Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

64.098 Posts
Pagina: «« 1 ... 2403 2404 2405 2406 2407 ... 3205 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 25 juni 2023 16:58
    Ook in Syrie bombardeert terrorist Putin er lustig op los --op burgerdoelen

    9 burgers gedood en meer dan 30 gewond bij een luchtaanval in Rusland die vanochtend gericht was op een groentemarkt in Jisr al-Shughour, Idlib.

    Gisteren trof een Russische luchtaanval een boerderij, waarbij 2 burgers om het leven kwamen.

    foto's

    pbs.twimg.com/media/FzdtTMKaEAENAeG?f...

    pbs.twimg.com/media/FzdtTMJaEAAmVKc?f...

    twitter.com/gubbdjavel/status/1672968...
  2. forum rang 7 hirshi 25 juni 2023 16:59
    Putin zal eraan moeten wennen dat zijn heerschappij niet onaantastbaar is.

    De beste ontwikkeling voor Oekraine is dat Rusland ten onder gaat aan eigen machtstrijd.

    Die lijkt voorlopig gestreden maar dat is schijn.
    Ik voorspel alvast dat het hier niet bij blijft.
  3. Derwing 25 juni 2023 17:02
    quote:

    Jan met de pet schreef op 25 juni 2023 16:14:

    Wat als de hele Prigozhin show allemaal is bedacht door een paar FSB officieren of door Poetin himself. Uiteindelijk zit de Wagner groep nu op 100 km afstand van Kiev dat had niemand durven voorspellen.

    Noodgedwongen moet Kiev nu extra legereenheden die kant op verplaatsen om, mocht Wagner de opdracht krijgen om Kiev aan te vallen, deze bij de grens tegen te houden.

    Waarop pal bij de grens bij Ukraine ipv lekker in een villa in Minsk, ik heb er geen goed gevoel over.
    Dit scenario is al geopperd en hebben Britsche defensieexperts ook al aangegeven. Het zal goed in de gaten worden gehouden. Het zal er vooral om spannen of Wagner troepen mee zullen reizen. Als het allemaal echt was, zal Prigozhjin namelijk nooit een Wagner groep mee mogen nemen naar Belarus. Dus als die wel mee reizen, dan weet je dat dit erachter zit.

    Maar dan is het allemaal érg omslachtig geweest, alleen om Oekraine op het verkeerde been te zetten: meerdere vliegtuigen en piloten vernietigd, infrastructuur kapot gemaakt, onrust in Rusland, niet langer betrouwbaar in de ogen van veel Russen.

    Ze hadden net zo goed die groep gewoon zonder enige aanleiding daarheen kunnen sturen.
  4. forum rang 8 closer 25 juni 2023 17:03
    quote:

    hirshi schreef op 25 juni 2023 16:59:

    Ik voorspel alvast dat het hier niet bij blijft.
    Wow, wat een gewaagde voorspelling, je meent het! Een ware visionair!
  5. forum rang 7 hirshi 25 juni 2023 17:09
    quote:

    closer schreef op 25 juni 2023 17:03:

    [...]
    Wow, wat een gewaagde voorspelling, je meent het! Een ware visionair!
    Hoe denk jij daar dan over.
    Of durf je dat niet te uiten vanwege angst daarop afgerekend te worden?
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 juni 2023 17:14
    quote:

    Jan met de pet schreef op 25 juni 2023 16:14:

    Wat als de hele Prigozhin show allemaal is bedacht door een paar FSB officieren of door Poetin himself. Uiteindelijk zit de Wagner groep nu op 100 km afstand van Kiev dat had niemand durven voorspellen.

    Noodgedwongen moet Kiev nu extra legereenheden die kant op verplaatsen om, mocht Wagner de opdracht krijgen om Kiev aan te vallen, deze bij de grens tegen te houden.

    Waarop pal bij de grens bij Ukraine ipv lekker in een villa in Minsk, ik heb er geen goed gevoel over.
    Het is grote onzin: Rusland zal nooit meer Oekraïne aanvallen via Wit-Rusland: deze grens bestaat uit moerassen en water.
    En de eerste poging (toen wegen en bruggen nog intact waren) was een grandioze mislukking.
  7. forum rang 7 hirshi 25 juni 2023 17:14
    quote:

    closer schreef op 25 juni 2023 17:11:

    Afgerekend? Door wie?
    Door mij bij voorbeeld.

    Bewijs nu maar eens wat je waard bent.
    Vooruit met de geit.

    Of heb je geen mening?
  8. forum rang 8 closer 25 juni 2023 17:30
    Okee, maar het is geen mening:
    "Ik voorspel niets, maar ik weet zeker dat het hier niet bij blijft."
  9. forum rang 8 closer 25 juni 2023 17:33
    Een extra column van Derk Sauer!

    - - - - - - - - - -

    Ook Prigozjin koos uiteindelijk voor zijn eigen hachje

    Derk Sauer, 25 juni 2023

    De mist is na het krankzinnige etmaal achter ons nog lang niet opgetrokken. We weten meer niet dan wel. Hoe ziet de deal die Prigozjin deed besluiten zijn troepen terug te trekken er precies uit? Was de Wit-Russische dictator Loekasjenko wel echt de bemiddelaar? Of was het de man achter Poetins troon: topinlichtingenofficier Nikolai Patrushev?

    Neemt Prigozjin zijn Wagnermanschappen mee naar Belarus, of is dit het einde van zijn huurlingenleger? Is hem echt clementie beloofd voor de rebellie en het neerschieten van Russische legerhelikopters waarbij tien doden zijn gevallen? Of horen we over een paar maanden dat Prigozjin in Minsk uit een raam is gevallen of na een kopje thee het loodje heeft gelegd?

    Slechts één ding weten we zeker: de ‘bijna-coup’ kent aan Russische kant slechts verliezers.

    Wat er nog over was van Vladimir Poetins geloofwaardigheid als doortastend leider is dit weekend wel vervlogen. In elke ‘normale’ samenleving heeft de overheid een monopolie op het gebruik van geweld. Door privélegers als Wagner niet alleen oogluikend toe te staan, maar zelfs actief te promoten, dreef Poetin de spot met deze fundamentele wet. Hij dacht daarmee weg te komen, overtuigd dat niemand in Rusland zijn gezag als ‘moderne tsaar’ zou durven te betwisten.

    Na dit weekend is die machtsstructuur van het Kremlin geïmplodeerd. Niemand weet meer waar hij (in de Russische politiek speelt ‘zij’ helaas nauwelijks een rol) aan toe is. De val van Poetin leek voor het eerst echt nabij. De uittocht van privévliegtuigen met oligarchen en hoge officials aan boord is een goede indicatie. Ze geloofden echt dat het Poetinschip zinkende was.

    Minstens zo schadelijk voor Poetin zijn de beelden uit Rostov – waar de lokale bevolking eerst de Wagnersoldaten met bloemen onthaalde en ze 24 uur later weer massaal uitzwaaide – en het feit dat de Wagnercolonne zonder enige tegenstand richting Moskou kon optrekken.

    Met name de Chinese machthebbers – de laatst overgebleven bondgenoten van Poetin – zullen dit alles hoofdschuddend hebben bekeken.

    Binnen 24 uur ging Poetin van ‘hoogverraad’ naar ‘clementie’.

    In Rusland worden burgers tot wel zeven jaar opgesloten als ze iets kritisch op Facebook plaatsen, maar worden coupplegers met alle egards behandeld. Dat is zelfs in de bizarre wereld van de Russische politiek moeilijk uit te leggen.

    Prigozjin werd als een held uitgewuifd in Rostov, maar ook hij is verliezer. Prigozjin ontpopte zich als een echte populist. De man die met zijn voeten in de modder stond – of beter, in het bloed van zijn gesneuvelde huurlingen. Hij zei hardop wat de generaals niet durfden te zeggen: dat de oorlog voor de Russen helemaal niet de goede kant opging. Dat de verliezen vele malen groter zijn dan de autoriteiten beweren. Dat de corruptie alomtegenwoordig is.

    Prigozjin durfde zelfs het grootste taboe in Rusland te benoemen: de legitimiteit van de oorlog zelf. Volgens Prigozjin was er geen sprake van een dreigende Oekraïense invasie en begon de oorlog alleen omdat defensieminister Shoigu zo nodig gepromoveerd wilde worden tot maarschalk. Alleen al het doorbreken van dit taboe zou Prigozjin een jarenlange gevangenisstraf moeten garanderen.

    Aan de andere kant van het spectrum veroordelen Navalny en de Russische oppositie al sinds dag één de legitimiteit van de oorlog. Navalny heeft ook een leger, maar dat zijn vriendelijke jongens en meisjes die nog geen vlieg kwaad doen. Zij zijn een makkelijke prooi voor de geheime diensten. Net als Navalny fulmineerde Progozjin tegen de generaals, officials en politici die tienduizenden jonge Russen naar de slachtbank leidden, maar die hun eigen zonen naar Europa stuurden of een veilig baantje voor ze regelden. Maar anders dan Navalny veroordeelde Prigozjin de oorlog niet. Integendeel. Hij was de ‘muzhik’, de echte rambo die wel even korte metten zou maken met het Oekraïense leger.

    Prigozjins oproep om de elite in Moskou een lesje te leren, resoneerde bij veel Russen. Dat hij in het zicht van het Rode Plein omkeerde, doet hem van zijn voetstuk vallen. Ook Prigozjin koos uiteindelijk voor zijn eigen hachje.

    Hoe het nu verder gaat is, koffiedik kijken. Verwacht nog meer onrust en onderlinge schermutselingen tussen clans, fracties en privélegertjes nu Poetin aangeschoten wild is. Wagner springt het meest in het oog, maar grote bedrijven als Gazprom en de spoorwegen hebben ook hun eigen regimenten. Veel Russische analisten voorspellen een burgeroorlog en het eind van Poetin.

    Ik ben daar niet zo zeker van. Poetin is een politieke houdini die al menige crisis heeft overleefd. Zolang het leger en de FSB achter hem blijven staan, is hij nog aan de macht.

    Het belangrijkste gevolg van de afgelopen 24 uur is de impact op het moreel van de Russische soldaten. Het is nu hardop gezegd: deze oorlog heeft geen enkele legitimiteit. Waarom zou je daarvoor je leven in de waagschaal willen stellen? Zo heeft deze soap nog iets goeds opgeleverd.

    Derk Sauer is uitgever van The Moscow Times en columnist bij Het Parool. Hij is ook ­oprichter van de Russische krant Vedomosti en oud-uitgever van RBK Gazeta.

    www.parool.nl/cs-b23154ea
  10. forum rang 7 hirshi 25 juni 2023 17:37
    Die rebellenleider mag van geluk spreken dat zijn leven gered is door zijn Wit-Russische vriendje.

    Zijn volgelingen mogen de aftocht blazen en treuren over het verloren leiderschap.

    Hoe dom het is een leider blind te volgen blijkt maar weer eens.
    Daar komen die rebellen nu wel achter

    Intussen moet Putin op zijn tellen passen.

    Want van een onaantastbaar vertrouwen in zijn beleid is geen sprake meer.
  11. forum rang 10 luchtschip 25 juni 2023 17:42
    Anton Gerashchenko, Adviseur van de minister van Binnenlandse Zaken van Oekraïne :

    Russisch Mozhem Obyasnit-telegram kanaal :

    "Aanhangers van Prigozhin werden op de hoogte gebracht van het aftreden van Shoigu en werden opgeroepen om naar een vreedzame solidariteitsactie met de Wagner PMC te gaan.

    De correspondent van het Mozhem Obyasnit Telegram-kanaal meldde zich via zijn "pre-verkiezingswebsite" aan als aanhanger van Yevgeny Prigozhin.

    Interactie met supporters vindt plaats in een speciale chatbot in Telegram. Dit zijn de berichten die ze ontving en de conclusies :

    >>>"[...] Evgeny Prigozhin besprak de situatie met Vladimir Poetin, en ze slaagden erin om tot overeenstemming te komen", aldus een van de rapporten, ondanks de officiële versie van de onderhandelingen van Prigozhin met de Wit-Russische president Alexander Loekasjenko.

    >>> "Poetin stemde ermee in onze voorwaarden te accepteren en Shoigu en Gerasimov uit hun bevel te ontheffen, en om hen en al degenen die verantwoordelijk zijn voor de moord op Wagner PMC-strijders voor het gerecht te brengen." Verschillende regeringsgezinde Telegram-kanalen berichtten gisteren ook over het mogelijke aftreden van Shoigu.

    >>>Ondanks het bereikte compromis werden de aanhangers van Prigozhin aangespoord om vandaag op de belangrijkste pleinen van Russische steden te marcheren in solidariteit met de Wagner PMC. "We zullen vreedzaam demonstreren. Maak alsjeblieft geen rel", aldus het bericht.

    >>> "Maar onze strijd tegen dieven en parasieten in Defensie zal doorgaan. We zullen al dit vuil opruimen! Batya [Loekasjenko] zal ons niet teleurstellen!", verzekert het team van Prigozhin.

    >>>De Wagnerieten zelf waren blij met de gang van zaken van gisteren, zegt een oud-gedetineerde van het PMC tegen de MO-correspondent: "Het was 200 kilometer naar Moskou, en de helft van de mensen daar heeft zich rotgelachen van Putin's falen hen tegen te houden , ha-ha-ha-ha".

    ...........................................

    Door de staat gerunde Telegram-kanalen, met name Rybar, bevestigen dat de essentie van het compromis met Prigozhin de garanties van zijn veiligheid en het ontslag van Shoigu en Gerasimov zijn. Ze noemen Tula-gouverneur Dumin als de opvolger van Shoigu, als Minister van Defensie

    Shoigu zelf, evenals andere topcommandanten, blijft zwijgen; er is ook geen informatie over de opstand op de website van de veiligheidsdiensten.

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
  12. forum rang 8 closer 25 juni 2023 17:51
    quote:

    hirshi schreef op 25 juni 2023 17:37:

    Want van een onaantastbaar vertrouwen in zijn beleid is geen sprake meer.
    Het lijkt verdacht veel op Trump en de Republikeinen.
  13. forum rang 10 luchtschip 25 juni 2023 17:57
    quote:

    hirshi schreef op 25 juni 2023 16:59:

    Putin zal eraan moeten wennen dat zijn heerschappij niet onaantastbaar is.

    De beste ontwikkeling voor Oekraine is dat Rusland ten onder gaat aan eigen machtstrijd.

    Die lijkt voorlopig gestreden maar dat is schijn.
    Ik voorspel alvast dat het hier niet bij blijft.
    Dat heb je goed begrepen

    en deze man regelt dat de nervositeit en dus de machtsstrijd in het Kremlin epische vormen gaat aannemen

    Jij krijgt een welgemeend knipoog van Volodomyr Zelensky, die er wel voor zorg gaat dragen, dat jouw voorspelling uitkomt :

    twitter.com/ReprocheV/status/16727187...
  14. forum rang 7 hirshi 25 juni 2023 18:00
    quote:

    luchtschip schreef op 25 juni 2023 17:57:

    [...]

    Dat heb je goed begrepen

    en deze man regelt dat de nervositeit en dus de machtsstrijd in het Kremlin epische vormen gaat aannemen

    Jij krijgt een welgemeend knipoog van Volodomyr Zelensky, die er wel voor zorg gaat dragen, dat jouw voorspelling uitkomt :

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
    Mevrouw

    U bent niet de persoon om te bepalen of ik iets goed begrepen heb.

    Ik kan mijn eigen boontjes wel doppen zonder u.
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 25 juni 2023 18:01
    quote:

    closer schreef op 25 juni 2023 17:51:

    [...]
    Het lijkt verdacht veel op Trump en de Republikeinen.
    Dat mag je niet zeggen, want Hirshi en zijn vrouw vereren Trump als een heilige boon.
  16. forum rang 7 hirshi 25 juni 2023 18:04
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 25 juni 2023 18:01:

    [...]
    Dat mag je niet zeggen, want Hirshi en zijn vrouw vereren Trump als een heilige boon.
    De heilige bron van De Ridder is nog steeds Steinhoff.
  17. forum rang 10 luchtschip 25 juni 2023 18:36
    Liberty of Russia --Legioen dat strijdt in de Belgorod regio tegen het Russische leger --twitteraccount :

    Volgens onze activisten trok een van de groepen van PMC Wagner gistermiddag in de richting van Borisoglebsk met als doel het grondgebied van het militaire kamp "Voronezh-45" binnen te gaan, waar de militaire eenheid 14254 (12e Hoofddirectie van de Russische Ministerie van Defensie (GUMO)) is gevestigd. In deze faciliteit worden de tactische kernwapens van het Russische ministerie van Defensie opgeslagen. Ze namen de controle over de militaire eenheid over en bleven daar enige tijd.

    Het konvooi bestond uit 20 licht gepantserde voertuigen en het totale aantal Wagnerianen was meer dan 100.

    Het is nog onbekend hoe lang ze op het grondgebied van de militaire eenheid verbleven en wat de resultaten van hun verblijf waren, maar het is zeker bekend dat 's avonds de militaire luchtvaart de bruggen tussen Voronezh en Borisoglebsk vernietigde. ( zie video hieronder )

    Gezien het feit dat het officiële Moskou de kwestie zoveel mogelijk probeert te verzwijgen en de opstand van Prigozhin plotseling is gestopt, zijn er veel vragen.

    Zal proberen zoveel mogelijk informatie te achterhalen van ooggetuigen van de gebeurtenissen.

    video 0:10 minuut geluid aan --moment dat de brug gebombardeerd werd

    twitter.com/legion_svoboda/status/167...
  18. Frilo 25 juni 2023 18:48
    Der Standard :
    China und Nordkorea sprechen Putin nach Wagner afstand
    unterstutzung zu .
  19. forum rang 10 luchtschip 25 juni 2023 18:50
    Kyrylo Budanov, hoofd van Oekrainse inlichtingen dienst :

    "Rusland heeft de voorbereidingen voor de terreurdaad op de kerncentrale van Zaporizhzhia voltooid"

    Volgens Budanov zijn de koelvijver en 4 van de 6 energie reactoren van het station door het Russische leger van mijnen voorzien.

    Rusland zou een nucleaire catastrofezone kunnen creëren om de opmars van Oekraïense troepen te voorkomen, voor het geval het verliezen lijdt op de linkeroever van de Dnipro-rivier of de fabriek aanvalt als een preventieve maatregel om de frontlinies in hun huidige staat te bevriezen.

    Hij voegde eraan toe dat de situatie nog nooit zo ernstig is geweest als nu.

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/16...
64.098 Posts
Pagina: «« 1 ... 2403 2404 2405 2406 2407 ... 3205 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.308
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.988
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.029
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.605
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.310
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.777
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.895
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.388
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 16.869
Allfunds Group 3 1.235
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.466
AMG 965 126.471
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.188
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.757
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 269
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.306
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.763
ASML 1.762 77.520
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.773
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
    3. Brunel ex €0,55 dividend
    4. HAL ex €2,85 dividend
    5. UMG ex €0,27 dividend
    6. Alfen Q1-cijfers
    7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
  2. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht