Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

Pharming Group NL0010391025

Laatste koers (eur)

0,790
  • Verschill

    -0,010 -1,25%
  • Volume

    4.107.498 Gem. (3M) 6,7M
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

Pharming Augustus 2023

6.549 Posts
Pagina: «« 1 ... 137 138 139 140 141 ... 328 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Sharen 7 augustus 2023 12:33
    quote:

    LL schreef op 7 augustus 2023 12:06:

    [...]

    Ik probeer te begrijpen wat je bedoelt (shoot me if i am wrong). Als je bedoelt de winst wordt gedrukt door tijdelijke investeringen waardoor er tijdelijk een hogere multiple uit rolt (al wordt dat vaak anders benoemt) heb je een punt.

    Als je net als Gforce stelt dat Pharming een hogere multiple rechtvaardigt (gezien de historische multiple van Ruconest) omdat er nu twee middelen zijn (waarvan er 1 groeit en 1 amper groeit) en dat er een gezamenlijke multiple van bv 30 uit komt in relatie tot het financiering stukje dan snap ik het niet.

    Persoonlijk ga ik nog steeds uit van "oude" winst cijfers om een multiple op het Ruconest gedeelte te plakken. Maar het gezichtsveld wordt steeds troebeler gezien de forse groei in het personeelsbestand en mogelijke nieuwe investeringen in ontwikkelingen van nieuwe indicaties (anders dan Joenja).
    Wat ik bedoel is dat het ook wel uitmaakt hoe je een flink groeiend product hebt gefinancierd:

    - heb je hiervoor veel schulden moeten maken, of aandelen voor moeten printen ?
    - of heb je dat product gefinancierd uit positieve cash-flow en aanwezige cash van een ander bestaand product ?

    Dat lijkt me ook wel medebepalend voor de waardering
  2. forum rang 10 voda 7 augustus 2023 12:40
    quote:

    Simeon van Verlies schreef op 6 augustus 2023 15:23:

    weet iemand waar je alle boekhoudcijfers kan downloaden als tekst ? pdf is niks als je geen tijd hebt om alles over te typen
    Gewoon een paar centen neertellen, en dan je kan heel erg veel doen met een pdf. Dit is maar een greep uit de mogelijkheden:
  3. forum rang 8 Braniek 7 augustus 2023 12:51
    quote:

    Marrr schreef op 7 augustus 2023 11:49:

    [...]

    SDV's stijl is gewoon de mijne niet. Ik zie liever een type als oud minister Ben Bot als CEO. Om zomaar eentje te noemen.
    Ben Bot destijds lid van het CDA
    oud ambassadeur en ja
    onder het kabinet van Balkenende
    gaf dat reuring en ellende
    om als minister van buitenlandse zaken
    in een kwestie te geraken
    en wat bijna werd een rel
    met betrekking tot Abudher, voornaam Ismael

    disclaimer: kom er maar in
  4. forum rang 6 Mmdeugen 7 augustus 2023 13:00
    quote:

    Beur schreef op 7 augustus 2023 12:24:

    [...]Inderdaad. Ph. zal nu zelf het onderzoek voor die 2e indicatie moeten bekostigen bijvoorbeeld. Wat weer een aantal jaren beslag doet op de winst.

    Bovendien is een positieve uitkomst voor die 2e indicatie vanzelfsprekend niet gegarandeerd. Wat wel zo lijkt als je sommige berichten hier leest ;) Lenio okay voor APDS betekent zeker nog niet ook okay voor een 2e indicatie!

    Als er nieuwe indicaties zijn kan Pharming daar m.i. Europese subsidie voor aanvragen net als voor de ontwikkeling van andere mogelijke medicijnen.
  5. forum rang 6 T. Edison 7 augustus 2023 13:17
    quote:

    BassieNL schreef op 7 augustus 2023 12:14:

    Grote misvatting is om te stellen dat de hoge kosten iets tijdelijks is.
    Kosten van de marktintroductie zijn tijdelijk.
    Kosten van de onderzoeken 't.b.v. een tweede indicatie zijn langduriger.
    Vind ik het persoonlijk heel fijn dat deze kosten volledig ( zoals de cijfers van Q2 aangeven, worden gedekt door de inkomsten.
    Lijk wel of men hier liever ziet dat Pharming voor de onderzoeken extra aandelen uitgeeft, of extra lening aan gaat en dan de opbrengsten volledig als netto winst kan benoemen.
  6. forum rang 10 DeZwarteRidder 7 augustus 2023 13:19
    Pharming heeft een nieuwe groeibriljant
    Biotechbedrijf Pharming gaat lekker met het nieuwe medicijn Joenja. ,,Een nieuw geneesmiddel dat al zo snel zoveel geld oplevert is zeldzaam.’’

    Peet Vogels 07-08-23, 09:59
    Pharming publiceerde afgelopen donderdag de halfjaarcijfers. Die waren beter dan de analisten vooraf hadden verwacht. En de cijfers worden alleen maar beter, verwacht topman Sijmen de Vries. Want met Joenja heeft Pharming een potentiële groeibriljant in handen, verwacht De Vries.

    Twee medicijnen
    Pharming heeft inmiddels twee medicijnen op de markt. ,,Ruconest is negen jaar in de markt en groeit nog steeds. Daarnaast hebben we dit jaar Joenja op de markt gebracht in de Verenigde Staten.’’ Ruconest is een geneesmiddel voor een zeldzame aandoening, erfelijk angio-oedeem, waarbij patiënten spontaan zwellingen kunnen krijgen. Joenja is een middel tegen een zeldzame afweerstoornis APDS, waarbij het immuunsysteem te veel inactieve afweercellen maakt. ,,En die defecte cellen hopen zich vooral op in de milt, lever en darmen. Daar richten ze schade aan aan de organen. Mensen kunnen zelfs lymfeklierkanker krijgen’’, aldus De Vries.

    Mensen kunnen zelfs lymfeklier­kan­ker krijgen van APDS

    Sijmen de Vries, Pharming
    Met Joenja wordt de productie van de defecte cellen gestopt. De Amerikaanse overheid gaf eerder dit jaar toestemming voor het op de markt brengen van het geneesmiddel. En inmiddels zijn er al 43 APDS-patiënten die het middel vergoed krijgen. En dat levert direct geld op, in de eerste helft van dit jaar bracht Joenja 3,8 miljoen dollar aan omzet binnen. En dat is veel sneller en meer dan analisten hadden verwacht.

    Miljoenenmarkt lonkt
    En dat is nog maar het begin, denkt De Vries. ,,De piekverkopen van het geneesmiddel worden op 320 tot 350 miljoen dollar per jaar geschat.’’ Goedkoop is het middel niet. Per patiënt kost de behandeling in de VS 550.000 dollar per jaar. Maar dan nog is Joenja zijn geld waard, bezweert De Vries. ,,Vergeet niet dat mensen met APDS veel tijd in het ziekenhuis doorbrengen. Die kosten heb je niet meer. En sterker, mensen kunnen weer studeren en werken dankzij Joenja. Ze gaan dus belasting betalen in plaats van alleen maar geld kosten.’’

    In de VS zijn inmiddels al zo’n tweehonderd patiënten geïdentificeerd. APDS is een ziekte die pas een jaar of tien geleden is ontdekt. En omdat er naar schatting een tot twee mensen op de miljoen mensen aan lijden, is de ziekte relatief onbekend bij artsen. Dus worden de vrij ernstige verschijnselen niet in verband gebracht met de ziekte.

    Zoektocht naar patiënten
    Pharming begint daarom onder andere met een familie-testprogramma voor de directe familiekring rond patiënten zodat meer patiënten met de eveneens erfelijke aandoening gevonden kunnen worden.

    Wereldwijd wordt het aantal patiënten op 1500 geschat. Behalve in de VS is Pharming bezig om Joenja op de Europese markt en Japan toegelaten te krijgen. De biofarmaceut verwacht nog dit jaar een beslissing over toelating van het Europees Medicijn Agentschap te krijgen.

    Internationale uitrol
    Van Japan verwacht het bedrijf veel. ,,Het is de op één na grootste markt ter wereld voor geneesmiddelen’’, weet De Vries. En Pharming richt zijn pijlen ook op het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada en Israël. ,,Daarnaast hebben we ook al aanvragen voor het geneesmiddel uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten’’, aldus de Pharming-topman.

    Japan is de op één na grootste markt ter wereld voor geneesmid­de­len

    Sijmen de Vries, Pharming
    Dat Joenja al direct geld oplevert, is opmerkelijk. De introductie van een nieuw medicijn kost bakken met geld. Er moet een verkooporganisatie worden opgetuigd, voorlichting worden gegeven en de autoriteiten moeten met kostbare onderzoeken overtuigd worden van het nut van het medicijn. Kortom: de kost gaat voor de baat uit.

    Bij veel biofarmaceuten is de introductie van een nieuw geneesmiddel een hoge horde. Soms geven ze veel nieuwe aandelen uit om geld voor de introductie op te halen. Anderen verkopen het medicijn aan een grote farmaceut die al een organisatie heeft om middelen op de markt te brengen.

    Werkpaard
    Maar Pharming heeft een troef: Ruconest. Joenja is het nieuwe paradepaardje, Ruconest is het werkpaard dat het meeste geld binnen brengt. Zo veel geld, zo’n 200 miljoen dollar per jaar, dat de introductie van Joenja gewoon uit eigen zak betaald kan worden, verzekert De Vries.

    Joenja heeft voorlopig ook niets van concurrenten te duchten. ,,Het middel heeft een patent tot 2037’’, aldus De Vries. Pharming onderzoekt ook nog of Joenja een effectief middel is tegen een andere ziekte. De Vries wil niet zeggen om welke ziekte het gaat. Maar als Joenja effectief blijkt te zijn, lonken honderden miljoenen aan extra omzet, is de verwachting.

    AD.nl
  7. forum rang 4 Eric_80 7 augustus 2023 13:22
    quote:

    BassieNL schreef op 7 augustus 2023 12:14:

    Grote misvatting is om te stellen dat de hoge kosten iets tijdelijks is.
    Als je ziet dat de kosten nu al (bijna) van de omzet betaald kunnen worden, geeft dat m.i. een positieve blik naar de toekomst. De extra omzet die elk kwartaal zal groeien zal voor een heel groot deel winst zijn.

    Hiernaast vervallen straks na de start van Joenja grote kosten voor een groot deel, wat weer voor meer winst zorgt.
  8. forum rang 8 BassieNL 7 augustus 2023 13:28
    quote:

    Eric_80 schreef op 7 augustus 2023 13:22:

    [...]

    Als je ziet dat de kosten nu al (bijna) van de omzet betaald kunnen worden, geeft dat m.i. een positieve blik naar de toekomst. De extra omzet die elk kwartaal zal groeien zal voor een heel groot deel winst zijn.

    Hiernaast vervallen straks na de start van Joenja grote kosten voor een groot deel, wat weer voor meer winst zorgt.
    De kosten gaan helemaal niet omlaag.

    Het personeelsbestand blijft groeien.
    Er is sprake van hoge looninflatie (vooral in de VS).
    Onderzoeken die sinds kort lopen en gaan lopen(kinderen 2x, Japan, extra indicatie)
    In VS komt de nadruk nu op screening/testing nieuwe patiënten.
    En goedkeuring/introductie in EU, UK, CAN, JPN, AUS, ISR moet allemaal nog gebeuren.
  9. forum rang 5 Jinxter 7 augustus 2023 13:35
    [Modbreak IEX: Gelieve hier geen reclame te maken door het plaatsen van deze link, bericht is bij dezen verwijderd. Laatste waarschuwing.]
  10. forum rang 6 Triple A 7 augustus 2023 13:39
    quote:

    Eric_80 schreef op 7 augustus 2023 13:22:

    [...]

    Als je ziet dat de kosten nu al (bijna) van de omzet betaald kunnen worden, geeft dat m.i. een positieve blik naar de toekomst. De extra omzet die elk kwartaal zal groeien zal voor een heel groot deel winst zijn.

    Hiernaast vervallen straks na de start van Joenja grote kosten voor een groot deel, wat weer voor meer winst zorgt.
    In het eerste half jaar heeft Pharming de Priority Review Voucher (PRV) aan Novartis verkocht. Dat is een eenmalige bate.

    Zonder de verkoop van die PRV zou het verlies zijn uitgekomen op $ 30 miljoen over het eerste half jaar (verlies uit normale bedrijfsuitoefening)

    Geëxtrapoleerd naar een heel jaar zou dat een verlies uit normale bedrijfsuitoefening zijn van $ 60 miljoen. De mijlpaalbetaling uit het eerste half jaar was niet eenmalig want die blijven gewoon komen, de eerstvolgende waarschijnlijk bij de eerste EMA commerciële levering.

    Om $ 60 miljoen verlies op jaarbasis goed te maken moet Pharming circa $ 83 miljoen Joenja omzet realiseren (in verband met aftrek productiekosten en royalties). Dus bij circa $ 83 miljoen Joenja omzet (ceteris paribus) ontstaat er een break-even situatie voor Pharming.

    -
  11. forum rang 10 voda 7 augustus 2023 13:46
    quote:

    maarten304 schreef op 7 augustus 2023 13:42:

    [...]Heeft mij een schorsing opgeleverd.
    31 juli zie ik. Daarom waarschuw ik ook direct.
  12. [verwijderd] 7 augustus 2023 13:47
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 7 augustus 2023 13:19:

    Pharming heeft een nieuwe groeibriljant
    Biotechbedrijf Pharming gaat lekker met het nieuwe medicijn Joenja. ,,Een nieuw geneesmiddel dat al zo snel zoveel geld oplevert is zeldzaam.’’

    Peet Vogels 07-08-23, 09:59
    Pharming publiceerde afgelopen donderdag de halfjaarcijfers. Die waren beter dan de analisten vooraf hadden verwacht. En de cijfers worden alleen maar beter, verwacht topman Sijmen de Vries. Want met Joenja heeft Pharming een potentiële groeibriljant in handen, verwacht De Vries.

    Twee medicijnen
    Pharming heeft inmiddels twee medicijnen op de markt. ,,Ruconest is negen jaar in de markt en groeit nog steeds. Daarnaast hebben we dit jaar Joenja op de markt gebracht in de Verenigde Staten.’’ Ruconest is een geneesmiddel voor een zeldzame aandoening, erfelijk angio-oedeem, waarbij patiënten spontaan zwellingen kunnen krijgen. Joenja is een middel tegen een zeldzame afweerstoornis APDS, waarbij het immuunsysteem te veel inactieve afweercellen maakt. ,,En die defecte cellen hopen zich vooral op in de milt, lever en darmen. Daar richten ze schade aan aan de organen. Mensen kunnen zelfs lymfeklierkanker krijgen’’, aldus De Vries.

    Mensen kunnen zelfs lymfeklier­kan­ker krijgen van APDS

    Sijmen de Vries, Pharming
    Met Joenja wordt de productie van de defecte cellen gestopt. De Amerikaanse overheid gaf eerder dit jaar toestemming voor het op de markt brengen van het geneesmiddel. En inmiddels zijn er al 43 APDS-patiënten die het middel vergoed krijgen. En dat levert direct geld op, in de eerste helft van dit jaar bracht Joenja 3,8 miljoen dollar aan omzet binnen. En dat is veel sneller en meer dan analisten hadden verwacht.

    Miljoenenmarkt lonkt
    En dat is nog maar het begin, denkt De Vries. ,,De piekverkopen van het geneesmiddel worden op 320 tot 350 miljoen dollar per jaar geschat.’’ Goedkoop is het middel niet. Per patiënt kost de behandeling in de VS 550.000 dollar per jaar. Maar dan nog is Joenja zijn geld waard, bezweert De Vries. ,,Vergeet niet dat mensen met APDS veel tijd in het ziekenhuis doorbrengen. Die kosten heb je niet meer. En sterker, mensen kunnen weer studeren en werken dankzij Joenja. Ze gaan dus belasting betalen in plaats van alleen maar geld kosten.’’

    In de VS zijn inmiddels al zo’n tweehonderd patiënten geïdentificeerd. APDS is een ziekte die pas een jaar of tien geleden is ontdekt. En omdat er naar schatting een tot twee mensen op de miljoen mensen aan lijden, is de ziekte relatief onbekend bij artsen. Dus worden de vrij ernstige verschijnselen niet in verband gebracht met de ziekte.

    Zoektocht naar patiënten
    Pharming begint daarom onder andere met een familie-testprogramma voor de directe familiekring rond patiënten zodat meer patiënten met de eveneens erfelijke aandoening gevonden kunnen worden.

    Wereldwijd wordt het aantal patiënten op 1500 geschat. Behalve in de VS is Pharming bezig om Joenja op de Europese markt en Japan toegelaten te krijgen. De biofarmaceut verwacht nog dit jaar een beslissing over toelating van het Europees Medicijn Agentschap te krijgen.

    Internationale uitrol
    Van Japan verwacht het bedrijf veel. ,,Het is de op één na grootste markt ter wereld voor geneesmiddelen’’, weet De Vries. En Pharming richt zijn pijlen ook op het Verenigd Koninkrijk, Australië, Canada en Israël. ,,Daarnaast hebben we ook al aanvragen voor het geneesmiddel uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten’’, aldus de Pharming-topman.

    Japan is de op één na grootste markt ter wereld voor geneesmid­de­len

    Sijmen de Vries, Pharming
    Dat Joenja al direct geld oplevert, is opmerkelijk. De introductie van een nieuw medicijn kost bakken met geld. Er moet een verkooporganisatie worden opgetuigd, voorlichting worden gegeven en de autoriteiten moeten met kostbare onderzoeken overtuigd worden van het nut van het medicijn. Kortom: de kost gaat voor de baat uit.

    Bij veel biofarmaceuten is de introductie van een nieuw geneesmiddel een hoge horde. Soms geven ze veel nieuwe aandelen uit om geld voor de introductie op te halen. Anderen verkopen het medicijn aan een grote farmaceut die al een organisatie heeft om middelen op de markt te brengen.

    Werkpaard
    Maar Pharming heeft een troef: Ruconest. Joenja is het nieuwe paradepaardje, Ruconest is het werkpaard dat het meeste geld binnen brengt. Zo veel geld, zo’n 200 miljoen dollar per jaar, dat de introductie van Joenja gewoon uit eigen zak betaald kan worden, verzekert De Vries.

    Joenja heeft voorlopig ook niets van concurrenten te duchten. ,,Het middel heeft een patent tot 2037’’, aldus De Vries. Pharming onderzoekt ook nog of Joenja een effectief middel is tegen een andere ziekte. De Vries wil niet zeggen om welke ziekte het gaat. Maar als Joenja effectief blijkt te zijn, lonken honderden miljoenen aan extra omzet, is de verwachting.

    AD.nl
    dank maar dit was al bekend
  13. forum rang 10 voda 7 augustus 2023 13:56
    quote:

    Ton v Hanssen schreef op 7 augustus 2023 13:52:

    bij beleggersbelangen is recenter bericht
    helaas geen abbo om te lezen
    ADVIES VAN DE DAG Beleggers Belangen, vandaag 13:20
    Pharming | Biotechbedrijf stelt niet teleur
    Leestijd ongeveer 2 minuten

    Pharming ziet het middel Joenja een hoopgevende eerste omzet realiseren in de VS, terwijl de verkoop van Ruconest in het tweede kwartaal herstelde.

    Biotechbedrijf Pharming had door tijdelijke terugbetalingsproblemen de omzet van Ruconest, een middel tegen de zeldzame erfelijke aandoening HAE, in het eerste kwartaal onverwacht met 8,8% zien terugvallen tot $42,5 mln. De verkoop herstelde in het tweede kwartaal. De omzet steeg tegenover het eerste kwartaal met 20% tot $51,1 mln, 2% hoger dan in het tweede kwartaal van 2022.

    Voor meer, zie link:

    www.beleggersbelangen.nl/2023/08/07/p...
  14. jakhals 7 augustus 2023 14:00
    quote:

    Ton v Hanssen schreef op 7 augustus 2023 13:47:

    [...]

    dank maar dit was al bekend
    Alles wat hier geroepen en geschreven wordt is al bekend.........
  15. [verwijderd] 7 augustus 2023 14:06
    quote:

    voda schreef op 7 augustus 2023 13:56:

    [...]
    ADVIES VAN DE DAG Beleggers Belangen, vandaag 13:20
    Pharming | Biotechbedrijf stelt niet teleur
    Leestijd ongeveer 2 minuten

    Pharming ziet het middel Joenja een hoopgevende eerste omzet realiseren in de VS, terwijl de verkoop van Ruconest in het tweede kwartaal herstelde.

    Biotechbedrijf Pharming had door tijdelijke terugbetalingsproblemen de omzet van Ruconest, een middel tegen de zeldzame erfelijke aandoening HAE, in het eerste kwartaal onverwacht met 8,8% zien terugvallen tot $42,5 mln. De verkoop herstelde in het tweede kwartaal. De omzet steeg tegenover het eerste kwartaal met 20% tot $51,1 mln, 2% hoger dan in het tweede kwartaal van 2022.

    Voor meer, zie link:

    www.beleggersbelangen.nl/2023/08/07/p...
    Voda mag dit dan wel? Ik vraag dit voor een vriend.
6.549 Posts
Pagina: «« 1 ... 137 138 139 140 141 ... 328 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 10 juni

    1. NL industriële productie april
    2. FuelCell Q2-cijfers
  2. 11 juni

    1. NL inflatie mei def.
    2. VK werkloosheid april
    3. VS ondernemersvertrouwen MKB mei
    4. Eurocommercial Properties AvA
    5. Maandrapport OPEC
  3. 12 juni

    1. Consumenten- en producentenprijzen mei (Chi) +0,3% YoY volitaliteit verwacht
    2. Faillissementen mei (NL)
    3. Inflatie mei def. (Dld)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht