Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

34,045
  • Verschill

    +0,005 +0,01%
  • Volume

    6.178.462 Gem. (3M) 7,5M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.580 Posts
Pagina: «« 1 ... 724 725 726 727 728 ... 1129 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 Candelll 16 mei 2023 20:07
    Bullish berichten van het IEA en de onverwachte lancering van Amerikaanse SPR-terugkoop hebben de olieprijzen vandaag opgestuwd, waardoor de neerwaartse trend voor de volgende OPEC+-bijeenkomst beperkt is.

    Investor Alert: Of u nu nieuw bent in de olie- en gasindustrie of een veteraan op de energiemarkt bent, Global Energy Alert is een absolute must-read. De premium nieuwsbrief van Oilprice.com biedt alles, van geopolitieke analyse tot handelsanalyse, en dat alles voor minder dan een kopje koffie per week.

    - De verwachte duik in het boren naar aardgas begint vorm te krijgen, aangezien Baker Hughes de grootste week-op-week daling van het aantal aardgasplatforms sinds februari 2016 rapporteerde, met maar liefst 16 boorplatforms tot 141.

    - Het vooruitzicht van productieverlagingen in de toekomst ondersteunde Henry Hub-futures van de eerste maand, die meer dan 5% op de week toevoegden tot $ 2,4 per mmBtu, en tegelijkertijd gasgerichte aandelen zoals EQT (NYSE:EQT) of Antero Resources (NYSE :AR).

    - Ondanks zwakkere boorgegevens heeft de Amerikaanse aardgasproductie vanaf april recordproductieniveaus behouden en een trend van 101,4 miljard kubieke voet per dag in de Lower 48 staten.

    - De positionering van beleggers in Henry Hub-futures blijft niettemin bearish, met een netto shortpositie van hedgefondsen tot 54,5 duizend lots, de grootste shortpositie sinds eind februari.

    Markt verhuizers

    - Wereldwijde grondstoffenhandelaar Trafigura blijft investeren in downstream-activa en verhoogt zijn belang in de Italiaanse raffinaderij Saras (BIT:SRS) van 5,23% naar 12,46%, slechts een week nadat het zijn afnameovereenkomst met de op één na grootste raffinaderij van Italië, ISAB, afrondde.

    - Het Amerikaanse midstream-bedrijf voor aardgas ONEOK (NYSE:OKE) stemde ermee in om pijplijnbeheerder Magellan Midstream Partners (NYSE:MMP) te kopen in een contante en aandelentransactie ter waarde van ongeveer $ 18,8 miljard.

    - Dagen nadat de eerste geruchten de kop opstaken dat ADNOC de Braziliaanse petrochemische gigant Braskem (NYSE:BAK) wilde kopen, zou de oliekampioen Petrobras (NYSE:PBR) van het land in het biedingsspel zijn gestapt.

    Dinsdag 16 mei 2023

    De onverwachte lancering van de terugkoop van SPR's in de VS, in combinatie met het feit dat het IEA opnieuw geloofde in een sterke groei van de vraag in de tweede helft van 2023, hebben de olieprijzen gestimuleerd, waardoor ICE Brent is gestegen tot $ 75 per vat. De sterke berichtgeving zal waarschijnlijk weerstand ondervinden van de zwakke productiegegevens die door China worden gerapporteerd, maar het lijkt erop dat de keerzijde voor ruwe olie beperkt is in de aanloop naar de komende OPEC+-bijeenkomst.

    VS beginnen met het bijvullen van SPR. In een verrassende beweging zei het Amerikaanse ministerie van Energie dat het 3 miljoen vaten olie zal kopen voor de levering van de Strategic Petroleum Reserve voor levering in augustus, waarbij wordt gespecificeerd dat de ruwe olie zuur moet zijn en naar de Big Hill, TX-site moet gaan.

    IEA wordt plotseling bullish. Het IEA erkent dat olie onder druk staat door een zwakke groei van de industriële activiteit en hogere rentetarieven, maar waarschuwt niettemin dat het een discrepantie van 2 miljoen vaten per dag verwacht tussen de wereldwijde vraag naar en het aanbod van olie, waardoor de prognose voor de groei van de vraag wordt verhoogd tot 102 miljoen vaten per dag.

    EU overweegt olieverbod Russische pijpleidingen De Europese Unie overweegt om Russische ruwe oliestromen via de Druzhba-pijpleiding naar Duitsland en Polen te verbieden, ook al hadden beide eerder dit jaar de invoer stopgezet, terwijl de sancties voor de zuidelijke tak van dezelfde pijpleiding worden opgeheven.

    LME scherpt magazijnregels aan. Nadat verschillende ladingen LME-goedgekeurd nikkel dit jaar steen bleken te zijn, beloofde de London Metal Exchange nu om de controles op gerechtvaardigd nikkel aan te scherpen, inclusief "aanrakingsinspectie" en verplichte weging van nikkelzakken.

    Shell stopt productie in 's werelds grootste FLNG-fabriek. Geplaagd door stroomonderbrekingen en vakbondsacties heeft de in het Verenigd Koninkrijk gevestigde oliemaatschappij Shell (LON:SHEL) de productie van zijn 3,6 mtpa Prelude LNG-faciliteit voor de westkust van Australië opgeschort en beschrijft het probleem als een "procesreis".

    PDVSA pint hoop op big data voor productierebound. De nationale oliemaatschappij van Venezuela streeft ernaar haar productie van ruwe olie tegen eind 2023 met een derde te verhogen tot 1 miljoen vaten per dag, met behulp van nieuwe seismische onderzoeksgegevens en "herinterpretatie" van 3D-gegevens om het herstel te verbeteren.

    Canada Shut-Ins Gemak als bosbranden afzwakken. Een relatieve afname van bosbranden in de provincie Alberta in Canada heeft sommige olieproducenten in staat gesteld hun activiteiten te hervatten, met een halvering van de 320.000 vaten olie-equivalent per dag van vorige week.

    Geen Koerdische herstart tot de verkiezingen zijn afgerond. De Iraakse federale autoriteiten hebben Turkije geïnformeerd dat de export van Koerdische ruwe olie uit de haven van Ceyhan vanaf 13 mei weer zou kunnen starten, maar er is geen formeel antwoord van Turkse zijde te midden van fel bediscussieerde verkiezingen.

    LNG-ontwikkelaars maken zich zorgen over vergunningrevisie. Het Amerikaanse DoE zal niet langer vergunningverlengingen verstrekken aan LNG-ontwikkelaars die de bouwdeadlines niet halen, na de afwijzing vorige maand van Energy Transfer's (NYSE:ET) Lake Charles-projectvertraging, die zwaar weegt op kleinere bedrijven zonder trackrecord.

    Strakke beschikbaarheid verhoogt Amerikaanse zure cijfers. Spotprijzen voor de belangrijkste zure kwaliteit Mars van de VS zijn gestegen tot een premie van $ 1,60 per vat ten opzichte van WTI, de hoogste sinds september 2020,
  2. forum rang 6 Candelll 16 mei 2023 20:08
    een sterke vraag naar raffinage, het einde van de vrijgave van SPR's en overmacht in de Zydeco-pijplijn van Shell boden steun.

    Hedgefondsen verkopen koper op Chinese zwakte. Terwijl de koperprijzen daalden tot een laagste punt in 5 maanden onder $ 8.150 per ton, is de positionering van beleggers op CME-kopercontracten nog bearish geworden, aangezien de netto short steeg tot de grootste sinds augustus 2022, verergerd door de dalende productiecijfers in China.

    EU scherpt doelstelling hernieuwbare energie opnieuw aan. De Europese Unie is van plan om haar doelstelling voor hernieuwbare energie te verhogen tot 42,5% in 2030, een stijging ten opzichte van de huidige toezegging om een aandeel van 32% hernieuwbare energie in het energieverbruik te hebben, en ook de eisen voor de inkoop van waterstof te verhogen tot dezelfde 42%.

    Zuid-Afrika verlaagt de uitstoot dankzij stroomuitval. Zuid-Afrika is begonnen met het verlagen van de uitstoot van broeikasgassen, ook al zou dit pas na 2025 moeten gebeuren, maar de regelmatige uitval van kolencentrales in 2022-2023 en voortdurende black-outs hebben precies dat bereikt.

    Rusland en Kazachstan kijken naar een gaspijpleiding naar China. Volgens het Kazachse Ministerie van Energie hebben Rusland en Kazachstan de route vastgesteld voor een toekomstige gaspijpleiding die aardgas van de twee landen naar de noordelijke provincies van China zou sturen, zonder enige vermelding van de capaciteit van de leiding.
  3. forum rang 5 Baksteen 16 mei 2023 21:49
    [quote alias=Candelll id=14819741 date=202305162007]
    Bullish berichten van het IEA en de onverwachte lancering van Amerikaanse SPR-terugkoop hebben de olieprijzen vandaag opgestuwd, waardoor de neerwaartse trend voor de volgende OPEC+-bijeenkomst beperkt is.

    Wat zijn, is SPR?
  4. vanpuffelen 16 mei 2023 21:58
    quote:

    Baksteen schreef op 16 mei 2023 21:49:

    [quote alias=Candelll id=14819741 date=202305162007]
    Bullish berichten van het IEA en de onverwachte lancering van Amerikaanse SPR-terugkoop hebben de olieprijzen vandaag opgestuwd, waardoor de neerwaartse trend voor de volgende OPEC+-bijeenkomst beperkt is.

    Wat zijn, is SPR?
    SPR = Strategic Petroleum Reserve.

    www.reuters.com/business/energy/what-...
  5. raprijk 16 mei 2023 23:03
    Van afbouwen SPR naar opbouwen SPR moet toch een enorme invloed hebben op de prijs
    Scheelt haast 1 miljoen vaten per dag = 1 % van de produktie
  6. forum rang 9 Ron-tron system 17 mei 2023 08:47
    quote:

    Mr.Haas schreef op 17 mei 2023 08:34:

    Bestens uit ? Ondanks dat dow licht groen staat
    Alles lichtrood dus ik ga voor iets meer veiligheid via limietorder 27,66eur.
  7. forum rang 4 hanspjak@gmail.com 17 mei 2023 10:31
    'Komen ze eraan, de klimaatlockdowns?'.. artikel vandaag in De Telegraaf. Kijk dit zou nu eens eens een blackswan zijn. Wat is het event? Een jaar geen regen in Spanje of California? Zeker als de server-parks wel op renewable energy functioneren (wat natuurlijk best snel te regelen valt, nu er geen installed base is. Iemand anders een zwarte zwaan (naast een chemische aanval of een onbekend wapen van Rusland en een zware recessie door.... ).. Methode RonTron werkt... , maar als het werkt is er natuurlijk nog veel meer geld te verdienen door Shell weer eens onder de 18 te duwen. Ben geen zwartkijker, maar houd wel graag de scenarios in de gaten
  8. forum rang 5 Baksteen 17 mei 2023 13:01
    quote:

    Realistische Optimist schreef op 17 mei 2023 10:31:

    'Komen ze eraan, de klimaatlockdowns?'.. artikel vandaag in De Telegraaf. Kijk dit zou nu eens eens een blackswan zijn. Wat is het event? Een jaar geen regen in Spanje of California? Zeker als de server-parks wel op renewable energy functioneren (wat natuurlijk best snel te regelen valt, nu er geen installed base is. Iemand anders een zwarte zwaan (naast een chemische aanval of een onbekend wapen van Rusland en een zware recessie door.... ).. Methode RonTron werkt... , maar als het werkt is er natuurlijk nog veel meer geld te verdienen door Shell weer eens onder de 18 te duwen. Ben geen zwartkijker, maar houd wel graag de scenarios in de gaten
    Als de hemel naar beneden komt, hebben we allemaal een blauwe pet.
    Ik hoor mijn hele leven al doem scenario's, ik zie wel
  9. Putman 17 mei 2023 13:10
    Ik heb de jaren 2016 en 2017 niet meegemaakt maar hoe de beurs afgelopen maand gaat (zo zijwaarts als wat) en ook bijv. Shell en Philips waar ik posities in had, amper beweging in te krijgen. Lastig te traden ook met die range 27,50 - 28 waar Shell al een tijdje in bevindt.

    Wellicht door schuldenplafond/FED/ECB of andere macro economisch nieuws meer beweging, Carl welke richting denk jij dat we binnenkort wellicht gaan? Brent beweegt ook amper sinds begin deze maand.
  10. Acor 17 mei 2023 13:18
    Morgen ex-dividend dus om 17u de aandelen in bezit hebben vandaag of juist morgen?
  11. forum rang 9 Ron-tron system 17 mei 2023 13:36
    quote:

    Putman schreef op 17 mei 2023 13:10:

    Ik heb de jaren 2016 en 2017 niet meegemaakt maar hoe de beurs afgelopen maand gaat (zo zijwaarts als wat) en ook bijv. Shell en Philips waar ik posities in had, amper beweging in te krijgen. Lastig te traden ook met die range 27,50 - 28 waar Shell al een tijdje in bevindt.

    Wellicht door schuldenplafond/FED/ECB of andere macro economisch nieuws meer beweging, Carl welke richting denk jij dat we binnenkort wellicht gaan? Brent beweegt ook amper sinds begin deze maand.
    Alles zit wat vast nu einde cijferseizoen geen duidelijkheid wanneer de fed terug een eerste keer gaat verlagen,
    Schuldenplafond nieuws geeft misschien richting.
    Stilte op de beurs niet meteen goed nieuws en persoonlijk verwacht ik dat shell naar 25,80eur zal gaan tegen begin juni.
    Als de olieprijs onder de 72usd gaat start de daling maar dit is niets meer dan mijn buikgevoel voor de komende 2 weken.
    Heb bijna geen posities uitstaan en wacht ook op een daling nu algemeen.
  12. r00ki3 17 mei 2023 14:00
    Aangezien alles wat onzeker is - wellicht is long op VIX een optie als alternatief voor short shell vanaf 28.
    Goud lijkt ook wat te stabiliseren dus daar ook voorzichtig weer long voor korte termijn.

    Wat betreft WTI & Brent - geen idee. Overigens beginnen de drillers en service companies ook weer geld te verdienen. Mocht je dan toch willen handelen op beweging, neem dan eens een kijkje bij Transocean (ticker: RIG).
  13. forum rang 4 LTOke 17 mei 2023 14:31
    quote:

    Acor schreef op 17 mei 2023 13:18:

    Morgen ex-dividend dus om 17u de aandelen in bezit hebben vandaag of juist morgen?
    Op de handelsdag dat een aandeel ex-dividend noteert (ex-dividenddatum) wordt het recht op het dividend dat door de onderneming beschikbaar is gesteld, niet meer met het aandeel mee verhandeld. Aandeelhouders die de aandelen na sluiting van de voorafgaande handelsdag in bezit hebben (cum-dividenddatum), hebben recht op uitkering van het dividend. Beleggers die het aandeel op de ex-dividenddatum aanschaffen hebben geen recht op dit dividend.
  14. ASK 17 mei 2023 14:54
    goudmijnen.beursman.nl/beursverwachti...
    Interessant artikel over dat de pijn pas komt na het verhogen van het schuldenplafond omdat de VS vanaf januari 2023 geen geld heeft kunnen lenen via staatsobligaties. Het totale bedrag dat de VS aan staatsobligaties moet ophalen voor 2023 is 1500 miljard dollar. Als het schuldenplafond verhoogt wordt moet de VS direct voor 500 miljard dollar uit de markt zien te trekken en daarna in de loop van 2023 nog eens 1000 miljard dollar. China koopt geen staatsobligaties meer maar koopt goud. Europa heeft ook geen geld. De truc die de VS nu toepast is dat de banken in de VS de staatsobligaties kopen en de FED koopt deze dan later terug met bijgedrukt geld. Zo heeft de FED ook geld bijgedrukt in maart om de deposito's van de klanten bij de banken die failliet dreigden te gaan te garanderen. Dit zorgt voor een steeds verdere verzwakking van de dollar en steeds meer geldontwaarding. De VS heeft een BBP wat aanzienlijk kleiner is dan de staatsschuld.
  15. forum rang 6 Littletycoon 17 mei 2023 16:28
    quote:

    Acor schreef op 17 mei 2023 13:18:

    Morgen ex-dividend dus om 17u de aandelen in bezit hebben vandaag of juist morgen?
    Vandaag
22.580 Posts
Pagina: «« 1 ... 724 725 726 727 728 ... 1129 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 29 april

    1. NL producentenvertrouwen april
    2. Philips Q1-cijfers
    3. Umicore Q1-cijfers
    4. Proximus Q1-cijfers
    5. Fra BBP eerste kwartaal (voorlopig)
    6. AkzoNobel €1,54-ex-dividend
    7. Besi €2,15 ex-dividend
    8. Fugro €0,40 ex-dividend
    9. Heineken €1,04 ex-dividend
    10. Vastned €1,28 ex-dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht