Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

64.091 Posts
Pagina: «« 1 ... 2400 2401 2402 2403 2404 ... 3205 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 closer 25 juni 2023 11:50
    34m ago 10.14 BST
    A renewed attack on Kyiv from Belarus could take place if Wagner Group mercenaries follow their leader Yevgeny Prigozhin into the country, a former chief of the UK General Staff has warned.

    Lord Dannatt told Sky News’ Sophy Ridge On Sunday programme: “Apparently he’s left the stage to go to Belarus but is that the end of Prigozhin and the Wagner Group? The fact that he’s gone to Belarus is I think a matter of some concern.

    “What we don’t know, what we will discover in the next hours and days is... how many of his fighters have actually gone with him.

    “If he has gone to Belarus and has kept an effective fighting force around him, he then presents a threat again to the Ukrainian flank closest to Kyiv which is where all this began on February 24 last year.

    “Although it would appear that this matter is closed I think it is far from closed and the aftershocks will reverberate for quite some time.

    “They (Ukraine) need to watch that flank very carefully and make sure they have got some manoeuvre units such that they could repel a renewed attack from the direction of Belarus.”

    www.theguardian.com/world/live/2023/j...
  2. forum rang 6 pakman 25 juni 2023 12:10
    kijk ff wat ze nu over Prigo zeggen

    twitter.com/i/status/1672898587414482944

    wat een L ook hij heeft ze allemaal verraden, was gewoon Babg om te sterven in het Harnas, afgeven op anderen maar zelf..

    Hunt for Progozhin is starting.

    en niet alleen de Soldaten maar ook de Russische Burger die hoop hadden
  3. forum rang 8 closer 25 juni 2023 12:38
    quote:

    pakman schreef op 25 juni 2023 12:10:

    kijk ff wat ze nu over Prigo zeggen
    Je kunt van alles van de Russen zeggen, maar flexibiliteit hebben ze zeker! Ze waaien met alle winden mee.
    Overlevingsinstinct?
  4. Derwing 25 juni 2023 12:41
    Ik bedacht me ook al dat het een risico is als hij naar Belarus gaat en een leger meeneemt. Als er strijders meegaan weet je eigenlijk genoeg, dan was het allemaal show en willen ze vanaf Belarus opnieuw aanvallen. Maar ergens is dat ook wel heel gek, ik geloof dat bijna niet, omdat ze daarmee wel heel veel onrust in eigen land hebben gecreëerd, ze hadden ook gewoon erheen kunnen gaan. Als het allemaal echt was, zal er nooit worden toegestaan dat hij zijn leger kan meenemen.

    Het blijft allemaal gewoon heel vreemd, volgensmij is dit echt gewoon een ondoordachte actie geweest, van iemand die nogal impulsief en ondoordacht kan handelen.

    Een ding weet ik zeker, dit scenario is beter dan dat hij daadwerkelijk de macht had gegrepen. Hoe erg ik Putin ook haat.
  5. forum rang 10 luchtschip 25 juni 2023 12:45
    Oekrainse offensief

    zuidelijk front bij Velyka Novosilka---met mogelijk opmars richting Mariopol aan de Oekrainse zuidkust ( op 86 km afstand )

    Oekraine heeft een flank ten Oosten en een flank ten westen van het door de Russen bezette Rivnopil ( rode aanwijzer linksboven )

    Wanneer het Oekraïne lukt Staromaiors'ke ( rode aanwijzer rechtsonder ) >>>>dan moeten de Russische troepen zich wel uit Rivnopil terugtrekken --wegens gebrek aan steun en gevaar van omsingeling

    kaart Oekrainse posities blauw--Russische posities rood

    www.google.com/maps/d/edit?mid=11xlKU...

    twitter.com/NOELreports/status/167287...
  6. forum rang 8 closer 25 juni 2023 12:48
    quote:

    Derwing schreef op 25 juni 2023 12:41:

    Een ding weet ik zeker, dit scenario is beter dan dat hij daadwerkelijk de macht had gegrepen. Hoe erg ik Putin ook haat.
    Vandaar dat dictators vaak met rust gelaten worden zolang ze voor "stabiliteit" zorgen...
    Men verkiest een oneerlijke status quo boven onzekerheid.
  7. forum rang 10 luchtschip 25 juni 2023 12:49
    Het aan de Russische luchtmacht gerelateerde kanaal Fighterbomber beweert dat militaire vliegvelden (Millerovo, Rostov-vliegveld en een commandopost van de Russische luchtmacht) in de regio Rostov nog steeds onder controle staan ??van Wagner-troepen.

    twitter.com/NOELreports/status/167286...
  8. forum rang 6 Opentop 25 juni 2023 12:52
    Zou het mogelijk kunnen zijn dat Putin aan Prigo heeft beloofd dat hij de opvolger van Loekashenko zou mogen worden?
    Die man zag er niet echt goed uit, het zou niet onwaarschijnlijk zijn als die omvalt.
    Met Prigo als maatje in Belarus heeft Prigo zijn eigen land en iedereen happy, althans vanuit Rusland gezien.
  9. forum rang 10 luchtschip 25 juni 2023 12:53
    quote:

    mjmj schreef op 25 juni 2023 12:46:

    Is Prigo nog in de lucht via zijn sociale media?
    Toen Wagner's opmars begon zijn alle aan Wagner en Prigozhin gerelateerde internet accounts uit de lucht gehaald/verwijderd door de Russische Staat
  10. forum rang 6 pakman 25 juni 2023 12:54
    mijn grote vraag blijft, hoe lang zal het nu nog duren voordat het kwartje bij de mannen in de loopgraven , Orc's en Wagners gaat vallen, want als je nu nog niet weet dat je gewoon word verraden als je denkt van kan niet gebeuren, dan verdien je het ook niet meer om verder te leven...
  11. Derwing 25 juni 2023 13:03
    quote:

    pakman schreef op 25 juni 2023 12:54:

    mijn grote vraag blijft, hoe lang zal het nu nog duren voordat het kwartje bij de mannen in de loopgraven , Orc's en Wagners gaat vallen, want als je nu nog niet weet dat je gewoon word verraden als je denkt van kan niet gebeuren, dan verdien je het ook niet meer om verder te leven...
    Dit is zeker niet goed geweest voor het moraal van de mannen aan het front.

    Verder zit je ook nog met een grote groep Wagner soldaten die welliswaar is beloofd niet vervolgd te worden, maar geloven ze dat? Ik zie het nog wel gebeuren dat iemand van die groep straks de macut grijpt en gewoon zonder Prigozhjin doorgaat op dezelfde voet. Wellicht voegen de strijders zich bij die andere 2 groepen (vrijheid Rysland legioen).
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 juni 2023 13:04
    Wereld keek met verbijstering naar Rusland, het Huis Poetin vertoont forse scheuren

    4 vragen
    De wereld heeft met verbijstering gekeken naar Rusland: 24 uur chaos te midden van een muiterij die hoe dan ook een ding heeft onderstreept: het Huis Poetin vertoont forse scheuren. Wat is er allemaal gebeurd?
    Bob van Huët 25-06-23, 07:50 Laatste update: 08:37

    In een notendop: Jevgeni Prigozjin, een omhoog gevallen zakenman en baas van het huurlingenleger Wagner (25.000 man sterk) leek vrijdag en zaterdag toch heus een staatsgreep te plegen door met zijn uit Oekraïne teruggehaalde troepen de Zuid-Russische stad Rostov in te nemen en vervolgens een militaire colonne naar Moskou te sturen.

    Volgens Prigozjin was dit geen coup maar een ‘mars van rechtvaardigheid’. Hij eiste de koppen van de Russische legerleiding wegens vermeend crimineel wanbeleid in de oorlog in Oekraïne. De soldaten daar zouden onder meer slecht worden bevoorraad. Poetin koos voor de (bekritiseerde) legerleiding en beschuldigde zijn oude vriend Prigozjin van verraad en een gewapende opstand. Na 24 uur chaos en paniek in het Kremlin beval Prigozjin zijn mannen terug te keren naar hun basis. Bemiddeling van de Belarussische president Aleksandr Loekasjenko bood een uitweg en Prigozjin mocht (met een snelle amnestie voor hem en zijn troepen) vertrekken naar het buurland. De Wagner-soldaten werden ingelijfd door het Russische leger. Veel details over de gebeurtenissen zijn nog onbekend, maar dat Vladimir Poetin hier slecht uitkomt, staat wel vast.

    Heeft Poetin deze aanval op zijn troon nu afgeslagen en blijft hij onaantastbaar aan de macht?

    Ja en nee, want de Russische president zit er inderdaad nog steeds (vraag niet hoe) maar lijkt toch zwakker dan ooit. Meest zorgwekkend voor hem moet zijn geweest om te zien dat reguliere legeronderdelen kennelijk weigerden te vechten tegen de revolterende Wagnertroepen. In Rostov werden de mannen van Prigozjin door de burgers zelfs als ‘onze jongens’ met koffie en broodjes onthaald. Prigozjin die - anders dan de vaak in zijn bunker verblijvende president - wél tussen de troepen aan het front verschijnt blijkt populair op straat. Wat gaat Poetin doen? De schuld van dit alles geven aan de Amerikanen? Niet alleen in de Verenigde Staten en Europa, maar ook in Oekraïne is men nu bezorgd over de kat in het nauw die rare (nucleaire) sprongen zou kunnen maken. In het Witte Huis werden de ontwikkelingen in Rusland dan ook nauwlettend gevolgd.

    Hoeveel schade heeft Prigozjin eigenlijk aangericht?

    Hoewel de opstand voorbij lijkt en Prigozjin claimt dat dit zonder bloedvergieten is gegaan (tenminste een helikopter werd wel door zijn mannen neergeschoten) heeft de Wagnerbaas behalve met zijn mars naar Moskou nog een enorme steen in de vijver geworpen. In een video daags voordat hij Rostov binnentrok weersprak de Wagnerbaas alle (verzonnen) argumenten van het Kremlin om de oorlog tegen Oekraïne te beginnen. Heel veel Russische jongens zijn dus gesneuveld om cynische machtsspelletjes, aldus Prigozjin. Die uitspraken zijn gehoord door alle Russische soldaten. Ze kunnen bestaande twijfel aanwakkeren over het nut van de oorlog en ook over de bekwaamheid van Poetin en andere leiders. Bovendien heeft het Russische leger de controle gekregen over 25.000 kritische huurlingen, terwijl hun leider in ballingschap is gegaan.

    Is het ‘systeem Poetin’ hiermee failliet?

    Juist om dit soort revoltes te voorkomen had oud KGB’er Poetin een ‘systeem’ opgezet waarin de gewapende machten in het land zijn opgesplitst en steeds met elkaar moeten ijveren om zijn gunsten (lees: beloning door corruptie en andere smeergelden). Het leger, de nationale garde, de geheime diensten, politiediensten en huurlingenorganisaties als Wagner (er zijn er meer) beschikken allemaal over eigen manschappen en zware wapens. Dat alles kost geld. Maar de verdeel-en-heers-tactiek van Poetin werkt alleen als de grote baas een onbetwistbare macht, positie en capaciteit heeft om rivaliserende facties tegen elkaar uit te spelen. Dat partijen zich nu tegen hem keren of halfhartig steunen, roept bij Ruslandkenners de vraag op ‘wat deze afgebroken opstand betekent voor de loyaliteit van de slecht opgeleide en gedemoraliseerde reguliere strijdkrachten van Rusland, evenals voor de beruchte zelfgenoegzame Russische bevolking, de verwarde oligarchen en de toch al ontgoochelde nationale leiders van China tot Tsjetsjenië’, aldus een Amerikaanse analist.

    Want heeft deze muiterij ook gevolgen buiten de Russische landsgrenzen?

    Dat kan moeilijk anders want juist Poetin profileert zich graag als de grootmeester in het geopolitieke schaakspel. Dat is lastig vol te houden als thuis al kikkers uit de kruiwagen springen. We gaan dus nog zien hoe dit alles doorwerkt voor de ‘speciale militaire operatie’ in Oekraïne. Maar Poetins paniekerige tv-optreden (zaterdag) is natuurlijk ook gezien in Iran, China en in de Arabische en Afrikaanse wereld waar Poetin terrein dacht te winnen juist door zijn sterke man poses.

    De tijd om andere leiders uren te laten wachten en de les te lezen lijkt even voorbij. Zeker de publiekelijk gepiepelde Belarussische leider Loekasjenko zal dat niet snel meer overkomen. Hij, de zwakste schakel, heeft Poetin misschien wel gered door Prigozjin een uitweg te bieden. Poetins internationale tegenhangers (dictators) hebben geen reden om hem serieus te nemen als zelfs Poetins eigen ‘vleiers’ dat niet meer doen.

    www.ad.nl
  13. forum rang 8 closer 25 juni 2023 13:05
    quote:

    Derwing schreef op 25 juni 2023 13:03:

    Wellicht voegen de strijders zich bij die andere 2 groepen (vrijheid Rysland legioen).
    Dat zou wel een hele grote stap zijn.
    En dan zijn er ook nog die Wagner-eenheden in Afrika.
  14. forum rang 8 closer 25 juni 2023 13:09
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 juni 2023 13:04:

    Wereld keek met verbijstering naar Rusland, het Huis Poetin vertoont forse scheuren
    Waarom heb je deze zin verwijderd?

    "Amerikaanse functionarissen houden vooral het nucleaire arsenaal van Rusland in de gaten en richten zich op het voorkomen van wanorde."
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 juni 2023 13:11
    quote:

    closer schreef op 25 juni 2023 13:09:

    [...]
    Waarom heb je deze zin verwijderd?

    "Amerikaanse functionarissen houden vooral het nucleaire arsenaal van Rusland in de gaten en richten zich op het voorkomen van wanorde."
    Omdat er geen duidelijk verband was met de andere tekst.
  16. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 juni 2023 13:11
    Tweet
    Victor vicktop55
    @vicktop55
    It will be difficult to explain who is to blame for this - those who sent aircraft to fire on Wagner's columns, or Wagner, who shot them down? Was shot down by Wagner in one day:
    3 x Mi-8mtpr
    1 x Mi-8
    1 x Ka-52
    1 x Mi-35
    1 x IL-18(22) VZPU
    A total of 13 pilots were killed per day.
    Crew colleagues suggested that there were 8 people in the IL-18.

    Prigozhin has always declared his loyalty to Putin. Why was it impossible to immediately call Prigozhin and negotiate with him? For example, as military expert Alexander Zimovsky proposed to do this: "- Evgeny Viktorovich, can you hear me?
    - That's right, Vladimir Vladimirovich!
    — I order you to return the units and units of PMC Wagner to their original positions. You personally will immediately come to me in Moscow with a report before hours. In case of disobedience and after this time, all decisions regarding you will be made according to the laws of war. Do it."

    t.me/vicktop55/15739
  17. forum rang 6 MIDAS 25 juni 2023 13:12
    Jevgeni dacht dat het plan mooi uitgestippeld was maar heeft zichzelf nu uitgeschakeld want was al een tijd een lastpak geworden.
    Hoe sterk en ongevreesd de man ook leek eens zijn naaste verwanten op het spel gezet werden moest hij gewoon plooien.
    Nu blijft hij achter als een verbannen leider die zijn gezag kwijt is en nog een korte tijd te gaan heeft.
  18. forum rang 8 closer 25 juni 2023 13:14
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 juni 2023 13:11:

    Omdat er geen duidelijk verband was met de andere tekst.
    Zo maak je er je eigen artikel van. Ik vind het juist erg relevant. Zelfs al valt Rusland uit elkaar, dan zijn er nog steeds kernwapens die in verkeerde handen kunnen vallen, mogelijk erger dan die van Poetin.
64.091 Posts
Pagina: «« 1 ... 2400 2401 2402 2403 2404 ... 3205 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.308
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.983
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.029
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.604
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.310
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.777
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.895
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.388
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 16.861
Allfunds Group 3 1.235
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.466
AMG 965 126.471
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.188
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.757
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 269
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.306
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.763
ASML 1.762 77.520
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.773
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
    3. Brunel ex €0,55 dividend
    4. HAL ex €2,85 dividend
    5. UMG ex €0,27 dividend
    6. Alfen Q1-cijfers
    7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
  2. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht