Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Regering Rutte IV: wordt dit een succes of een ramp?

26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1238 1239 1240 1241 1242 ... 1308 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 juni 2023 13:23
    quote:

    josti5 schreef op 22 juni 2023 11:13:

    Hoog tijd, dat je eindelijk eens wordt betaald voor je proza, rene, al is het maar met een krat bier!:-)
    Rene kan makkelijk 20 tot 30 euro per dag verdienen als hij statiegeldblikjes gaat verzamelen.
  2. forum rang 7 JP Samosa 22 juni 2023 13:26
    quote:

    ffff schreef op 22 juni 2023 11:30:

    Citaat Rene hierboven:
    Sleepy Joe heeft Xi Yinpong uitgemaakt voor dictator, het zal je maar gezegd worden, en het zal mij benieuwen of hij ervan op de hoogte was dat juist op dat moment zijn minister van van Buitenlandse Zaken bij de Chinees aan tafel zat.
    Ongekend en ongehoord, zoiets doe je niet, en zeker niet op zo'n moment.
    Juncker deed het nog met humor, hij zei ooit, da kommt den Diktator, en hij omhelsde Orban.
    Einde citaat.

    Eén van de tientallen rake, scherpe, goedgeziene opmerkingen van Rene. Wat een geluk dat er nog grote leiders in Europa zijn zoals Macron, die er keer op keer voor waarschuwen dat Europa moet oppassen niet de vazalstaat van de USA te worden.

    En maar denken dat er ooit een oplossing voor Oekraïne komt door te denken dat je de Russen er wel uit verdrijft........ Iedereen mag dromen en wensen hebben, maar dat zal toch niet zo gemakkelijk gebeuren en daarom alleen al zijn vredesbesprekingen op zijn minst verdedigbaar.

    Peter
    Domme uitspraken van Biden, op het moment dat Blinken in China is.
    Zowel Biden als Trump zijn totaal ongeschikt als volgende president. Je moet er niet aan denken.
    Eens dat Macron het goed doet.

    Vredesbesprekingen terwijl de bezetter die je dochter vermoord heeft , nog in je huis zit? Nooit. ( ook al bespeur ik bij jou nog altijd begrip voor de bezetter)
    De Russen eruit zetten, Het zal inderdaad niet gemakkelijk gebeuren……..wat een ellende…..
  3. forum rang 7 JP Samosa 22 juni 2023 13:36
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 22 juni 2023 11:25:

    Hugo de Jonge zal de geschiedenis ingaan als de veroorzaker van een enorm huizentekort in de toekomst.

    Het wordt hoog tijd dat deze clown ophoepelt.
    Hugo is gewoon een leuke aardige man.
    Hij kan helemaal niks aan het huizentekort doen.
    Hij zit gewoon klem tussen de rechter,stikstof,vollebroek,d66 en Europa

    Ten einde raad, hij wil toch wat doen, komen er nu opeens allerlei rare voorstellen ( wss bedacht door zijn ambtenaren).
    Niet doen ,Hugo . Laat ze eerst de stikstof en migratietoestroom maar ns oplossen
  4. forum rang 7 A3aan 22 juni 2023 13:42
    quote:

    JP Samosa schreef op 22 juni 2023 13:36:

    [...]

    Hugo is gewoon een leuke aardige man.
    Hij kan helemaal niks aan het huizentekort doen.
    Hij zit gewoon klem tussen de rechter,stikstof,vollebroek,d66 en Europa

    Ten einde raad, hij wil toch wat doen, komen er nu opeens allerlei rare voorstellen ( wss bedacht door zijn ambtenaren).
    Niet doen ,Hugo . Laat ze eerst de stikstof en migratietoestroom maar ns oplossen
    Maar hij komt wel met rare voorstellen die een oplossing voor het probleem niet 10 jaar maar tot 20 jaar of langer veroorzaakt.
  5. forum rang 10 DeZwarteRidder 22 juni 2023 14:30
    Nieuwe eisen voor verkoop huizen op losse schroeven, PVV verandert van mening

    Het plan van het kabinet om gemeenten de vrijheid te geven de aankoop van bestaande koophuizen aan banden te leggen, staat onverwacht op lossen schroeven. Oppositiepartij PVV trekt plotseling de steun in, waardoor er waarschijnlijk geen meerderheid meer voor is.
    Hans van Soest 22-06-23, 14:16 Laatste update: 14:25

    Dinsdag noemde PVV-Kamerlid Alexander Kops het plan van minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) nog ‘een heel goed idee'. De Jonge wil de Huisvestingswet aanpassen, zodat gemeenten de vrijheid krijgen om koopwoningen tot 355.000 euro alleen nog te bestemmen voor mensen met een lager of middeninkomen.

    Regeringspartijen VVD en D66 zijn tegen, maar regeringspartijen CDA en ChristenUnie zijn voor. Onder andere omdat het kopers met een modaal salaris beschermt tegen kopers met een dikke portemonnee. Het wetsvoorstel leek te kunnen rekenen op een meerderheid door steun van de oppositie, ook van de PVV. Kops noemde het plan goed voor ‘doodnormale hardwerkende Nederlanders, de politieagent, de verpleegkundige, de onderwijzer'. Op vragen of hij dit onderdeel van de wet steunde, antwoordde hij bevestigend.

    Maar donderdagmiddag maakt Kops via Twitter onverwacht bekend dat zijn partij de wet niet zal steunen als die ook voor bestaande koophuizen gaat gelden. Volgens Kops is ‘de PVV er op tegen dat gemeenten bepalen aan wie je je huis mag verkopen'. Zonder steun van de PVV kunnen de plannen van De Jonge hoogstwaarschijnlijk niet op voldoende steun rekenen.

    Wat er is gebeurd sinds woensdagmiddag, is niet duidelijk. Kops is niet bereikbaar voor commentaar. Eerder is hij ook al eens teruggefloten door zijn partijleider Geert Wilders over zijn standpunt over zonnepanelen.

    Overigens gaan andere aanpassingen van de Huisvestingswet waarschijnlijk wel door. Gemeenten mogen straks meer eisen stellen aan nieuwbouwwoningen en aan huurhuizen. Nu mogen die al deels gereserveerd worden voor woningzoekenden uit de eigen gemeente. Straks mogen gemeenten bij die huizen ook voorrang geven aan mensen met bepaalde beroepen waar een tekort aan is, zoals leraren en agenten.
  6. forum rang 6 A Mao 22 juni 2023 15:45
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 22 juni 2023 11:25:

    Hugo de Jonge zal de geschiedenis ingaan als de veroorzaker van een enorm huizentekort in de toekomst.

    Het wordt hoog tijd dat deze clown ophoepelt.
    En dan hebben we het nog niet over de miljarden die onder zijn bewind in rook zijn op gegaan tijdens Corona,…
  7. forum rang 8 het zwaard 22 juni 2023 15:53
    ffff schreef : Economie en handel...Inderdaad Fredje: Je hebt er die slapen, slapen, slapen en je hebt er die opletten.

    Nu gauw waker worden!

    Je hebt ook zo van die mensen die steeds dromen, en dan denk ik vooral aan jou Petertje. Wanneer wordt jij eens wakker uit je dromenland !
  8. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 22 juni 2023 15:56
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 22 juni 2023 11:22:

    Wetsvoorstel minister Hugo de Jonge
    Woning mag niet meer aan iedereen worden verkocht
    Door ONZE PARLEMENTAIRE REDACTIE

    Updated 14 min geleden
    1 uur geleden
    in BINNENLAND

    Koopwoningen tot 355.000 euro mogen straks niet meer aan iedereen worden verkocht. Door een wetsvoorstel van minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) mogen gemeenten huiseigenaren straks dwingen hun woning alleen nog te verkopen aan mensen met een laag- of middeninkomen.

    Een meerderheid van de Tweede Kamer lijkt een wetsvoorstel van de CDA-bewindsman om dat voor elkaar te krijgen te steunen. Het idee van het voorstel is dat woningzoekenden met een laag inkomen of een middeninkomen meer kans maken op een koopwoning. Het gevolg is dat een koopwoning mogelijk niet meer aan iedereen kan worden verkocht, wat weer gevolgen heeft voor de verkoper.

    Verzet coalitie
    Het wetsvoorstel stuit op verzet in de eigen coalitie. Coalitiepartijen VVD en D66 vinden dat woningeigenaren te hard worden geraakt door het voorstel van De Jonge. De liberale partijen vinden dat het voorstel van de CDA-minister te ver gaat als het gaat om toewijzen van woningen.

    VVD-Kamerlid Peter de Groot trok fel van leer tegen het wetsvoorstel. Zijn grootste bezwaar is dat een gemeente straks kan bepalen aan wie een particulier zijn huis verkoopt. D66-Kamerlid Boulakjar wijst erop dat woningbezitters ’door allerlei hoepels van gemeenten heen moeten’ voordat zij hun woning kunnen verkopen. „Ook bestaande koopwoningen vallen onder het wetsvoorstel, daar heeft mijn fractie moeite mee. De gemeente bepaalt aan wie je straks verkoopt. Dit wetsvoorstel raakt aan de keuzevrijheid.”

    Ook staat in het wetsvoorstel dat gemeenten voorrang kunnen geven aan mensen met een cruciaal beroep, zoals leraren en verpleegkundigen. De zogeheten Huisvestingswet wordt niet alleen gewijzigd voor bestaande koopwoningen. Gemeenten mogen straks ook meer eisen stellen aan nieuwbouwhuizen en huurwoningen. „Het raakt de woningeigenaar niet, het doet geen afbreuk aan de verkoopprijs”, beweert De Jonge. „Het is consequent kiezen voor de woningzoekende.”

    Prijsopdrijvend effect
    De Raad van State was eerder ook erg kritisch over het voorstel. De belangrijkste adviseur van het kabinet vroeg om meer toelichting op de negatieve gevolgen van de maatregel voor eigenaren die hun woning willen verkopen. „Ook wijst de Afdeling advisering erop dat de maatregel een prijsopdrijvend effect kan hebben. Het is onduidelijk wat de privaatrechtelijke gevolgen zijn van de maatregel en wie daar toezicht op houdt.”

    De Jonge probeert zijn beloofde regie op de volkshuisvesting regelmatig met dwang op te leggen. Eerder drukte de minister al allerlei verduurzamingsmaatregelen door en straks mogen woningbezitters dus niet meer zelf bepalen aan wie ze hun eigen huis verkopen. In politiek Den Haag klinkt de verwachting dat het wetsvoorstel een Kamermeerderheid haalt, al gaan sommige fracties daarover nog in beraad. Aankomende dinsdag wordt er over het voorstel gestemd.
    Het wetsvoorstel van de Jong beoogt ook om het kopen van woningen door particuliere/commerciële verhuurders moeilijker te maken. Dat zou gunstig zijn voor starters en oogt als een populaire maatregel.
    Maar het onttrekt (potentiële) huurwoningen aan de markt en is dus ongunstig voor huurders. Dit nog naast de bezwaren van o.a. VVD en D66 tegen de voorgestelde verregaande bemoeienis van de overheid met de huizenmarkt.

    Dit is een in de commentaren nauwelijks genoemd maar nogal unfair kantje aan de wet. Het bevoordeelt kopers ten koste van huurders, terwijl er bij de lagere en middeninkomens (waar de wet voor bedoeld is) relatief veel huurders zitten. Bovendien kunnen mensen naast inkomensaspecten ook andere goede redenen hebben om liever te huren dan te kopen (al dan niet tijdelijk).
  9. forum rang 9 objectief 22 juni 2023 15:59
    quote:

    A Mao schreef op 22 juni 2023 15:45:

    [...]

    En dan hebben we het nog niet over de miljarden die onder zijn bewind in rook zijn op gegaan tijdens Corona,…
    De ondernemers hebben veel geld aan Hugo ontvangen en profiteren er nog steeds van tot ze het terug moeten betalen.
  10. forum rang 7 hirshi 22 juni 2023 16:28
    quote:

    A Mao schreef op 22 juni 2023 15:45:

    [...]

    En dan hebben we het nog niet over de miljarden die onder zijn bewind in rook zijn op gegaan tijdens Corona,…
    Fleur Adema wilde een debat daarover omdat Sywert van Lienden niet de enige roofvogel is die zich grenzeloos verrijkt heeft aan die mondkapjes

    Fleur wilde opheldering over de rol die het kabinet bij die andere transacties gespeeld heeft.
    Terecht vroeg zij een debat aan. Dat werd in stemming gebracht en niet belangrijk genoeg geacht om nog voor het zomerreces te houden.

    De voorzitter van de Kamer bepaalt de agenda en niet de Kamerleden.
    Maar hier moest natuurlijk een dekmantel opgeworpen worden..
  11. forum rang 8 GakGak 22 juni 2023 17:23
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 22 juni 2023 14:54:

    Alexander Kops is blijkbaar een Grote Oen.
    .
    Inkoppertje.
  12. forum rang 8 GakGak 22 juni 2023 17:39
    quote:

    A3aan schreef op 22 juni 2023 12:38:

    Ik moet erg oppassen wat ik hier neer zet maar ondanks alle hoon zit Peter daar goed in het GHD. Zou ik ook wel willen, maar ja ........mijn kinderen en kleinkinderen wil ik niet missen. Dus dan maar niet jaloers zijn .
    .
    Ach, het kost je maar 18 euro om je verblijfsvergunning hier te verlengen. toch ?

    En dan ook nog kwijtgescholden, niemand wil je kwijt blijkbaar...
  13. forum rang 8 GakGak 22 juni 2023 17:43
    quote:

    hirshi schreef op 22 juni 2023 16:28:

    [...]

    Fleur Adema wilde een debat daarover omdat Sywert van Lienden niet de enige roofvogel is die zich grenzeloos verrijkt heeft aan die mondkapjes

    Fleur wilde opheldering over de rol die het kabinet bij die andere transacties gespeeld heeft.
    Terecht vroeg zij een debat aan. Dat werd in stemming gebracht en niet belangrijk genoeg geacht om nog voor het zomerreces te houden.

    De voorzitter van de Kamer bepaalt de agenda en niet de Kamerleden.
    Maar hier moest natuurlijk een dekmantel opgeworpen worden..
    .
    Coalitie moet zwaar aan de (dek)mantelzorg.
    Ene Paulusma heeft nog maar 1 doel in de kamer en dat is regelmatig naar voren
    schommelen en roepen ´geen steun´ en dan schommelt ´het´ weer terug...taak voor vandaag
    zit er weer op.
  14. forum rang 7 JP Samosa 22 juni 2023 17:53
    quote:

    A Mao schreef op 22 juni 2023 15:45:

    [...]

    En dan hebben we het nog niet over de miljarden die onder zijn bewind in rook zijn op gegaan tijdens Corona,…
    Het gehele kabinet, de gehele kamer, de media en de bedrijven schreeuwden moord en brand en alles en iedereen moest gecompenseerd. Er was geen houden meer aan. Het land stond op omvallen. Een andere minister viel letterlijk om.
    Hugo stond er toch maar, elke persconferentie.
  15. forum rang 8 GakGak 22 juni 2023 17:57
    quote:

    JP Samosa schreef op 22 juni 2023 17:53:

    [...]

    Het gehele kabinet, de gehele kamer, de media en de bedrijven schreeuwden moord en brand en alles en iedereen moest gecompenseerd. Er was geen houden meer aan. Het land stond op omvallen. Een andere minister viel letterlijk om.
    Hugo stond er toch maar, elke persconferentie.
    Nee, hij was geen pluchezitter/klever , hij stond voor de zaak....

    Zo sterk zelfs dat het miljoenen mocht kosten want pissing-in, dat gezeik dat wilde hij niet hebben.
  16. forum rang 7 hirshi 22 juni 2023 18:05
    quote:

    JP Samosa schreef op 22 juni 2023 17:53:

    [...]

    Het gehele kabinet, de gehele kamer, de media en de bedrijven schreeuwden moord en brand en alles en iedereen moest gecompenseerd. Er was geen houden meer aan. Het land stond op omvallen. Een andere minister viel letterlijk om.
    Hugo stond er toch maar, elke persconferentie.
    Hugo houdt zich staande omdat hij een meester is in retoriek. Dat heeft hij gemeen met Rutte.
    Welk diadeem Maxima draagt interesseert het volk meer dan wat het kabinet doet.

    www.youtube.com/watch?v=SblzGUy_sHQ
  17. forum rang 8 closer 22 juni 2023 18:22
    quote:

    hirshi schreef op 22 juni 2023 18:05:

    Hugo houdt zich staande omdat hij een meester is in retoriek. Dat heeft hij gemeen met Rutte.
    Meesters in retoriek?

    "Retorica, letterlijk redenaarskunst, of welsprekendheid, is de kunst van het spreken in het openbaar."
    nl.wikipedia.org/wiki/Retorica

    "Retoriek is de beeldspraak die gebruik maakt van clichés en bombastisch taalgebruik.
    Oorspronkelijk was het synoniem met retorica, maar later is het verworden tot een negatieve verwijzing naar holle frasen, waarbij breed wordt gesproken, maar weinig wordt gezegd. Er wordt dan ook wel gesproken van holle retoriek."
    nl.wikipedia.org/wiki/Retoriek

    Oké, mee eens.
26.158 Posts
Pagina: «« 1 ... 1238 1239 1240 1241 1242 ... 1308 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.412
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.057
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.793
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.450
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.824
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.037
Air France - KLM 1.024 34.407
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.557
Allfunds Group 3 1.241
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.598
AMG 965 126.813
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.220
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.816
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.208
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.329
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.795
ASML 1.762 77.994
ASR Nederland 18 4.181
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.826
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht