Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

32,135
  • Verschill

    -0,745 -2,27%
  • Volume

    8.993.220 Gem. (3M) 6,8M
  • Bied

    32,010  
  • Laat

    32,200  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.930 Posts
Pagina: «« 1 ... 329 330 331 332 333 ... 1147 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 5 Blanco rolling 10 januari 2023 22:04
    quote:

    Calendar schreef op 9 januari 2023 12:45:

    [...]

    Niet als je daar korter dan 180 dagen per jaar verblijft. Je blijft altijd Nederlander dus dat is wat anders dan staatloos. Paspoort verlengen kan wel een uitdaging zijn maar dat hoeft maar eens in de 10 jaar.
    Zolang je maar niet de helft van het jaar plus 1 dag in NL blijft.
    Je moet ook erg oppassen met verblijf op shiphol.
    Dus wanneerje niet veel vliegt mage aanhouden van 190 dagen, meer vliegen vanaf schiphol 200 dagen
  2. forum rang 10 bp5ah 10 januari 2023 23:00
    API

    Crude 14.86m (exp. -2.375m) SPR release 0.8m
    Gasoline (+1.8M) and Distillates (+1.1M)
  3. forum rang 10 bp5ah 10 januari 2023 23:06
    U.S. crude inventories up by 14.9 million barrels last week: API

    U.S. crude stockpiles jumped by more than four times last week from the previous week’s level, trade group API said Tuesday, bucking market expectations for a drop in inventories as refiners built up product supply, particularly of heating oil, for the winter.

    www.investing.com/news/commodities-ne...
  4. Roel Walda 10 januari 2023 23:17
    quote:

    Ron-tron system schreef op 10 januari 2023 21:01:

    [...]
    Zeker wel.
    Bieden ze ook Shell ADR nyse aan?
    Mooie stijging daar naar 27,21eur momenteel.

    Nee dat dan weer niet, maar die is al heel goedkoop bij DeGiro.
    Ik handel bij verschillende brokers, daar waar het product het goedkoopste is.
    Bij veel handel scheelt het op jaarbasis toch een slok op een borrel.
  5. forum rang 6 Arie Jan 11 januari 2023 06:34
    quote:

    win some... schreef op 10 januari 2023 15:56:

    [...]

    Hoeveel % van je portefeuille heb je dan nu in Adyen zitten?
    25% Adyen en 50% shell 10% Ordina en 15% cash
    En handel porto Adyen en shell
  6. forum rang 6 Candelll 11 januari 2023 06:57
    Nieuwsprokles

    De Britse energiereus Shell (LON:SHEL) was naar verluidt vorig jaar in gesprek om zijn Noorse olie- en gasvelden te verkopen aan Harbor Energy (LON:HBR), maar de onderhandelingen mislukten vanwege de volatiliteit van de gasprijs.

    - Het Amerikaanse oliebedrijf Phillips 66 (NYSE:PSX) heeft aangekondigd dat het alle beursgenoteerde eenheden van oliepijpleidingbeheerder DCX Midstream heeft gekocht voor 3,8 miljard, waarmee het totale eigendom op 86,8% komt.

    - De Noorse oliemaatschappij Equinor (NYSE:EQNR) is naar verluidt op zoek naar Britse offshore-producerende activa die eigendom zijn van Suncor (NYSE:SU) voor een bedrag van $ 1,5 miljard, nadat ze CNOOC's up-for-sale activa heeft gemeden.

    Dinsdag 10 januari 2023

    Eens te meer kijken olieprijswaarnemers naar de beslissingen van de Amerikaanse Federal Reserve in plaats van naar het evenwicht tussen vraag en aanbod, waarbij de gemeenschap reikhalzend uitkijkt naar de inflatiecijfers van donderdag om de omvang van aanstaande renteverhogingen te peilen. De belangrijkste positieve factor van de afgelopen weken, namelijk de algemeen verwachte terugkeer van China op de oliemarkten, moet de olieprijzen nog opdrijven, aangezien het vertrouwen in de Chinese consumptiegroei lauw blijft.

    Chinese importquota zorgen voor een bullish impuls. De Chinese autoriteiten hebben hun tweede batch olie-importquota voor 2023 uitgegeven, waardoor hun volume met 20% op jaarbasis is gestegen tot 111,82 miljoen ton, in een nauwelijks verhulde poging om raffinaderijactiviteiten en productexport te stimuleren te midden van een vertragende economische groei.

    De benzineprijzen in de VS stijgen opnieuw in 2023. De benzineprijzen in de VS zijn voor de tweede week op rij gestegen, met een landelijk gemiddelde van $ 3,25 per gallon als gevolg van aanhoudende storingen in de raffinaderij als gevolg van de bomcycloon in december.

    Protesten in Brazilië brengen raffinage in gevaar Minstens zeven door Petrobras (NYSE:PBR) geëxploiteerde raffinaderijen in Brazilië werden ontwricht door protesten georganiseerd door aanhangers van voormalig president Jair Bolsonaro, wat de nieuwe energieminister Alexandre Silveira ertoe aanzette de veiligheidsmaatregelen op te voeren.

    Russische raffinaderij in Italië Verkocht. Ruslands grootste particuliere oliemaatschappij Lukoil (MCX:LKOH) verkocht zijn Italiaanse raffinaderij op Sicilië aan een groep investeerders gesteund door handelshuis Trafigura voor een niet bekendgemaakte vergoeding, waarbij de Zwitserse handelaar de levering van ruwe olie en de uitvoer van producten afhandelde.

    Wie heeft de Zuid-Afrikaanse machtsmagnaat vergiftigd? Zuid-Afrikaanse wetshandhavingsinstanties onderzoeken een poging om de vertrekkende CEO van energiebedrijf Eskom Andre de Ruyter te vergiftigen met cyanide, mogelijk in verband met zijn aanpak van corruptie in het bedrijf.

    Stropdassen VS-Qatar Petchem groeien. Na overeenstemming te hebben bereikt over de bouw van een geïntegreerde polymeerfabriek van $ 8,5 miljard in Texas, kwamen Qatar's energiebedrijf QatarEnergy en de Amerikaanse petchem-joint venture Chevron Phillips Chemical overeen om een ??petrochemisch complex van $ 6 miljard te bouwen in Ras Laffan, Qatar, dat naar verwachting in 2026 met de productie zal beginnen.

    Rosneft vraagt ??om plaats in Chinese pijplijn. De Russische oliegigant Rosneft (MCX:ROSN) heeft de regering gevraagd om te worden beschouwd als een potentiële gasleverancier voor de 50 bcm per jaar Power of Siberia-2-gaspijpleiding die zal eindigen in de Chinese regio Xinjiang en naar verwachting in 2030 volledig operationeel zal zijn.

    China test Australische metalen oplossen. Een consortium onder leiding van de Chinese lithiumproducent Tianqi Lithium (SHE:002466) deed een bod van $95 miljoen op het Australische Essential Metal (AUX:ESS), wat de eerste grote test markeerde van Canberra's bereidheid om Chinese lithiuminvesteringen in het land te laten.

    PEMEX kan geen reserves toevoegen. Mexico's nationale oliemaatschappij PEMEX ontdekte in 2022 geen enkel olieveld, waardoor het management van het bedrijf gedwongen werd om toekomstige plannen voor reservevervanging te verlagen van 1,3 miljard vaten olie-equivalent naar 0,95 miljard vaten olie-equivalent tot 2027.

    Schipbreuk heeft weinig invloed op Suez. Glory, een onder de vlag van de Marshalleilanden varende tanker die Oekraïens maïs naar China vervoerde, ging kapot in het Suezkanaal, slechts een jaar nadat Ever Given de doorgang zes dagen blokkeerde, maar deze keer door de storing stopte de doorvoer slechts enkele uren.

    België verlengt reactoren met 10 jaar. Geconfronteerd met hoge aardgasprijzen heeft België besloten om de levensduur van zijn twee kernreactoren met 10 jaar te verlengen door een overeenkomst te sluiten met het Franse nutsbedrijf Engie (EPA:ENGI). stoppen in 2036.

    China wil meer Turkmeens gas Tien jaar na de ondertekening van een memorandum voor de aanleg van de vierde pijpleiding die het superreus Galkynysh-veld van Turkmenistan verbindt met Chinese kopers, naderen de twee landen een deal die de jaarlijkse gasexport bijna zou verdubbelen tot 65 bcm per jaar.

    Noorwegen kent 47 nieuwe exploratievergunningen toe. De Noorse autoriteiten hebben 47 exploratievergunningen verleend aan 25 oliemaatschappijen in de laatste vergunningsronde die gericht was op volgroeide gebieden, waarbij de nationale oliekampioen Equinor (NYSE:EQNR) de koppositie aanvoerde met in totaal 26 vergunningen.
  7. forum rang 6 Arie Jan 11 januari 2023 07:00
    quote:

    bp5ah schreef op 10 januari 2023 23:06:

    U.S. crude inventories up by 14.9 million barrels last week: API

    U.S. crude stockpiles jumped by more than four times last week from the previous week’s level, trade group API said Tuesday, bucking market expectations for a drop in inventories as refiners built up product supply, particularly of heating oil, for the winter.

    www.investing.com/news/commodities-ne...
    wat kan je daar nou weer van maken. Lijkt me toch een week 1 dip. Benieuwd naar vanmiddag.

    De olieprijs gaat echt nog wel omhoog deze maand. Maar kijk toch een beetje zorgelijk naar shell, als het voorjaar aanbreekt en de economische vooruitzichten verbeteren, worden de groei aandelen toch weet interessanter. Dividend van shell keldert fors met een 1,07 dollar.
    Maar volgende week ga je wel de opstart zien van de Chinese economie in de olie prijs. Maar dan heb je volgende week ook expiratie opties.
    Deze week een beetje oppassen met shell. Vandaag denk ik wel een beetje zakken, door de api. Maar komende twee weken zien er goed uit voor shell.
  8. forum rang 6 Candelll 11 januari 2023 07:02
    Brent-futures op ruwe olie daalden woensdag tot onder de $ 80 per vat, waarmee een recente overwinning werd behaald nadat uit gegevens van het American Petroleum Institute bleek dat de Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week met maar liefst 14,9 miljoen vaten stegen, wat de verwachtingen voor een daling van 2,4 miljoen vaten trotseerde. Als dit later op woensdag wordt bevestigd door officiële gegevens van het Energy Information Agency, zou dat de grootste stijging zijn sinds februari 2021. Beleggers maakten zich ook zorgen over de aanscherping van de financiële voorwaarden die de wereldeconomie in een recessie zouden kunnen doen belanden en de vraag naar energie zouden schaden. Jamie Dimon, CEO van JPMorgan Chase, zei dat de Amerikaanse rente mogelijk hoger dan 5% moet stijgen, in navolging van opmerkingen van functionarissen van de Federal Reserve die de noodzaak benadrukten om de rente verder te verhogen om de inflatie binnen het streefdoel te brengen. Ondertussen bleven de verbeterende vraagvooruitzichten in China de olieprijzen stimuleren, aangezien 's werelds grootste importeur van ruwe olie snel de strikte Covid-beperkingen ontmantelde en verrassende beleidsomslagen maakte in de zoektocht naar groei.
  9. forum rang 6 Candelll 11 januari 2023 07:03
    cfds en goud staan in het groen, tegen 9uur kan olie ook zo maar in het groen staan, dus kan je overwegen om bestens in te gaan.
  10. forum rang 9 Ron-tron system 11 januari 2023 07:37
    quote:

    Arie Jan schreef op 11 januari 2023 07:00:

    [...] wat kan je daar nou weer van maken. Lijkt me toch een week 1 dip. Benieuwd naar vanmiddag.

    De olieprijs gaat echt nog wel omhoog deze maand. Maar kijk toch een beetje zorgelijk naar shell, als het voorjaar aanbreekt en de economische vooruitzichten verbeteren, worden de groei aandelen toch weet interessanter. Dividend van shell keldert fors met een 1,07 dollar.
    Maar volgende week ga je wel de opstart zien van de Chinese economie in de olie prijs. Maar dan heb je volgende week ook expiratie opties.
    Deze week een beetje oppassen met shell. Vandaag denk ik wel een beetje zakken, door de api. Maar komende twee weken zien er goed uit voor shell.
    Dividend keldert fors? Van 0,2875 naar 0,2675eur dus 2 eurocent.
    Ook is een eur/usd koers van 1,15 de all time average dus met 1,07 koers zit je nog steeds 7% int voordeel.
    Goud neemt verder het voortouw en alles volgt dan met een bijna zekerheid maar we zitten dichtbij een tijdelijk kantelpunt op 1896usd waar wel eens stevig winst genomen kan worden en er een tijdelijke daling volgt naar 1825usd dus terug even naar start van het jaar.
    Wie niet even weg is is gezien scenario want met 10-15% winst op 6-7 beursdagen gaat het wel te mooi en laat nu juist powell bijna aan zijn speech beginnen dan is dit het moment om te draaien.
    Mijn visie dus nul zekerheid dit scenario.
    Ik zit short ADR 1 positie shell 58,40usd en kooporders staan aex 26,50eur naar beneden.
    Olieprijs weer in range 73-80usd.

  11. forum rang 6 Arie Jan 11 januari 2023 07:50
    quote:

    Ron-tron system schreef op 11 januari 2023 07:37:

    [...]
    Dividend keldert fors? Van 0,2875 naar 0,2675eur dus 2 eurocent.
    Ook is een eur/usd koers van 1,15 de all time average dus met 1,07 koers zit je nog steeds 7% int voordeel.
    Goud neemt verder het voortouw en alles volgt dan met een bijna zekerheid maar we zitten dichtbij een tijdelijk kantelpunt op 1896usd waar wel eens stevig winst genomen kan worden en er een tijdelijke daling volgt naar 1825usd dus terug even naar start van het jaar.
    Wie niet even weg is is gezien scenario want met 10-15% winst op 6-7 beursdagen gaat het wel te mooi en laat nu juist powell bijna aan zijn speech beginnen dan is dit het moment om te draaien.
    Mijn visie dus nul zekerheid dit scenario.
    Ik zit short ADR 1 positie shell 58,40usd en kooporders staan aex 26,50eur naar beneden.
    Olieprijs weer in range 73-80usd.

    ik zie het ook zo. Gewoon voorzichtig zijn rest van de week.
    En ik bedoelde dividend was 1 euro bij 25 euro vorig jaar is 4%
    Nu 1,07 euro bij 27 is al 0,3% lager. In je LT porto wordt die dan wel minder interessant. Terwijl shell in de range van 23/25 euro dan wel weer interessant word voor dividend.
  12. forum rang 4 Mr.Haas 11 januari 2023 08:33
    2 van de 3 zijn rood olie kruipt wel iets omhoog . Bestens in alleen op de groene goudprijs ?
  13. forum rang 9 Ron-tron system 11 januari 2023 08:40
    quote:

    Mr.Haas schreef op 11 januari 2023 08:33:

    2 van de 3 zijn rood olie kruipt wel iets omhoog . Bestens in alleen op de groene goudprijs ?
    Bestens in enkel bij 3/3 groen hier.
    Nu beter hopen op een dipje.
  14. forum rang 4 hanspjak@gmail.com 11 januari 2023 09:13
    Er wordt hier veel gesproken over 10 of 20 cent maar mijn natural gas short leverde in de afgelopen maanden 200 pct. op. What goes up must come down strategie. Inmiddels laagte-vrees dus positie teruggebracht.
    Tegelijkertijd zat ik wel mis met mijn VIX long voor het einde van het afgelopen jaar. De daling vond wel plaats maar dat bij een dalende Vix. Was voorbode van de stijging die we de afgelopen 2 weken zagen?
    Weer een goede start vandaag.. ik zie al wat weifelende taxi chauffeurs die ook weer willen instappen.

    Wel benieuwd hoe jullie de crude build up zien. Venezuela? Einde driving season? Gecancelde vliegtuigen en minder verkeer door het slechte weer tijdens de kerst? Of inderdaad een grote afkoeling van de economie?
  15. Rmk79 11 januari 2023 09:23
    quote:

    Realistische Optimist schreef op 11 januari 2023 09:13:

    Er wordt hier veel gesproken over 10 of 20 cent maar mijn natural gas short leverde in de afgelopen maanden 200 pct. op. What goes up must come down strategie. Inmiddels laagte-vrees dus positie teruggebracht.
    Tegelijkertijd zat ik wel mis met mijn VIX long voor het einde van het afgelopen jaar. De daling vond wel plaats maar dat bij een dalende Vix. Was voorbode van de stijging die we de afgelopen 2 weken zagen?
    Weer een goede start vandaag.. ik zie al wat weifelende taxi chauffeurs die ook weer willen instappen.

    Wel benieuwd hoe jullie de crude build up zien. Venezuela? Einde driving season? Gecancelde vliegtuigen en minder verkeer door het slechte weer tijdens de kerst? Of inderdaad een grote afkoeling van de economie?
    Vix long (Turbo ga ik vanuit?) moet je altijd mee uitkijken, aangezien het maand futures zijn en je last hebt van het contango effect, bij de short variant heb je hier net voordeel mee..
  16. Hoppa 11 januari 2023 09:33
    Er komt toch al weer een LNG tanker naar de Prelude. Dat zou heel goed nieuws zijn voor Q1.
  17. forum rang 6 Stefinstocks 11 januari 2023 09:48
    quote:

    Hoppa schreef op 11 januari 2023 09:33:

    Er komt toch al weer een LNG tanker naar de Prelude. Dat zou heel goed nieuws zijn voor Q1.
    Komt zo wel leuk ritje omhoog met Shell denk ik zomaar..:-))
22.930 Posts
Pagina: «« 1 ... 329 330 331 332 333 ... 1147 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
    8. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    9. Banenrapport ADP mei (VS)
    10. Air France-KLM jaarvergadering
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht