Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

64.102 Posts
Pagina: «« 1 ... 2603 2604 2605 2606 2607 ... 3206 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 24 augustus 2023 11:30
    quote:

    theo1 schreef op 24 augustus 2023 10:17:

    Ik kijk net ook even Ukraine matters van vandaag. Een hoop praat over Prigozhin natuurlijk. Maar ook over de S400 en het neergeschoten vliegtuig. Van beide acties zijn beelden van een drone. Goede beelden, wat erop duidt dat het geen klein commercieel speelgoedding is. Van een drone die dichtbij een S400 en een straaljager kan komen zonder dat die wordt neergeschoten. Misschien heeft Oekraïne één of ander soort stealth drone ontwikkeld die niet wordt gezien door de radar??? Of zaten de Russen gewoon te pitten?
    Gisteren werd niet alleen het Russische S-400 "Triumph" luchtafweerraketcomplex op de Krim vernietigd.

    Nog drie Russische S-300 lanceersystemen werden vernietigd of beschadigd in de Cherson Regio, zei woordvoerster van de Zuidelijke strijdkrachten Nataliya Humenyuk.

    twitter.com/NOELreports/status/169459...
  2. forum rang 10 luchtschip 24 augustus 2023 11:36
    Vandaag 24 Augustus vieren ze in Oekraine de Onafhankelijkheid Dag--Independence Day

    President Zelensky :

    Fijne Oekraïense Onafhankelijkheidsdag!

    De dag van de vrije, de sterke en de waardige. De dag van gelijken. Oekraïense mannen en vrouwen. In ons hele land.

    In dit gevecht telt iedereen. Omdat de strijd om iets gaat dat voor iedereen belangrijk is.

    Een onafhankelijk Oekraïne.

    video 12:10 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/ZelenskyyUa/status/169459...
  3. forum rang 10 luchtschip 24 augustus 2023 11:40
    Hoe zit het met de Russische moraal ?

    hier een militaire blogger die hem knijpt als een ouwe dief richting Oekraine's Onafhankelijkheid dag, vandaag 24 augustus

    'Weet je nog dat ik het over data had? Over het feit dat ze op de 24e Onafhankelijkheidsdag hebben, over wat er zal gebeuren, iets ergs. En zo gebeurde het... En het front brokkelt af, ik vertel je er gewoon niet over, ik wil zelf niet in deze verdoemenis geloven, ik zoek nog steeds naar een rechtvaardiging hiervoor. Wees niet ontmoedigd, het belangrijkste is dat je nu niet bang bent om te sterven.

    twitter.com/NOELreports/status/169459...
  4. forum rang 8 Beperktedijkbewaking 24 augustus 2023 11:41
    quote:

    plusmin schreef op 24 augustus 2023 09:15:

    [...]
    ...
    Er is er maar 1 walgelijk en moordlustig en die zit in het kremlin.
    Daarnaast ben ik inderdaad niet christelijk, dus dat is correct.

    Verder blaas je in jouw enorme lappen oninteressante tekst nogal hoog van de toren en plaats je jezelf ver boven (alle) andere forumleden verheven. Absoluut onchristelijk en tevens nergens voor nodig.
    Met dat gemekker op de moderatie begin je wat op josti te lijken.

    Laat zien dat je nu woord houdt, ik zit helemaal niet te wachten op de reacties van een uitgerangeerd brugwachter met grootheidswaanzin.
    Fijne dag verder
    Vlerk.
  5. putbruy10 24 augustus 2023 11:45
    De gigantische hoeveelheden mijnen die op chaotische wijze gedropt door de russen aan het front, blokkeren volgens specialisten ook het eventueel oprukken van de Russen naar het westen, het is een barriere die in 2 richtingen opmarsen stuit

    En aan welke zijde de échte neo-nazi's in dit conflict vochten;
    www.hbvl.be/cnt/dmf20230824_93156008
  6. forum rang 6 Fender bass 24 augustus 2023 11:58
    Mooi.

    Norway to donate anti-aircraft missiles to Ukraine
    augustus 24, 2023 11:50a.m. CEST
    The Norwegian government announced on Thursday it decided to give Ukraine IRIS-T anti-aircriaft missiles and demining equipment to help Kiev amid its war with Russia.

    "Norway will continue to support Ukraine's defense against Russia as long as necessary. Ukraine is in urgent need of more military and material support now. They have a great need for missiles and ammunition for air defense," Norwegian Prime Minister Jonas Gahr Store (pictured), who is visiting Ukraine, stated.

    Oslo added that the IRIS-T missiles can be launched from launch units that Sweden decided to donate to Ukraine and added that it plans acquire new "corresponding" missiles for its armed forces.

    KEYWORDS:
    NORWAY-UKRAINE RELATIONS | UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / NP
  7. forum rang 4 Sirlander 24 augustus 2023 12:03
    1+1 = 2

    Vandaag verklaart Erdogan expliciet dat de Krim bij Oekraïne hoort.
    Vandaag zetten ze voet aan wal op de Krim.

    Zou iets te maken hebben met Poetin en zijn dreigementen om alles te gebruiken wanneer ze Rusland (incl. de Krim) aanvallen...

    Afwachten wat Poetin nog uit zijn mouw kan schudden.
  8. forum rang 10 luchtschip 24 augustus 2023 12:03
    Het Oekraïense leger rukt op ten zuiden van de stad Bakhmut. Zoals de woordvoerder van de generale staf van de strijdkrachten van Oekraïne, Andriy Kovalev, zei, zijn ze in dat gebied verschanst op de bereikte grenzen.

    Aan het zuidfront voeren de Oekraïense strijdkrachten een offensieve operatie uit in de richting van Melitopol ( en Tokmak ) en waren succesvol in de richting van Novoprokopivka.

    twitter.com/NOELreports/status/169458...

    kaart van het zuidelijk front richting Melitopol en Tokmak
    Na de verovering van Robotyne ( blauwe aanwijzers ) gaat het Oekrainse leger nu richting het er net ten zuiden van gelegen Novoprokopivka ( dat op ca 20 km van Tokmak ligt )

    www.google.com/maps/d/edit?mid=11xlKU...

    Tokmak is een belangrijk knooppunt van wegen en spoorlijnen en van belang voor de Russen voor de logistiek van troepen, materiaal, brandstof en voedsel

    Oekraine hoeft niet per se Tokmak te veroveren --een paar km buiten de stad de wegen en spoorlijnen blokkeren legt het Russische leger ook plat in Tokmak
  9. forum rang 7 ffff 24 augustus 2023 12:15
    Theo,

    Waardering voor het feit dat je een aardig beeld geeft van de Brics-landen. Vooral ook dat je de aandacht erop vestigt dat het vooral een economisch begrip was en is vanuit de beleggerswerld.

    Maar...... waar jij alweer TOTAAL aan voorbijgaat is het simpele feit dat deze BRICS-landen inmiddels, want we zijn 15 jaar verder, ge%volueerd zijn naar landen die zich aaneensluiten in hun AFWIJZING van het Westen. En daar spreek jij geen woord over, terwijl dat nu juist zo belangrijk is.

    In het fantastische artikel: Het kleine Westen van begin deze week werd dat helder uitgewerkt. DIe BRICS landen zijn wel ruim 3,2 MILJARD aardbwoners en ze staan in de rij om zich erbij aan te sluiten: Indonesië. Egypte, Iran en nog wat....

    Dus Theo, jouw opsomming is overzichtelijk, maar mist toch een heel belangrijk facet: Ze willen onafhankelijk van het dominerende en manipulerende Westen...Zie de verklaringen op de BRICS-bijeenkomst.

    Peter
  10. Equilibrium01 24 augustus 2023 12:29
    quote:

    josti5 schreef op 24 augustus 2023 10:10:

    [...]

    ------------------
    Nou Bowski, sterkte maar weer :-)

    Anderen komen weg met 2x een waarschuwing (zie deze draad), maar jij wordt meteen geschorst.

    Welkom bij de club...
    Ach ja sterkte, en dit op een moment waar de Russen weer getoond hebben wat zij doen met mensen met een meningsverschil. En dit is geen eenmalig feit en toch maar blijven twijfelen en vallen over al de mindere kantjes van het Westen...en de moderatie...

  11. forum rang 8 het zwaard 24 augustus 2023 12:31
    Meer informatie over andere passagiers vliegtuigcrash, stewardess zou hebben gezegd dat er "vreemde manipulaties" waren voor vertrek

    Hoewel de namen van de andere acht passagiers al bekend waren, was er tot nu toe nog weinig informatie beschikbaar over hen. Nu is er meer duidelijkheid.

    Het gaat om Sergei Propustin, Evgeny Makaryan, Alexander Totmin, Nikolai Matyuseev en Valery Chekalov. Ook de drie bemanningsleden van het toestel, piloot Alexei Levshin, copiloot Rustam Karimov en stewardess Kristina Raspopova, kwamen om het leven.

    1. Sergei Propustin: Propustin trad in maart 2015 in dienst bij de Wagner-groep en vocht in het tweede verkennings- en aanvalsdetachement. Uit dat laatste detachement rekruteerde Prigozjin veel persoonlijke bodyguards.

    2. Evgeny Makaryan: Makaryan sloot zich in maart 2016 aan bij de Wagner-groep en maakte deel uit van het vierde aanvalsdetachement in Syrië.

    3. Valery Chekalov: Chekalov was een van de plaatsvervangers van Prigozjin. Hij hield toezicht op alle ‘civiele’ projecten van de Wagner-baas in het buitenland en was verantwoordelijk voor de veiligheid en logistiek van de Wagner-groep. Volgens een bron van het Telegram-kanaal ‘VChK-OGPU’ zou hij daarbij toegelaten hebben dat medewerkers van Wagner zichzelf verrijkten.

    Hij stond sinds vorige maand op de Amerikaanse sanctielijst omdat hij voor Prigozjin werkte en betrokken was bij het verschepen van munitie naar Rusland.

    4. Alexander Totmin: Totmin zou voor Wagner hebben gediend in Soedan.

    5. Nikolai Matyuseev: Het vermoeden bestaat dat dit dezelfde persoon is als Nikolaj Matoesevitsj, die sinds januari 2017 bij Wagner zat en schutter was in het vierde aanvalsdetachement in Syrië.

    Ook piloot Aleksej Levsjin, copiloot Roestam Karimov en stewardess Kristina Raspopova kwamen om. De stewardess deelde vlak voor vertrek nog een foto van haar ontbijt.

    De familieleden van de stewardess lieten weten dat ze hen berichtte dat er voor het opstijgen "vreemde manipulaties" plaatsvonden. Zo zou het toestel korte tijd voor vertrek zijn weggebracht voor "onverwachte reparaties".
  12. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 augustus 2023 12:39
    Bom verstopt in kist wijn of raket: privéspeurders zien aanwijzingen op video’s crash Prigozjin

    Fadime Demir
    32 min geledenin Buitenland

    MOSKOU - Was het een bom of een raket die de beruchte Wagnerleider Yevgeny Prigozjin woensdag de dood injoeg? Een ongeluk lijkt uitgesloten. De ochtend na de crash draait de geruchtenmachine overuren.

    Volgens de Russische krant Meduza is de politieke betekenis van een bom- of raketscenario kraakhelder. Als het een grondluchtraket is geweest die het vliegtuig neerhaalde dan is er geen twijfel dat het Russische leger daarachter zit. Een bom in het vliegtuig zou van iedereen afkomstig kunnen zijn, wat de autoriteiten uiteraard niet vrijpleit, aldus het Russische medium.
    ’Verraders’

    Aan Wagner gelieerde Telegramkanalen maakten de dood van Prigozjin. woensdagavond bekend, kort na het nieuws over de crash met de Embraer Legacy 600. Daar werd direct stellig beweerd dat het vliegtuigongeluk is veroorzaakt door ‘verraders’ in Rusland. De Russische sociale mediakanalen worden sindsdien overspoeld met speculaties dat er een bom aan boord was gesmokkeld, verstopt in een ‘kist goede wijn’.

    Bekijk ook:
    Geen woord over Prigozjin op Russische staats-tv: Kremlin zwijgt Wagnerbaas dood

    Meduza analyseert het vroege bewijsmateriaal over de oorzaak van de crash. Zo schrijft de krant dat mensen op woensdagavond ten noordwesten van Moskou een explosie zagen, waarna het vliegtuig van Prigozhin uit de lucht viel. Op de massaal online gedeelde video’s van ooggetuigen zijn grote stukken metaal zichtbaar die neerstorten. Afgaande op het geluid op de beelden werkt ten minste één van de motoren van het vliegtuig nog steeds terwijl het ter aarde stort. Andere delen van het vliegtuig, een vleugel en het staartgedeelte, vallen afzonderlijk.
    Spoor in de lucht

    Volgens Meduza zou een bron bij het Russische Federale Luchtvervoersagentschap aan het televisienetwerk Tsargrad verteld hebben dat het vliegtuig ‘opgeblazen’ was, wat betekent dat het niet werd neergeschoten. Russische functionarissen zeggen dat ze nog steeds alle opties openhouden.

    De Russische krant twijfelt er echter aan dat een bom de oorzaak was, want op een video van de crash is een wolk te zien die lijkt op het condensspoor van een luchtdoelraket. Daarnaast zijn er ooggetuigen in de online video’s te horen die spreken over twee explosies voorafgaand aan de crash. Het is standaard om twee luchtverdedigingsraketten tegen één doel te lanceren om zo de kans op een treffer te vergroten.
    Buk-raket

    Maar er zijn ook aanwijzingen dat de explosie plaatsvond ín het vliegtuig. Het toestel vloog op een hoogte van 28.000 voet toen het neerstortte, meldt Flightradar24. Veel luchtverdedigingssystemen kunnen vliegtuigen op deze hoogte niet raken. Op zijn minst is hiervoor een middellangeafstandssysteem (zoals een Buk) nodig.

    Echter, de krachtige raketten die door deze systemen met een groter bereik worden gelanceerd, zouden nog meer schade aan het vliegtuig hebben toegebracht dan nu uit de ooggetuigenbeelden blijkt.
    ’Dood in scène gezet’

    Het is nog zodoende steeds onduidelijk of het een bom in het vliegtuig of een raketaanval is geweest. De mogelijkheid van een technisch mankement of een ongeluk, wordt in Russische media in ieder geval uitgesloten. Overigens zijn er ook nog boze tongen die beweren dat Prigozjin weliswaar op de passagierslijst stond, maar in wekelijkheid helemaal niet aan boord zat. Het ongeluk zou zijn gebruikt - door het Kremlin of door Wagner zelf - om zijn dood in scène te zetten. Wilde speculaties, zonder enig bewijs, en de vraag is of de waarheid überhaupt ooit boven tafel komt.

    Het onderzoek naar de crash zal in ieder geval worden uitgevoerd door het Interstate Aviation Committe, de plaatselijke bevoegde instantie. Ook zal de fabrikant van de Embraer Legacy 600, het Braziliaanse lucht- en ruimtevaartbedrijf Embraer S.A., deelnemen aan het onderzoek.
  13. forum rang 7 Ron Kerstens 24 augustus 2023 12:40
    quote:

    het zwaard schreef op 24 augustus 2023 12:31:

    De familieleden van de stewardess lieten weten dat ze hen berichtte dat er voor het opstijgen "vreemde manipulaties" plaatsvonden. Zo zou het toestel korte tijd voor vertrek zijn weggebracht voor "onverwachte reparaties".
    Er werd ook nog een mooi kistje wijn aan boord gebracht lees ik, met wellicht wat anders erin dan de verwachte Mouton Rothschild.

    Wat dat betreft is de werkelijkheid in Rusland cynischer en meedogenlozer dan in welke film dan ook.

    Josti5, hoe moeten we dit allemaal duiden ? :-)
  14. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 augustus 2023 12:41
    quote:

    ffff schreef op 24 augustus 2023 12:15:

    Theo,
    Waardering voor het feit dat je een aardig beeld geeft van de Brics-landen. Vooral ook dat je de aandacht erop vestigt dat het vooral een economisch begrip was en is vanuit de beleggerswerld.

    Maar...... waar jij alweer TOTAAL aan voorbijgaat is het simpele feit dat deze BRICS-landen inmiddels, want we zijn 15 jaar verder, ge%volueerd zijn naar landen die zich aaneensluiten in hun AFWIJZING van het Westen. En daar spreek jij geen woord over, terwijl dat nu juist zo belangrijk is.

    In het fantastische artikel: Het kleine Westen van begin deze week werd dat helder uitgewerkt. DIe BRICS landen zijn wel ruim 3,2 MILJARD aardbwoners en ze staan in de rij om zich erbij aan te sluiten: Indonesië. Egypte, Iran en nog wat....

    Dus Theo, jouw opsomming is overzichtelijk, maar mist toch een heel belangrijk facet: Ze willen onafhankelijk van het dominerende en manipulerende Westen...Zie de verklaringen op de BRICS-bijeenkomst.
    Peter
    Als ik jou was, dan zou ik snel verhuizen naar een BRICS-land...!!!
  15. forum rang 7 ffff 24 augustus 2023 12:48
    Dat niveau van jou springt er iedere keer weer uit! Maar dan wel in ......... zin! Kun jij nu werkelijk nooit eens een serieuze opmerking maken dat een beeld geeft van de werkelijkheid in onze wereld, van de opstelling van meer dan 3,2 miljard mensen binnen de Brics-landen en de aanvragen om zich aan te sluiten van nog eens honderden miljoenen aardbewoners. Heb jij nu totaal geen oog voor hun wensen en verlangens, hun opvattingen?

    Gepensioneerd aan de Costa. Veel en veels te heet buiten. Gaan we maar wat lopen klieren. Heb je de blazer wel aanstaan? Anders snel aanzetten.

    Peter
  16. forum rang 6 marique 24 augustus 2023 12:52
    quote:

    Beperktedijkbewaking schreef op 24 augustus 2023 11:41:

    [...]
    Vlerk.
    Teveel eer voor die plusminkukel.
  17. [verwijderd] 24 augustus 2023 12:53
    "Prigozjin en Oetkin geïdentificeerd in mortuarium door Wagnercommandant"

    De lichamen van Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin en zijn vertrouweling Dmitri Oetkin zijn formeel geïdentificeerd in het mortuarium door een Wagnercommandant. Dat meldt het doorgaans goed ingelichte Telegram-kanaal ‘VChK-OGPU’.

    Volgens de bron van het kanaal zou Prigozjin onder meer herkend zijn aan het feit dat hij een stukje mist van de ringvinger van zijn linkerhand. Oetkin werd dan weer geïdentificeerd aan de hand van zijn lengte en specifieke tatoeages.

    www.hln.be/buitenland/live-wagner-pri...
  18. forum rang 10 DeZwarteRidder 24 augustus 2023 12:57
    quote:

    ffff schreef op 24 augustus 2023 12:48:

    Dat niveau van jou springt er iedere keer weer uit! Maar dan wel in ......... zin! Kun jij nu werkelijk nooit eens een serieuze opmerking maken dat een beeld geeft van de werkelijkheid in onze wereld, van de opstelling van meer dan 3,2 miljard mensen binnen de Brics-landen en de aanvragen om zich aan te sluiten van nog eens honderden miljoenen aardbewoners. Heb jij nu totaal geen oog voor hun wensen en verlangens, hun opvattingen?

    Gepensioneerd aan de Costa. Veel en veels te heet buiten. Gaan we maar wat lopen klieren. Heb je de blazer wel aanstaan? Anders snel aanzetten.
    Peter
    LOL
    Sinds wanneer heb jij oog voor wensen en verlangens van mede-aardbewoners.......!!!!???
  19. forum rang 6 Fender bass 24 augustus 2023 13:05
    Norway reportedly to give Ukraine F-16 jets
    augustus 24, 2023 12:39p.m. CEST
    The Norwegian government decided to give Ukraine F-16 fighter jets, Norwegian TV2 reported on Thursday, citing informed sources.

    The report comes amid Norwegian Prime Minister Jonas Gahr Store's visit to Kiev and Oslo's announcement of a donation of IRIS-T anti-aircraft missiles and demining equipment to Ukraine.

    Over the weekend, Denmark and the Netherlands became the first countries to agree to donate American-made F-16s to Ukraine. Russia has since condemned the move, warning it will escalate the conflict.

    KEYWORDS:
    F-16 | MILITARY | NORWAY-UKRAINE RELATIONS | UKRAINE CRISIS

    Baha Breaking News (BBN) / NP
64.102 Posts
Pagina: «« 1 ... 2603 2604 2605 2606 2607 ... 3206 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.308
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 46.991
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.029
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.605
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.310
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.777
ageas 5.843 109.782
Agfa-Gevaert 13 1.895
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.388
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 16.869
Allfunds Group 3 1.235
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 340
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.466
AMG 965 126.471
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.188
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.757
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 269
arGEN-X 15 9.175
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.306
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.763
ASML 1.762 77.520
ASR Nederland 18 4.161
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.773
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
    3. Brunel ex €0,55 dividend
    4. HAL ex €2,85 dividend
    5. UMG ex €0,27 dividend
    6. Alfen Q1-cijfers
    7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
  2. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht