel kleinere Winterswijk is minder kwetsbaar, want de reisafstand naar sterkere winkelsteden als Enschede en Arnhem is groot.’

    Vastgoedeigenaren tellen hun knopen
    Je winkelpand is leeg. Wat doe je dan? In de gouden tijden van de retail namen pandeigenaren vaker dan nu de gok van het wachten op een nieuwe huurder. Diende die zich eenmaal aan, dan was het kassa voor de pandeigenaar en was de financiële pijn van de leegstand zo vergeten. Anno 2022 spreekt dat niet meer vanzelf. ‘Eigenaren van leegstaande winkelpanden zijn gaan inzien dat het op bepaalde locaties niet meer zomaar goed komt. Het vooruitzicht dat ze waarschijnlijk geen retailer meer gaan vinden die het pand wil huren, betekent dat ze anders gaan aankijken tegen functieverandering’, zegt Slob.

    Zie ook: wat een winkelpand in een stad onder de rook van Utrecht nu nog opbrengt. De tekst gaat verder na de video.

    Woningen steeds meer waard
    ‘Het is in veel gevallen niet te achterhalen wat de nieuwe functie van een pand is, maar in de meeste gevallen zal dat een woning zijn. Dat lijkt dan ook de voornaamste verklaring voor de afnemende leegstand: de overspannen woningmarkt’, zegt Slob. ‘Door de stijging van de huizenprijzen met ongeveer 20 procent in 2021 is de ombouw van een leegstaand winkelpand naar een woning op veel plekken een interessante optie geworden. De verhuur als woning kan soms al meer opbrengen. Als het pand dan geschikt is voor bewoning en de regelgeving het toelaat wordt er meer en meer gekozen voor een ombouw’, zegt Slob.

    Gemeenten klaar voor functieverandering panden
    De meeste gemeenten zijn helemaal klaar om mee te werken aan de ombouw van winkelpanden. ‘In de periode 2013 tot en met 2020 heeft bijna iedere gemeente een detailhandelsvisie opgesteld. Het is duidelijk voor welke winkelstraten de lokale besturen toekomst zien en welke niet. Bestemmingen worden verruimd van winkel naar bijvoorbeeld winkel en woning. Kom je voor zo’n locatie met een plan dat tot onttrekking van retailvastgoed leidt, dan trakteert de gemeente bij wijze van spreken op gebak’, zegt Slob.

    Institutionele beleggers trekken zich terug
    Wendbaarheid is een voorwaarde voor grootschalige ombouw van winkelpanden. Wat dat betreft zijn de omstandigheden verbeterd. Buiten de toplocaties zijn steeds minder winkelpanden in het bezit van mammoettankers. ‘Institutionele beleggers hebben winkelpanden in middelgrote steden afgestoten. Hun aandeel in de winkelpanden in het stadscentrum daalde in een stad als Oss van 35 procent naar bijna nul. Vastgoedvermogensbeheerders als Syntrus Achmea Real Estate & Finance, ASR Real Estate, CBRE Global Investors en Altera Vastgoed richten zich op de beste locaties van de grootste binnensteden en / of op wijkwinkelcentra.’

    Deze institutionele beleggers zijn niet de partijen bij uitstek om kleine panden een andere functie te geven. Ze werken met het geld van pensioenfondsen en verzekeraars, moeten daardoor veel verantwoording afleggen en aan regelgeving voldoen en dat maakt ze net wat minder flexibel. Hun terugtrekkende beweging uit middelgrote steden betekent dat een obstakel voor functieverandering wegvalt.

    Winkelpanden in handen van kleinere partijen
    Voor functieverandering zijn nu de juiste typen vastgoedpartijen aan zet. Panden die buiten de focus van vermogensbeheerders vallen, zijn in handen gekomen van kleine en middelgrote vastgoedbedrijven. In die categorie zitten meer partijen die brood zien in functieverandering. ‘Voor een vermogensbeheerder met een portefeuille ter waarde van miljarden euro’s is een transformatie van een pand met een oppervlakte van een paar honderd vierkante meters al gauw te arbeidsintensief. Dat ligt heel anders wanneer een zo’n pand in handen is van een vastgoedpartij met een balanstotaal van – laten we zeggen – 5 tot 10 miljoen euro’, zegt Slob.

    Sanering detailhandel blijft uit
    Terwijl de voorraad winkelpanden afnam, zat er weinig beweging in de aantallen verkooppunten van retailers. In december meldde Vastgoedmarkt al dat het aantal faillissementen in de detailhandel sinds het uitbreken van de coronacrisis is gedaald. Het lage aantal faillissementen in de retail kan niet los worden gezien van de coronasteun. ‘Ik zie weinig mutaties’, zei Gerard Zandbergen, ceo van Locatus, daarover. ‘De meeste ketens zijn bezig met andere dingen dan het openen of sluiten van vestigingen. Ze bekijken hun interne processen.’
  8. forum rang 7 HCohen 11 januari 2022 08:55
    Welnu, gezien het sterke herstel van de Nasd einde sessie gisterenavond zal het wel Tech rebound worden vandaag.

    Niet onverwachts dat rotatie niet in een rechte lijn gaat(al was dat sterke snelle herstel in de US mi wel verassend) .
    Benieuwd hoe winkelvastgoed zich houdt vandaag.
  9. RD90 11 januari 2022 09:14
    quote:

    HCohen schreef op 11 januari 2022 08:55:

    Welnu, gezien het sterke herstel van de Nasd einde sessie gisterenavond zal het wel Tech rebound worden vandaag.

    Niet onverwachts dat rotatie niet in een rechte lijn gaat(al was dat sterke snelle herstel in de US mi wel verassend) .
    Benieuwd hoe winkelvastgoed zich houdt vandaag.
    Ik denk - en hoop - dat het herstel van tech van korte duur is, het gekozen beleid van de FED is nu wel duidelijk en zal toch wel desastreus voor tech zijn. Daarnaast is het nog steeds compleet van de zotte dat een Adyen op 150x de winst wordt verhandeld, zeker gezien de gevoeligheid voor dit monetaire beleid.

    Er zijn dus ook bedrijven die op slechts 10x de winst handelen (hallo Unibail! / Shell!) en vele malen minder volatiel zullen reageren op de komende 'onrust'..

  10. forum rang 8 objectief 11 januari 2022 09:28
    quote:

    RD90 schreef op 11 januari 2022 09:14:

    [...]

    Er zijn dus ook bedrijven die op slechts 10x de winst handelen (hallo Unibail! / Shell!) en vele malen minder volatiel zullen reageren op de komende 'onrust'..

    Unibail lijkt me een slecht voorbeeld, want de koers kwam af van 150 naar 35.
    En Shell heeft ook een eigen negatief verhaal met het dividend.
    Ik zou deze aandelen niet met Ayden gaan vergelijken. Ze kunnen in de verste verte niet aan Ayden tippen.
  11. RD90 11 januari 2022 09:40
    quote:

    objectief schreef op 11 januari 2022 09:28:

    [...]

    Unibail lijkt me een slecht voorbeeld, want de koers kwam af van 150 naar 35.
    En Shell heeft ook een eigen negatief verhaal met het dividend.
    Ik zou deze aandelen niet met Ayden gaan vergelijken. Ze kunnen in de verste verte niet aan Ayden tippen.
    Los van de sector, en naar de lange termijn kijkend, mijn visie: (disclaimer: ik zal er ongetwijfeld niets van snappen)

    Uiteindelijk zal een Adyen over de brug moeten komen en de groeiverwachting waar moeten maken. Dat zal een transitie van een groei aandeel naar een waarde aandeel (dividend) zijn, zoals elke bluechip een dergelijke transitie heeft gemaakt. Want simpel gezegd: als je tegen die tijd met dezelfde risk reward ergens 10% (URW) kan krijgen tov 0,10% (Adyen), zal men voor die 10% kiezen

    Als je dan bedenkt dat een blue chip op zo'n 7-15x de winst handelt, zal de winst van Adyen op zijn minst moeten vertienvoudigen. Ik zie dat niet gebeuren, maar ben benieuwd waarom dat dan wel zou gebeuren
  12. forum rang 7 HCohen 11 januari 2022 12:37
    Post van WHA forum
    quote:

    Ortega schreef op 11 januari 2022 11:39:

    OMT kijkt o.a. of 5-17hr opening weer kan hoor ik net op radio1. Lijkt me ook bijna niet meer te verkopen om nog langer compleet dicht te zijn.
  13. forum rang 6 Lamsrust 11 januari 2022 14:23
    quote:

    RD90 schreef op 11 januari 2022 09:40:

    [...]

    Los van de sector, en naar de lange termijn kijkend, mijn visie: (disclaimer: ik zal er ongetwijfeld niets van snappen)

    Uiteindelijk zal een Adyen over de brug moeten komen en de groeiverwachting waar moeten maken. Dat zal een transitie van een groei aandeel naar een waarde aandeel (dividend) zijn, zoals elke bluechip een dergelijke transitie heeft gemaakt. Want simpel gezegd: als je tegen die tijd met dezelfde risk reward ergens 10% (URW) kan krijgen tov 0,10% (Adyen), zal men voor die 10% kiezen

    Als je dan bedenkt dat een blue chip op zo'n 7-15x de winst handelt, zal de winst van Adyen op zijn minst moeten vertienvoudigen. Ik zie dat niet gebeuren, maar ben benieuwd waarom dat dan wel zou gebeuren
    Ik zie dat ook niet gebeuren temeer omdat de concurrentie de voorsprong die Adyen heeft/had langzamerhand ook begint in te lopen. Adyen verhandelt momenteel op 60x de omzet en de winst moet inderdaad 10x over de kop om op een winstmultiple van 15x te komen. Ik zie dan veel meer brood in BESI (m.n. de nieuwe hybrid bonding techniek) noteert op 20x de winst en 6.5x de omzet en CM.com. Laatstgenoemde maakt geen winst, maar noteert op slechts 2.5x de omzet. Daarnaast zitten hier serieuze aandeelhouders in als Teslin en een aantal Quote 500 families.
  14. berre72 11 januari 2022 16:32
    quote:

    Mr.J.bonds schreef op 11 januari 2022 14:48:

    vandaag rustig dagje. als ze nog een keertje onder de 65 duiken, ga ik bijkopen..
    dat gaat dan hopelijk niet meer zijn haha
  15. forum rang 7 HCohen 11 januari 2022 18:15
    Beetje Covid nieuws dan maar, CNBC Health & Science

    Over 50% of Europe’s population will be infected with omicron in the next 2 months, WHO says
    PUBLISHED TUE, JAN 11 20228:59 AM ESTUPDATED 2 HOURS AGO

    Dr. Hans Kluge, the WHO’s regional director for Europe, said a new “West to East tidal wave” of omicron infections was sweeping across the region.
    The Institute for Health Metrics and Evaluation forecasts that more than 50% of the population in the region will be infected with omicron in the next six to eight weeks, Kluge added.
    Omicron has swept the region at an alarming pace, with some countries reintroducing social restrictions in an effort to curb it.

    Dr. Hans Kluge, the WHO’s regional director for Europe, cited data from the Seattle-based Institute for Health Metrics and Evaluation at a news briefing Tuesday, saying a new “West to East tidal wave” of omicron infections was sweeping across the region, on top of the previous delta variant which is still prevalent.

    “It [omicron] is quickly becoming the dominant virus in Western Europe and is now spreading into the Balkans,” Kluge said. He added that the region saw more than 7 million infections in the first week of 2022, more than doubling over a two-week period.

    “At this rate, the Institute for Health Metrics and Evaluation forecasts that more than 50% of the population in the region will be infected with omicron in the next six to eight weeks,” he added.

    Omicron has swept the region at an alarming pace, with some countries reintroducing social restrictions in an effort to curb it. However, early evidence suggests that omicron is less severe than the delta variant, although there are concerns that the sheer number of infections could still overwhelm health systems.

    John Bell, a regius professor of medicine at the University of Oxford and the U.K. government’s life sciences advisor, told the BBC in late December that omicron was “not the same disease” as previous strains.

    “The horrific scenes that we saw a year ago — intensive care units being full, lots of people dying prematurely — that is now history in my view and I think we should be reassured that that’s likely to continue,” he said.

    Discussing the omicron variant, he added: “The disease does appear to be less severe, and many people spend a relatively short time in hospital. They don’t need high-flow oxygen, average length of stay is apparently three days.”

    Kluge stated Tuesday that mortality rates had remained stable and continued to be highest in countries with high Covid-19 incidence rates, combined with lower vaccination uptake.
  16. forum rang 7 HCohen 11 januari 2022 21:46


    Immune response to common cold offers anti-COVID protection: Study
    Recent research by Imperial College London suggests opportunity for new vaccines but stresses significance of current vaccine uptake
    11.01.2022
    LONDON

    A study by Imperial College London on Monday revealed that T cells produced by the body as an immune response to the common cold offer protection against the coronavirus.

    The investigation examined for the first time how T cells in the presence of coronavirus can influence whether or not an individual can get infected, while previous studies have shown that T cells can recognize COVID-19.

    Authors of the study, however, have warned of not relying on the common cold and urged people to continue taking the vaccine due to the strengths and protections offered by it.

    “Being exposed to the SARS-CoV-2 virus doesn’t always result in infection, and we’ve been keen to understand why. We found that high levels of pre-existing T cells, created by the body when infected with other human coronaviruses like the common cold, can protect against COVID-19 infection,” the author of the study Dr. Rhia Kundu said.

    "While this is an important discovery, it is only one form of protection, and I would stress that no one should rely on this alone. Instead, the best way to protect yourself against COVID-19 is to be fully vaccinated, including getting your booster dose,” Kundu added.

    The study was launched in September 2020 and examined 52 people who had neither been infected by the virus nor received the vaccine but had been exposed to the virus by means of living with an infected family member or friend.

    Results of the research found that 26 people who had the common cold displayed higher levels of T cells and did not become infected compared to the other 26 people that contracted the virus. According to the study, the T cells target internal proteins of the virus and so offer protection against the latter.

    According to researchers at Imperial College London, the study provides a blueprint to scientists for a so-called "second-generation universal vaccine" that would be able to prevent further infections from the COVID-19 pandemic as well as future variants related to the virus.
3.912 Posts
Pagina: «« 1 ... 3 4 5 6 7 ... 196 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 01 november

    1. Inkoopmanagersindex industrie oktober def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie (Caixin) oktober (Chi) 49,7 volitaliteit verwacht
    3. Omzet detailhandel september (NL)
    4. Brunel Q3-cijfers
    5. ForFarmers Q3-cijfers
    6. Fugro Q3-cijfers
    7. Chevron Q3-cijfers
    8. Exxon Mobil Q3-cijfers
    9. Banengroei en werkloosheid oktober (VS) +115K. Werkloosheid: 4,1%. Uurlonen: +0,3% MoM. volitaliteit verwacht
    10. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) oktober def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht