Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

BAM Groep Koninklijke NL0000337319

Laatste koers (eur)

3,850
  • Verschill

    +0,006 +0,16%
  • Volume

    1.290.886 Gem. (3M) 1,2M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

BAM juni 2023

898 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 45 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 OnoMatopee 14 juni 2023 19:19
    Voor de realisatie van de tweede fase van het project Kwadijkerpark in Purmerend is de overeenkomst getekend door Kwadijkerpark CV, bestaande uit gebiedsontwikkelaar AM, Rochdale en BAM Wonen. Fase 2A van het project bestaat uit 71 koopwoningen, waaronder twintig zogeheten ‘future living’-woningen en 51 eengezinswoningen.
    De woningen zullen naadloos sluiten bij de nieuwbouw van fase 1 en de Prinsenstichting.
    De ‘future living’-woningen zijn levensloopbestendige woningen. De 51 eengezinswoningen worden als rijwoningen gerealiseerd. Deze fase zal in twee delen worden verkocht, namelijk fase 2A1 met 36 woningen en fase 2A2 met 35 woningen. De verkoop van fase 2A1 gaat van start in oktober 2023, met verwachte start bouw in april 2024 door BAM Wonen. Geïnspireerd op de architectuur van Broek in Waterland, zullen de woningen naadloos aansluiten bij de nieuwbouw van fase 1 en van de Prinsenstichting, die is verplaatst naar de buitenranden van het gebied.
    Parkachtig

    Het voormalige instellingenterrein van de Prinsenstichting wordt getransformeerd tot een prachtig woonpark met een harmonieuze mix van woningen en groene ruimtes. Het park, dat bekend staat om zijn volwassen bomen, zal een belangrijke rol spelen in de woonbeleving van toekomstige bewoners. De woningen zullen op terpen worden gebouwd, omringd door terrassen, brede hagen en trapjes, wat resulteert in een fraai en levendig geheel.

    Duurzame aanpak

    Een van de meest opvallende kenmerken van het project is de duurzame aanpak. Alle materialen die tijdens de sloop worden verwijderd, zullen worden hergebruikt. Zo zijn bijvoorbeeld de oude paviljoens gebruikt als fundering voor de wegen, terwijl de inventaris wordt hergebruikt of is omgezet als grondstof voor nieuwe materialen. Zelfs de bomen die moesten wijken voor het project zullen worden hergebruikt en teruggeplaatst als speeltoestel, bankje of picknicktafel. Er zullen ook ongeveer 500 nieuwe bomen worden geplant om het park nieuw elan te geven. Bovendien is er een vernuftig drainagesysteem aangelegd dat het water in natte perioden afvoert naar extra gegraven waterpartijen en in de zomer weer laat terugvloeien naar de bomen in het gebied. Kortom, het Kwadijkerpark is bestand tegen extremer weer en klaar voor de toekomst.
    Het plan

    In totaal zullen er 100 sociale huurwoningen in opdracht van Rochdale, en 240 koopwoningen door Kwadijkerpark CV worden gerealiseerd. Momenteel bevindt fase 1 van het project zich in de bouwfase, waarbij 67 koopwoningen en 48 sociale huurwoningen worden gebouwd. Daarnaast worden twee bestaande modelwoningen, waarvan de intentie is dat deze worden aangekocht door Intermaris, geschikt gemaakt voor bewoning door kinderen van de Prinsenstichting. Van de honderd sociale huurwoningen is een pilot gestart met veertig gelabelde woningen die worden gereserveerd voor dienstverlenende beroepen, zoals zorgverleners en leraren binnen de gemeente Purmerend. De verhuur van de eerste 48 woningen zal naar verwachting eind dit jaar van start gaan.
  2. forum rang 6 OnoMatopee 14 juni 2023 19:21
    Altera bouwt samen met Pennings aan verduurzaming winkelportefeuille

    (Persbericht Altera Vastgoed:) Amsterdam, 14 juni 2023 – Vastgoedbelegger Altera Vastgoed NV (verder: Altera) en Bouwbedrijf Pennings bv (verder: Pennings) hebben vandaag op vastgoedbeurs Provada hun meerjarige samenwerking bestempeld door het tekenen van een raamovereenkomst. Met de start van deze samenwerking zet Altera verder in op het blijven verduurzamen van haar vastgoedportefeuille.

    Duurzaamheid staat namelijk in een hoog vaandel bij Altera. Het Altera winkelfonds, gericht op food & convenience, is het meest duurzame winkelfonds in Nederland en ‘runner up’ met een tweede plaats wereldwijd volgens GRESB. Altera heeft de ambitie om de portefeuille uiterlijk 2040 Paris Proof te hebben. Dit is niet alleen goed voor het klimaat, het zal uiteindelijk ook leiden tot een nog betere huurplek voor onze huurders en het beste rendement voor de investeerders in het fonds.

    Een samenwerking tussen Altera en Pennings zorgt voor een integrale aanpak waarbij zowel ESG als de huurder centraal staan. Met Pennings kiest Altera voor een bekende partner die eerder betrokken was bij meerdere projecten binnen de retailportefeuille. Daarnaast heeft Pennings zeer ruime ervaring in het verduurzamen van bestaand vastgoed en streeft ook zij naar een maximale bijdrage voor een betere leefomgeving voor mens en natuur.

    Erwin Wessels, CIO Altera: ‘Het verder verduurzamen van onze winkelportefeuille is onderdeel van onze verduurzamingsstrategie, welke gericht is op een geïntegreerde ESG-aanpak. Maar we willen continu blijven verbeteren; met deze samenwerking laten we zien dat de aanpak wordt doorgevoerd. Dat is in het belang van onze huurders, onze aandeelhouders voor wie wij investeren en ook zeker van de samenleving tegenover wie wij een grote verantwoordelijkheid hebben op het gebied van gezonde en leefbare omgevingen.’
  3. forum rang 5 bartbas 14 juni 2023 19:33
    quote:

    IQ schreef op 14 juni 2023 11:50:

    Op de huidige koers rondom 8% dividend, gewoon kop-en en niets mee doen, ieder jaar lekker dividend ontvangen. Bam zal op zeker niet failliet gaan, een veel te belangrijke bouwer in Nederland zeker voor onze eigen overheid met heel veel aanbestedingen
    Ik vind een faillisement ook nauwelijks denkbaar. Wanneer het toch mocht gebbeuren , zal er een doorstart zijn.Daarbij zullen schuldeisers en aandeelhouders de enige partijen zijn die verlies leiden
    Bb
  4. forum rang 8 HenkdeV 14 juni 2023 20:41
    FED denkt de rente dit jaar nog twee keer met een kwart procent te moeten verhogen. De inflatie blijft hardnekkig te hoog in de V.S. Wordt gezien als een tegenvaller.
  5. forum rang 4 Marinus-86 15 juni 2023 07:47
    quote:

    bartbas schreef op 14 juni 2023 19:33:

    [...]
    Ik vind een faillisement ook nauwelijks denkbaar. Wanneer het toch mocht gebbeuren , zal er een doorstart zijn.Daarbij zullen schuldeisers en aandeelhouders de enige partijen zijn die verlies leiden
    Bb
    Zijn we ook van dit forum af..
  6. forum rang 8 HenkdeV 15 juni 2023 08:06
    quote:

    popie schreef op 15 juni 2023 07:47:

    [...]
    Zijn we ook van dit forum af..
    ................en van de aandelen.
  7. forum rang 6 OnoMatopee 15 juni 2023 08:19
    AM en gemeente Rotterdam tekenen ontwikkelovereenkomst voor Romeynshof: mixed-use Paris Proof-project met ruimte voor zorg, cultuur en betaalbaar wonen
    AM en gemeente Rotterdam tekenen ontwikkelovereenkomst voor Romeynshof: mixed-use Paris Proof-project met ruimte voor zorg, cultuur en betaalbaar wonen

    Jos Melchers, directeur gebiedsontwikkeling (gemeente Rotterdam), en Annemarie Jol, directeur Ontwikkeling (AM).

    Amsterdam, 14 juni 2023 - Gemeente Rotterdam en gebiedsontwikkelaar AM hebben vandaag op de vastgoedbeurs Provada in Amsterdam de ontwikkelovereenkomst voor het project Romeynshof ondertekend. Romeynshof betreft een Paris Proof-project met cultureel wijk- en gezondheidscentrum dat wordt herontwikkeld naar een toekomstbestendige gebiedsontwikkeling met circa 4.500 m2 aan nieuwe gebouwen voor de bestaande functies en 200 huur- en koopwoningen. Na het winnen van de tender eind 2022 is dit een volgende stap in de ontwikkeling van dit mixed-use-project naast de gelijknamige metrohalte in Rotterdam Ommoord.
    Focus op verbinding, duurzaamheid en betaalbaarheid

    Project Romeynshof, met de werktitel ‘Populus’, is een nieuw cultureel wijk- en gezondheidscentrum in combinatie met 200 huur- en koopwoningen, waarvan een aanzienlijk deel is voorzien in het middensegment in het kader van betaalbaarheid. In Populus komen onder andere een bibliotheek, een SKVR (centrum voor kunst en cultuur-activiteiten), Centrum Jeugd en Gezin en het ERGO onderzoekscentrum, naast een nieuwe huisvesting van het gezondheidscentrum van Stichting Zonboog. De komende periode wordt het plan samen met de toekomstige gebruikers en bewoners uitgewerkt richting een definitief ontwerp.

    Alle 200 woningen worden in hout gerealiseerd, waardoor het project volledig past binnen de doelstellingen van Paris Proof. Het ontwerp van de vier gebouwen in het project is afkomstig van LEVS Architecten. In het ontwerp wordt nadrukkelijk verbinding gezocht tussen de verschillende sociale en gezondheidsfuncties en de woningen. De realisatie, die volgens planning is voorzien in het eerste kwartaal van 2025, is in handen van BAM Wonen.
    Nadere informatie:

    AM, afdeling communicatie, (030) 609 722 2 of communicatie@am.nl.
    gemeente Rotterdam Bouwen en Wonen, Jacqueline Commijs, communicatieadviseur; zie ook www.rotterdam.nl;
  8. forum rang 6 OnoMatopee 15 juni 2023 08:20
    Gebiedsontwikkelaar AM en ABN AMRO bundelen krachten tegen woningnood

    Amsterdam, 14 juni 2023 - Gebiedsontwikkelaar AM en ABN AMRO hebben tijdens Provada een intentieverklaring getekend om samen bij te dragen aan het oplossen van de woningnood in Nederland. Partijen zijn voornemens om verplaatsbare en betaalbare woningen te financieren en te ontwikkelen. De eerste locaties hiervoor zijn geselecteerd.

    In Nederland is sprake van ernstige schaarste op de woningmarkt. Zowel ABN AMRO als AM erkennen de urgentie en het belang van het creëren van betaalbare huisvesting, waarbij aandacht wordt besteed aan belangrijke aspecten als duurzaamheid, gezondheid en sociale cohesie. Door expertise, middelen en netwerken te bundelen kan grote impact worden gemaakt op de woningmarkt.

    De samenwerking tussen ABN AMRO en AM sluit aan bij de doelstellingen van de Taskforce Versnellen Tijdelijke Huisvesting van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Deze taskforce is in het leven geroepen om de ontwikkeling en realisatie van tijdelijke huisvesting te versnellen en zo de dringende woningnood aan te pakken.

    Het realiseren van verplaatsbare en demontabele woningen biedt een snelle oplossing voor de woningnood op ontwikkellocaties waar de RO-procedures voor woningbouw meer tijd in beslag nemen. Hierdoor kan er flexibel worden ingespeeld op de vraag naar huisvesting en kan de beschikbare ruimte efficiënt worden benut. Verplaatsbare eenheden kunnen na een eerste termijn voor een tweede of derde termijn worden ingezet binnen gebiedsontwikkelingen, waarna zij mogelijk plaats maken voor permanente woningbouw.
    Gebiedsontwikkelaar AM en ABN AMRO bundelen krachten tegen woningnood

    Naast verplaatsbare woningen bundelen ABN AMRO en AM de krachten om meer betaalbare woningen te realiseren en te financieren. Dit vanwege de schaarste en beperkte doorstroommogelijkheden in het middensegment.

    Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM: ‘De grote vraag naar woningen is een belangrijke maatschappelijke opgave. Met ABN AMRO als partner bundelen we vastgoed- en financiële kennis. Zo kunnen we maximaal bijdragen aan de uitdagingen op de woningmarkt en helpen we mensen die op zoek zijn naar huisvesting snel en effectief. Hiermee leveren wij bovendien een bijdrage aan het verduurzamen van de woningvoorraad, wat voor ons een belangrijk strategisch speerpunt is.’

    Bas Rutten, Head of Commercial Real Estate - Hotels – Leisure ABN AMRO: ‘Door financiering van verplaatsbare projecten kunnen we een bijdrage leveren aan het sneller invullen van de grote vraag naar betaalbare woningen. Daarnaast is de financiering van circulaire woningbouw van groot ecologisch en economisch belang. Hierdoor kunnen we onder andere de CO2 uitstoot van de gebouwde omgeving verminderen. Met AM als partner kunnen de ambities van ons klimaatplan en Sustainable Living initiatief sneller worden uitgewerkt.’

    De eerste gebiedsontwikkelingen die in aanmerking komen voor verplaatsbare woningen zijn geselecteerd en partijen zijn in gesprek met de betreffende gemeenten.
    Over AM

    Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelproces. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Geïnspireerd door actuele maatschappelijke thema’s, leggen wij in het bijzonder het accent op betaalbaar wonen en klimaatpositieve gebiedsontwikkeling. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.
    Over ABN AMRO

    ABN AMRO is een Noordwest Europese bank voor particuliere, zakelijke en private banking klanten, met een hoofdkantoor in Amsterdam. Wij willen een persoonlijke bank in de digitale tijd zijn voor onze klanten. En de bank die de overgang naar een duurzame samenleving vormgeeft en mogelijk maakt. Samen met onze klanten en partners. Dat doen wij vanuit onze purpose Banking for better, for generations to come. Onze focus ligt hierbij op Noordwest Europa. Met meer dan 22.000 collega’s, waarvan ca. 5.000 in het buitenland bedienen we meer dan 5 miljoen klanten. Zie ook www.abnamro.com.
    Nadere informatie:

    AM, afdeling communicatie, (030) 609 72 22 of communicatie@am.nl;
    ABN AMRO, Eunice Koekkoek, senior press officer, eunice.koekkoek@nl.abnamro.com, www.abnamro.com.
  9. forum rang 6 boldie 15 juni 2023 08:46
    quote:

    OnoMatopee schreef op 15 juni 2023 08:20:

    Gebiedsontwikkelaar AM en ABN AMRO bundelen krachten tegen woningnood

    Amsterdam, 14 juni 2023 - Gebiedsontwikkelaar AM en ABN AMRO hebben tijdens Provada een intentieverklaring getekend om samen bij te dragen aan het oplossen van de woningnood in Nederland. Partijen zijn voornemens om verplaatsbare en betaalbare woningen te financieren en te ontwikkelen. De eerste locaties hiervoor zijn geselecteerd.

    In Nederland is sprake van ernstige schaarste op de woningmarkt. Zowel ABN AMRO als AM erkennen de urgentie en het belang van het creëren van betaalbare huisvesting, waarbij aandacht wordt besteed aan belangrijke aspecten als duurzaamheid, gezondheid en sociale cohesie. Door expertise, middelen en netwerken te bundelen kan grote impact worden gemaakt op de woningmarkt.

    De samenwerking tussen ABN AMRO en AM sluit aan bij de doelstellingen van de Taskforce Versnellen Tijdelijke Huisvesting van het Ministerie van Binnenlandse Zaken. Deze taskforce is in het leven geroepen om de ontwikkeling en realisatie van tijdelijke huisvesting te versnellen en zo de dringende woningnood aan te pakken.

    Het realiseren van verplaatsbare en demontabele woningen biedt een snelle oplossing voor de woningnood op ontwikkellocaties waar de RO-procedures voor woningbouw meer tijd in beslag nemen. Hierdoor kan er flexibel worden ingespeeld op de vraag naar huisvesting en kan de beschikbare ruimte efficiënt worden benut. Verplaatsbare eenheden kunnen na een eerste termijn voor een tweede of derde termijn worden ingezet binnen gebiedsontwikkelingen, waarna zij mogelijk plaats maken voor permanente woningbouw.
    Gebiedsontwikkelaar AM en ABN AMRO bundelen krachten tegen woningnood

    Naast verplaatsbare woningen bundelen ABN AMRO en AM de krachten om meer betaalbare woningen te realiseren en te financieren. Dit vanwege de schaarste en beperkte doorstroommogelijkheden in het middensegment.

    Ronald Huikeshoven, directievoorzitter AM: ‘De grote vraag naar woningen is een belangrijke maatschappelijke opgave. Met ABN AMRO als partner bundelen we vastgoed- en financiële kennis. Zo kunnen we maximaal bijdragen aan de uitdagingen op de woningmarkt en helpen we mensen die op zoek zijn naar huisvesting snel en effectief. Hiermee leveren wij bovendien een bijdrage aan het verduurzamen van de woningvoorraad, wat voor ons een belangrijk strategisch speerpunt is.’

    Bas Rutten, Head of Commercial Real Estate - Hotels – Leisure ABN AMRO: ‘Door financiering van verplaatsbare projecten kunnen we een bijdrage leveren aan het sneller invullen van de grote vraag naar betaalbare woningen. Daarnaast is de financiering van circulaire woningbouw van groot ecologisch en economisch belang. Hierdoor kunnen we onder andere de CO2 uitstoot van de gebouwde omgeving verminderen. Met AM als partner kunnen de ambities van ons klimaatplan en Sustainable Living initiatief sneller worden uitgewerkt.’

    De eerste gebiedsontwikkelingen die in aanmerking komen voor verplaatsbare woningen zijn geselecteerd en partijen zijn in gesprek met de betreffende gemeenten.
    Over AM

    Inspirerende en duurzame leefomgevingen bedenken en ontwikkelen, dat is de passie van AM. Als betrokken gebiedsontwikkelaar plaatsen wij maatschappelijke uitdagingen in het hart van ons ontwikkelproces. Wij werken samen met belanghebbenden op basis van conceptuele kracht, innovatie en co-creatie. Geïnspireerd door actuele maatschappelijke thema’s, leggen wij in het bijzonder het accent op betaalbaar wonen en klimaatpositieve gebiedsontwikkeling. In samenwerking met overheden, vastgoedbeleggers, woningcorporaties, maatschappelijke organisaties, bewoners en overige vastgoedgebruikers ontstaan hierdoor bijzondere en kwaliteitsrijke gebieden om in te wonen, werken, winkelen en recreëren. AM, onderdeel van Koninklijke BAM Groep, zorgt hiermee voor kwaliteit van ruimte én kwaliteit van leven. Zie ook www.am.nl.
    Over ABN AMRO

    ABN AMRO is een Noordwest Europese bank voor particuliere, zakelijke en private banking klanten, met een hoofdkantoor in Amsterdam. Wij willen een persoonlijke bank in de digitale tijd zijn voor onze klanten. En de bank die de overgang naar een duurzame samenleving vormgeeft en mogelijk maakt. Samen met onze klanten en partners. Dat doen wij vanuit onze purpose Banking for better, for generations to come. Onze focus ligt hierbij op Noordwest Europa. Met meer dan 22.000 collega’s, waarvan ca. 5.000 in het buitenland bedienen we meer dan 5 miljoen klanten. Zie ook www.abnamro.com.
    Nadere informatie:

    AM, afdeling communicatie, (030) 609 72 22 of communicatie@am.nl;
    ABN AMRO, Eunice Koekkoek, senior press officer, eunice.koekkoek@nl.abnamro.com, www.abnamro.com.
    ojee. Weer goed nieuws dus verder down
  10. forum rang 6 OnoMatopee 15 juni 2023 09:14
    150 jobs axed as G Works Construction collapses

    Somerset-based civil engineering and groundwork specialist G Works Construction has fallen into administration.

    Administrators from EY Parthenon have laid off 150 staff from an overall workforce that exceeded 300 including self-employed operatives.

    The £28m turnover firm specialised in civils for commercial and large residential developments as well as industrial and retail buildings.

    It worked for many of the major contractors including BAM, Balfour Beatty, Kier and Sir Robert McAlpine and Willmott Dixon

    Most recently the firm was working for ISG at Panattoni Park Avonmouth, one of the largest ever speculatively built warehouses in the UK.

    The subsidiary blacktop business G Works Surfacing continues to trade normally.
  11. forum rang 6 OnoMatopee 15 juni 2023 09:16
    quote:

    boldie schreef op 15 juni 2023 09:04:

    Nieuws op nieuws en koers diet werkelijk geen ene fluit.
    Bam wel de beurs niet
  12. forum rang 6 OnoMatopee 15 juni 2023 09:20
    De bouwstop in Brabant heeft minstens vijf infraprojecten vertraagd. Dat onderzocht Cobouw op basis van gegevens van de provincie. Het gaat om wegen, de aanleg van een kruispunt en de bouw van een fiets- en spooronderdoorgang. “Alles loopt vertraging op of komt tot stilstand”, zegt Jan van Mourik van werkgeversorganisatie VNO-NCW tegenover het vakblad na een rondgang bij bedrijven in de provincie.

    Noord-Brabant zit sinds maart op slot. De provincie besloot destijds om geen bouwvergunningen meer te verlenen voor projecten die stikstofneerslag veroorzaken op natuurgebieden. Dat zou nodig zijn om een verdere verslechtering van de natuur te voorkomen.

    Een paar maanden later komen de gevolgen van de stop in beeld. Minstens vijf infraprojecten zijn vertraagd, schrijft Cobouw in een nieuwsartikel. Roger Feller, commercieel directeur van het Brabantse BLM Wegenbouw, ziet dat veel opdrachtgevers twijfelen of ze door kunnen gaan met hun plannen, vertelt hij tegenover het vakblad.

    Oproep
    VNO-NCW Brabant-Zeeland riep de provincie in mei met een brandbrief op om het beleid te veranderen. Volgens de werkgeversorganisatie werkt de bouwstop averechts. Ook projecten die de natuurverslechtering op lange termijn verminderen komen namelijk niet van de grond, zei VNO-NCW, die als voorbeeld wees op de bouw van laadinfrastructuur voor elektrisch materieel.

    Natuurdoelanalyses
    De aanleiding van de bouwstop is een onderzoek van de provincie naar de staat van Brabantse natuurgebieden. Alle provincies zijn wettelijk verplicht om deze ‘natuurdoelanalyses’ uit te voeren. Als de natuur sneller verslechtert dan de wettelijke norm, dan moet een provincie maatregelen treffen. Dat betekende voor Brabant een bouwstop.
  13. forum rang 8 HenkdeV 15 juni 2023 09:44
    quote:

    popie schreef op 15 juni 2023 09:28:

    De Rambam met BAM waardeloos aandeel en een verfkwast maak nog geen Rembrandt..
    Jij legt de lat wel heel hoog, begin eens met Herman Brood:-).
  14. [verwijderd] 15 juni 2023 09:50
    Gisteren nog een paar K gekocht, in de hoop/verwachting dat 'een keer' de 2,50 wordt gehaald. De eerste pluk kocht ik op 2,34.
    Vandaag gaat de trein echter richting het zuiden..
898 Posts
Pagina: «« 1 ... 14 15 16 17 18 ... 45 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht