Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

AMG Critical Materials N.V. NL0000888691

Laatste koers (eur)

20,500
  • Verschill

    -0,120 -0,58%
  • Volume

    163.140 Gem. (3M) 210,7K
  • Bied

    -  
  • Laat

    -  
+ Toevoegen aan watchlist

AMG 2023

17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 569 570 571 572 573 ... 876 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 6 am1993 12 augustus 2023 20:38
    quote:

    nine_inch_nerd schreef op 12 augustus 2023 20:21:

    [...]

    Seinen niet, maar de 'beweging' van AMG kwam ver overeen met het gedrag van alle fondsen en de AEX/AMX/AsCX.

    Hier een visie van een drukke en vrij actieve trader:

    Nog steeds geduldig wachtend op dé entry! Maar die lijkt komende week te komen! Weekly demandzone is bereikt (wie had dat gedacht vóór de earnings!), op de daggrafiek kan er eerst nog wat prijsdruk komen. Onder de 32,50 heb je € 1 risico en mogelijk vele euro's reward!
    Twee mooie overzichten. Bedankt. AB. Graag meer plaatsen. Hou e.e.a. via TA ook zelf bij, maar deze is net even anders. Ben namelijk benieuwd naar de ontwikkeling van de Williams. Die loopt nu steeds op circa -100 en pas als daar een beweging is te zien boven de onderste blauwe streep, zou er weer sprake zijn van stijging. En dan nog zou ik, als bevestiging, eerst de ontwikkeling in de weekgrafiek afwachten alvorens weer in te stappen. Dan mis je natuurlijk de 1e paar Euro's, maar ik vind momenteel het risico te groot om er te kort op te gaan zitten. Dus eerst maar eens een (liefst meer) groene candels in de weekgrafiek. Mijn persoonlijke insteek uiteraard. AM1993
  2. forum rang 8 Calendar 12 augustus 2023 20:39
    quote:

    Mailbox schreef op 12 augustus 2023 19:33:

    [...]

    Ja, let vooral op dat je nog niet koopt op 32,68. Want dan is de bodem nog niet doorbroken. En als ie op 32,66 belandt moet je ook niet kopen, want dan gaat ie vermoedelijk naar de volgende bodem van 30,81 toe. Welterusten.
    Jij zal wel heel vroeg opstaan dan.
  3. forum rang 5 christo1 12 augustus 2023 20:59
    quote:

    Calendar schreef op 12 augustus 2023 20:35:

    [...]

    Het staat iedereen vrij zijn eigen getallen in te vullen. Ik hanteer een simplistisch model waarin ik steeds de LC prijs van ongeveer 3 maanden geleden invul. Q4 staat daarmee al vast. In oktober vul ik de prijs voor Q1 2024 in. Dit onderdeel is zeker nog te verbeteren. Als iemand historische reeksen voor me heeft wil ik daar nog wel naar kijken.

    docs.google.com/spreadsheets/d/1LRjUQ...
    Voor Q4 2023 moet je dan niet het gemiddelde nemen van JULI/AUGUSTUS/SEPTEMBER, we zitten nog maar halverwege in Q3 2023.

    Mvg.
  4. forum rang 8 Calendar 12 augustus 2023 21:26
    quote:

    christo1 schreef op 12 augustus 2023 20:59:

    [...]

    Voor Q4 2023 moet je dan niet het gemiddelde nemen van JULI/AUGUSTUS/SEPTEMBER, we zitten nog maar halverwege in Q3 2023.

    Mvg.
    Dat zou al een verbetering zijn,
  5. forum rang 7 Just lucky 12 augustus 2023 21:29
    quote:

    christo1 schreef op 12 augustus 2023 18:36:

    [...]

    Kijk een naar veel andere aandelen hun koersdoelen, die liggen ook gevoelig hoger dan de actuele koersen, ASML, basic-fit, Ageas Umicore en ga zo maar verder.

    Ik wil zeker AMG niet slecht maken, heb er zelfs voor de dag van de resultaten voor 30.000 euro bijgekocht, gelukkig was mijn gemiddelde onder de 40 euro en er met kleine winst nog kunnen verkopen.

    Maar het feit is nu wel dat de lithium prijzen gehalveerd zijn tov november 2022 toen ze hun prognoses afgeven voor 2023, en als mijn vermoeden uitkomt dat de prijzen nog gaan dalen op korte termijn dat dan de productieverhoging van hun spodumene deels tenietgedaan wordt door deze lage prijzen.

    En op de koop toe zit China in een crisis wat ook op de vraag/sentiment zal wegen .

    Mvg.
    Niemand kan de stijging of daling voorspellen, de afgelopen stijgingen en dalingen zijn ook niet voorspeld. Wat iedereen wel kan is meelullen in de richting die de prijs beweegt. Oh ja, en toen de LC prijs eind vorig jaar zijn top bereikte, was AMG gedaald naar het dieptepunt van 23 euro......
  6. de storm 12 augustus 2023 22:14
    Wellicht bouwt musk nog eens een belang op in AMG, de kleine verhandelbaar heid brengt amg dan tot grotere hoogten, veel is mogelijk komende weken. Amg dus zeker volgen is mijn advies
  7. BEAR-BULL 12 augustus 2023 22:38
    Op deze manier is AMG een prooi voor investeringsmaatschappijen, die het bedrijf 'rippen''.

    Zie ooit wat Apax met de perscombinatie, de toenmalige uitgever van oa de Volkkrant, heeft uitgehaald. Apax roofde de Perscombinatie leeg.

    AMG is nu heel interessant voor investeringsmaatschappijen vanwege de hoge cash positie. Weliswaar heeft AMG een beschermingsconstructie, maar toch..

    Daarom zou het een goede zaak zijn om of een superdividend uit te keren of om eigen aandelen in te kopen.
  8. forum rang 6 Take a sisi 13 augustus 2023 05:42
    quote:

    Just lucky schreef op 12 augustus 2023 21:29:

    [...]Niemand kan de stijging of daling voorspellen, de afgelopen stijgingen en dalingen zijn ook niet voorspeld. Wat iedereen wel kan is meelullen in de richting die de prijs beweegt. Oh ja, en toen de LC prijs eind vorig jaar zijn top bereikte, was AMG gedaald naar het dieptepunt van 23 euro......
    Klopt maar zij die hun aandelen AMG nog in bezit hebben , lullen maar al te graag tegengesteld aan de richting die de koers op gaat , het is zelf zo dat sommigen persoonlijk worden en geïrriteerd zijn , is ook wel begrijpelijk , omdat de feiten vertellen dat hun investering op de helling staat .
    Kan het nog sterker vertellen op dit lijntje gun ik deze terugval niemand niet , echter de waarheid verteld ons dat we er niet langs af kunnen , met de vinger naar een ander wijzen omdat die ander een mening heeft , die niet past bij hetgeen wat er in je porto zit , daarover mag je jezelf misschien de vraag stellen of dat de realiteit in een ander daglicht zet .
  9. forum rang 6 T. Edison 13 augustus 2023 06:35
    quote:

    Take a sisi schreef op 13 augustus 2023 05:42:

    [...]
    Klopt maar zij die hun aandelen AMG nog in bezit hebben , lullen maar al te graag tegengesteld aan de richting die de koers op gaat , het is zelf zo dat sommigen persoonlijk worden en geïrriteerd zijn , is ook wel begrijpelijk , omdat de feiten vertellen dat hun investering op de helling staat .
    Kan het nog sterker vertellen op dit lijntje gun ik deze terugval niemand niet , echter de waarheid verteld ons dat we er niet langs af kunnen , met de vinger naar een ander wijzen omdat die ander een mening heeft , die niet past bij hetgeen wat er in je porto zit , daarover mag je jezelf misschien de vraag stellen of dat de realiteit in een ander daglicht zet .
    Degene die ( nog) aandelen bezitten geloven en vertrouwen er op dat hun investering gaat renderen. Elke belegger die dat geloof niet heeft zal zijn plukje verkopen en deze steken in een aandeel dat wel hun vertrouwen heeft. Niemand (!!) zal blijven zitten om er slechter van te worden. Tegenwoordig is aan-/verkopen va stukken zo drempelloos.
    De irritatie die ontstaat wordt gecreëerd doordat, ondanks dat niemand in de toekomst kan kijken, als "stom", "weggegooid geld" en dergelijk wordt omschreven. Net als op Twitter veelal zonder dit uit te leggen waarom men dit vindt.
    Zo zijn er bedrijven waar ik van meen nooit aandelen van te moeten bezitten, en bedrijven die zeker kansen hebben. Respect voor hen die er anders over denken mits zij ook mijn visie respecteren. Dit laatste mis ik nog wel eens.
    Negatief is niet per definitie kritisch, kritisch is niet per definitie negatief, de manier van schrijven bepaald hoe dit wordt opgevat ongecht de inhoud.
  10. forum rang 7 Thorgall 13 augustus 2023 07:28
    quote:

    christo1 schreef op 12 augustus 2023 19:42:

    [...]

    Toch een kanttekening bij maken, ik kan akkoord gaan met het feit dat de Duitse autofabrikanten het moeilijk gaan hebben en zelfs sommige naar het faillissement gedreven zullen worden als niet ingegrepen wordt, maar dat heeft de EU nu juist wel gedaan, zonnepanelen, batterijen, warmtepompen......zullen voortaan zoveel percentage in de EU moeten gebouwd worden, en als de batterijen in de EU moeten gemaakt worden zullen ook de auto's in de EU geproduceerd moeten worden dat is de logica zelve, of dit door de Duitse of andere westerse autofabrikanten zal gebeuren of door Chinese autoconstructeurs die fabrieken dan zullen moeten bouwen in de EU zal van minder belang zijn zolang de productie en dus arbeidskrachten gewaarborgd zijn, zal het voor vele EU landen niet uitmaken of de werkgelegenheid gebeurt door een chinese eigenaar of een westerse, natuurlijk in het meest favoriete scenario westerse fabrikanten.

    Trouwens in de tijd hebben Japanse autoconstructeurs ook op termijn overal in de wereld fabrieken moeten opzetten toen ze de markt wouden inpalmen, zoals de Duitse merken en anderen ook over de hele wereld fabrieken hebben neergepoot.

    Ze(VS/EU/Indië/Brazilië.......)gaan zeker niet toelaten dat op grote schaal in China gefabriceerde EV wagens worden geëxporteerd naar hun markten zonder dat in hun markten ter plaatse wordt geproduceerd.

    Voor mij maakt het persoonlijk niet veel uit wie de wagen produceert, enkel dat ze op eigen terrein gemaakt worden en dus werkgelegenheid schept, en anders zware importtarieven instellen als de chinezen weigeren fabrieken neer te poten buiten China.

    Mvg.
    Kan ik me in vinden. Toch blijft mijn punt staan dat de EU de batterijen naar een zo laag mogelijke kostprijs wil zien komen. De EU gaat niets doen tegen concurrentievervalsende praktijken vanuit China.
  11. forum rang 7 Thorgall 13 augustus 2023 07:32
    quote:

    de storm schreef op 12 augustus 2023 20:16:

    28-07-2023, 16:01
    ING: Buy, doel 56,00

    duidelijk!
    2021: ING: koersdoel Just Eat Takeaway: 120
    Koers nu: 14

    Duidelijk
  12. forum rang 6 mercurius-adept 13 augustus 2023 09:07
    quote:

    Calendar schreef op 12 augustus 2023 15:00:

    [...]

    Er zit wel degelijk inhoud in mijn pleidooi. Namelijk: Dat je het aandeel onderuit probeert te schrijven, overgoten met een psychologisch sausje, zonder veel verstand van het aandeel, of de markt waarin het zich beweegt.

    Op je overige beweringen ga ik maar niet in. Die slaan zoals gewoonlijk kant nog wal.
    waarom zo op de man spelen: probeer het gewoon op inhoud?

    (met je eens dat lang niet alles bij hem hout snijdt, maar take a sisi laat zich iig wel corrigeren dacht ik...)
  13. forum rang 6 mercurius-adept 13 augustus 2023 09:13
    mijn conclusie na het doorlezen van de laatste paar 100 postings hier(sinds vrijdag):

    AMG is zo hard gedaald omdat de markt bang is voor overcapaciteit op KT...
  14. forum rang 6 mercurius-adept 13 augustus 2023 09:18
    en qua mogelijke overname: voor mij allemaal geneuzel van KT-beleggers die hopen op snel herstel koers

    Charlie Munger(compagnon W Buffet): "Are you buying because this is a company you like to own a piece of for years?
    Or are you merely betting that the price will go up?

    Carefully weighing long-term merit should produce better results than trying to guess at short-term swings in popularity."
  15. forum rang 6 Take a sisi 13 augustus 2023 10:00
    quote:

    de storm schreef op 12 augustus 2023 20:16:

    28-07-2023, 16:01
    ING: Buy, doel 56,00

    duidelijk!
    Dat wil ik wel even toelichten , die koersdoelen die dienen de grote spelers/bank en hebben nul waarde voor de belegger .
    Grote speler/bank geeft een upgrade van een bedrijf dan volgt hier het mogelijk waarom .
    A - de bank heeft de prul zelf al wat eerder tegen een bodemprijs ingekocht , upgrade zorgt er voor dat hun aankoop in een winstgevende zone komt .
    B - de bank wil er tegen een zo hoogmogelijke koers vanaf bv na de upgrade lopen de volumes op , maar de koers blijft onveranderd , de bank verkoop dan mogelijk onder de rader als Piet.P instapt .
    Dat beleggers nog steeds op te naaien zijn en dus kopen op een positief advies , zorgt er voor dat er overtuiging gecreëerd wordt dat het werkt en zo blijft die hele fata morgana overeind .
    Hoe je daar als belegger het beste mee om kunt gaan , is de gedachte achter de upgrade inschatten want daar zit de waarde en die zit niet in wat je in de letter van de upgrade leest .
    Je zou kunnen zeggen dat het lekkere mals verhaaltje ( de letter ) de camouflage is van wat er werkelijk achter steekt .
    Die up- en ook die down-grades die zijn er mede verantwoordelijk voor dat de zaagtand vorm krijgt , immers aan een koers die in haar trend meer beweegt valt meer te verdienen .
    Een tip , denk er aan , wie koopt op een positief advies loopt er altijd achteraan , en staat voorop om eventuele klappen op te vangen .
  16. forum rang 8 Calendar 13 augustus 2023 10:01
    quote:

    mercurius-adept schreef op 13 augustus 2023 09:07:

    [...]

    waarom zo op de man spelen: probeer het gewoon op inhoud?

    (met je eens dat lang niet alles bij hem hout snijdt, maar take a sisi laat zich iig wel corrigeren dacht ik...)
    Je vergist je. Ik ken hem van meerdere draadjes. De verhaallijn is overal globaal hetzelfde. Een hoog fantasiegehalte met allerlei aannames, die niet op feiten maar op meningen zijn gebaseerd. Zie hierboven bijvoorbeeld.
  17. forum rang 8 Calendar 13 augustus 2023 10:13
    quote:

    Take a sisi schreef op 13 augustus 2023 10:00:

    [...]

    Dat wil ik wel even toelichten , die koersdoelen die dienen de grote spelers/bank en hebben nul waarde voor de belegger .
    Grote speler/bank geeft een upgrade van een bedrijf dan volgt hier het mogelijk waarom .
    A - de bank heeft de prul zelf al wat eerder tegen een bodemprijs ingekocht , upgrade zorgt er voor dat hun aankoop in een winstgevende zone komt .
    B - de bank wil er tegen een zo hoogmogelijke koers vanaf bv na de upgrade lopen de volumes op , maar de koers blijft onveranderd , de bank verkoop dan mogelijk onder de rader als Piet.P instapt .
    Dat beleggers nog steeds op te naaien zijn en dus kopen op een positief advies , zorgt er voor dat er overtuiging gecreëerd wordt dat het werkt en zo blijft die hele fata morgana overeind .
    Hoe je daar als belegger het beste mee om kunt gaan , is de gedachte achter de upgrade inschatten want daar zit de waarde en die zit niet in wat je in de letter van de upgrade leest .
    Je zou kunnen zeggen dat het lekkere mals verhaaltje ( de letter ) de camouflage is van wat er werkelijk achter steekt .
    Die up- en ook die down-grades die zijn er mede verantwoordelijk voor dat de zaagtand vorm krijgt , immers aan een koers die in haar trend meer beweegt valt meer te verdienen .
    Een tip , denk er aan , wie koopt op een positief advies loopt er altijd achteraan , en staat voorop om eventuele klappen op te vangen .
    Gevalletje complot denken.
  18. forum rang 6 T. Edison 13 augustus 2023 10:18
    quote:

    Take a sisi schreef op 13 augustus 2023 10:00:

    [...]

    Dat wil ik wel even toelichten , die koersdoelen die dienen de grote spelers/bank en hebben nul waarde voor de belegger .
    Grote speler/bank geeft een upgrade van een bedrijf dan volgt hier het mogelijk waarom .
    A - de bank heeft de prul zelf al wat eerder tegen een bodemprijs ingekocht , upgrade zorgt er voor dat hun aankoop in een winstgevende zone komt .
    B - de bank wil er tegen een zo hoogmogelijke koers vanaf bv na de upgrade lopen de volumes op , maar de koers blijft onveranderd , de bank verkoop dan mogelijk onder de rader als Piet.P instapt .
    Dat beleggers nog steeds op te naaien zijn en dus kopen op een positief advies , zorgt er voor dat er overtuiging gecreëerd wordt dat het werkt en zo blijft die hele fata morgana overeind .
    Hoe je daar als belegger het beste mee om kunt gaan , is de gedachte achter de upgrade inschatten want daar zit de waarde en die zit niet in wat je in de letter van de upgrade leest .
    Je zou kunnen zeggen dat het lekkere mals verhaaltje ( de letter ) de camouflage is van wat er werkelijk achter steekt .
    Die up- en ook die down-grades die zijn er mede verantwoordelijk voor dat de zaagtand vorm krijgt , immers aan een koers die in haar trend meer beweegt valt meer te verdienen .
    Een tip , denk er aan , wie koopt op een positief advies loopt er altijd achteraan , en staat voorop om eventuele klappen op te vangen .
    dit is voorspelbaar, zal scherp op worden toegezien!
  19. forum rang 6 Take a sisi 13 augustus 2023 10:28
    quote:

    T. Edison schreef op 13 augustus 2023 10:18:

    [...] dit is voorspelbaar, zal scherp op worden toegezien!
    Kan zijn maar ook rekbaar , geloof namelijk geen ene meter van die goedbedoelde tips ;-)
17.508 Posts
Pagina: «« 1 ... 569 570 571 572 573 ... 876 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht