Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Verkiezingen 2023

7.496 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 375 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Succes 3 september 2023 19:08
    quote:

    Willempie3 schreef op 3 september 2023 09:08:

    De opvolgers van het geïmplodeerde
    CDA halen samen 52 zetels.

    BBB 18
    Omtzigt 28
    CDA 6

    Alleen Lubbers scoorde meer: 54 zetels bij 2 verkiezingen.
    Hoe lang zal het gaan duren voordat deze partijen (ook) weer gaan fuseren?

    De NCBC partij ... de Nieuw Christelijke Boeren Contract partij.
  2. forum rang 7 JP Samosa 4 september 2023 08:35
    Hugo deJonge wordt nu ook (demissionair) Minister van binnenlandse zaken.doet hij er gewoon ff bij.
    Wat is het toch een alleskunner…..!
  3. forum rang 8 GakGak 4 september 2023 10:29
    quote:

    JP Samosa schreef op 4 september 2023 08:35:

    Hugo deJonge wordt nu ook (demissionair) Minister van binnenlandse zaken.doet hij er gewoon ff bij.
    Wat is het toch een alleskunner…..!
    .
    Hij is uitgewoond.
  4. forum rang 10 DeZwarteRidder 4 september 2023 11:55
    CDA wil hasjheffing en streep door rekeningrijden op platteland

    onze parlementaire redactie
    Aangepast: 12 min geleden46 min geleden in Binnenland
    2

    Den Haag - Het CDA keert in het nieuwe verkiezingsprogramma terug bij het gezin als hoeksteen van de samenleving. De partij schroeft de belastingen voor mensen met kinderen flink omlaag en pleit voor speciale verlofdagen voor grootouders om op te passen. Daarnaast vallen plannen als een ’hasjheffing’ en het nu alweer (deels) afscheid nemen van rekeningrijden op.

    In de top 10 prioriteiten van het programma hebben de christendemocraten ’gemeenschapszin’ en ’sterke gezinnen’ op 1 en 2 gezet. Het zijn de aloude geijkte thema’s van het CDA, die de afgelopen tijd los werden gelaten voor een wat rechtsere koers onder oud-partijleiders Sybrand Buma en Wopke Hoekstra. In het eerste programma van de nieuwe lijsttrekker Henri Bontenbal wordt evenwel de knip getrokken voor families.

    Het CDA pleit voor een hogere kinderbijslag voor iedereen, een verhoging van het kindgebonden budget voor lage inkomens en een inkomensafhankelijke kinderopvang (bijna gratis voor lage en middeninkomens, eigen bijdrage voor hogere inkomens). De partij wil ook van de kostendelersnorm voor familieleden in de sociale zekerheid af, zodat mensen niet op uitkeringen worden gekort als hun volwassen kinderen (tijdelijk) thuis komen wonen of hun eigen ouders bij hen intrekken. Voor opa’s en oma’s die op hun kinderen willen passen wil de partij bovendien speciale verlofdagen invoeren. De partij wil ook weer een minister voor het Gezin, zoals André Rouvoet (CU) dat was in het kabinet-Balkenende IV.

    In het programma valt daarnaast op dat het CDA alweer afscheid neemt van plannen die door het huidige kabinet-Rutte IV zijn bedacht. De christendemocraten verzetten zich al langer tegen het vervroegen van de stikstofdeadline naar 2030 en pleiten in hun programma dan ook voor 2035.

    Ook het rekeningrijden, dat pas rond 2030 zou moeten worden ingevoerd, gaat wat het CDA betreft in elk geval deels niet door. De partij wil de kilometerheffing niet op het platteland hebben, al is onduidelijk hoe dat onderscheid gemaakt moet worden. Daarnaast willen de christendemocraten een vignet voor buitenlandse autorijders invoeren. Daarnaast neemt het CDA nu afscheid van Lelystad Airport, dat gaat wat de partij betreft niet meer open. Er is ook steun voor de krimp van Schiphol en een pleidooi voor het stoppen met nachtvluchten.
    Hasjheffing

    Op drugsbeleid zet het CDA conservatief in. De partij wil dat softdrugs illegaal blijven en pleit daarnaast voor een ’hasjheffing’. Daarnaast willen de christendemocraten af van het gedogen van harddrugs: „Gepakt worden met harddrugs levert in ieder geval een boete op. Geen pil wordt gedoogd, ook niet in de grotere steden.” De leeftijdsgrens voor prostitutie wordt in het programma verhoogd naar 21 jaar en er komt een ’pooierverbod’.

    Op financieel gebied slaat de partij linksaf. Het CDA wil de inkomstenbelasting verlagen. Dat moet worden betaald via een hogere taks op vermogen. De christendemocraten denken daarbij aan het opschroeven van de erf- en schenkbelasting.

    Tot slot neemt de partij ook hard stelling tegen de wolf: „Voor de wolf is geen plek in Nederland. De Europese beschermde status van de wolf moet omlaag, zodat de populatie in Nederland kan worden beheerd en verdreven.”
  5. forum rang 9 objectief 4 september 2023 12:10
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 september 2023 11:55:

    CDA wil hasjheffing en streep door rekeningrijden op platteland

    Idealen van een nieuwe leider, die duidelijk een andere weg inslaat en voor de oppositie kiest.
  6. forum rang 8 GakGak 4 september 2023 12:28
    Van ¨dansen met Janssen¨ ooit als corona slogan via ´dansen op de D66 verkiezingstafel´ nu uiteindelijk een rondedans
    om de klimaatambities en de restzetels uit de socialistische hoek.
    Jetten zal hierbij een muurbloempje blijken:
    .
    FD:
    Jetten staat voor de monsterklus een dreigende neergang van zijn partij te voorkomen bij de aanstaande verkiezingen op 22 november. Volgens de laatste peilingen komen de democraten op zeven zetels, terwijl dat er in 2021, onder leiderschap van Sigrid Kaag, nog 24 waren. Tijdens de bijeenkomst zeiden meerdere D66'ers dat hun partij er destijds ook niet goed voor stond in de peilingen, maar dat het in de laatste week snel omhoog ging.

    Belasting
    De grootste electorale concurrent lijkt de fusiepartij GroenLinks-PvdA te zijn. Jetten noemde in zijn speech meerdere partijen en had grapjes of vriendelijke woorden over voor Pieter Omtzigt en Caroline van der Plas, van respectievelijk NSC en BBB. De linkse concurrent noemde hij niet. Jetten lichtte later toe dat hij blij is met zoveel partijleiders met klimaatambities. Naast Frans Timmermans bij GL-PvdA geldt ook Henri Bontenbal van het CDA als politicus met hart voor klimaatbeleid. Maar Jetten wees vervolgens wel op de verschillen. Op klimaatgebied, zo denkt hij, willen burgers geen alarmistische verhalen horen, maar praktische oplossingen 'over bijvoorbeeld het verduurzamen van hun huis'.

    Ook op economisch gebied zijn er grote verschillen, zei hij. In zijn speech benadrukte hij het belang van koopkracht voor werkende mensen, waar GL-PvdA bij een bijeenkomst enkele weken geleden meer de nadruk legde op de minima. Het woord armoede gebruikte Jetten niet. Hij waarschuwde ook voor te sterke lastenverhogingen voor het bedrijfsleven.
  7. forum rang 8 closer 4 september 2023 12:29
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 september 2023 11:55:

    Tot slot neemt de partij ook hard stelling tegen de wolf: „Voor de wolf is geen plek in Nederland. De Europese beschermde status van de wolf moet omlaag, zodat de populatie in Nederland kan worden beheerd en verdreven.”
    Dat gaat snel!

    - - - - - - - - - -

    Wolf niet langer heilig in Brussel, dat vreest voor veiligheid van vee, boeren en wandelaars

    De Europese Commissie overweegt de beschermde status van de wolf in Europa af te zwakken. Volgens Commissievoorzitter Von der Leyen vormen de huidige aantallen wolven in sommige regio’s een serieus gevaar voor de veestapel en potentieel ook de voor mensen.

    Marc Peeperkorn, 4 september 2023, 12:22

    De Commissie roept alle regiobesturen op die te maken hebben met wolven nog deze maand hun informatie en mening te geven over de gevolgen van de toenemende wolvenpopulatie. Ook hoopt ze op de input van wetenschappers en agrarische en milieuorganisaties. Op basis hiervan beslist de Commissie of de bescherming die de wolf nu geniet onder de Europese regelgeving, moet worden aangepast. Het Europees Parlement vroeg daar al eerder om.

    Volgens Von der Leyen is het een uitgemaakte zaak dát de wolf een probleem is. ‘De concentratie van wolvenroedels in sommige Europese regio’s is een reëel gevaar geworden voor de veestapel’, liet ze maandag aan de EU-landen weten. Ze vreest dat op termijn ook boeren, herders en wandelaars hun leven niet meer veilig zijn.

    Milieuorganisaties noemen de klachten over de schade van de wolf (doodbijten schapen) overdreven. Europa telt weliswaar meer wolven als gevolg van bewust beleid van de EU, maar het gaat in de meeste regio’s nog steeds om kleine aantallen.

    EU-ambtenaren wijzen erop dat de lievelingspony van Von der Leyen enkele jaren geleden door een wolf is doodgebeten. Dat zou haar opvatting over minder bescherming van het dier verklaren. Medewerkers van de Commissievoorzitter ontkennen dat dit de reden voor haar zorg is en wijzen op de oproep van het parlement.

    Onder de huidige regelgeving mag de wolf alleen in uitzonderlijke gevallen (gevaar voor de volksgezondheid, aanzienlijke economische schade) worden gevangen of doodgeschoten. Wel kunnen boeren en natuurbeheerders EU-geld krijgen voor het bouwen van hekken.

    Lidstaten mogen de schade voor de boer ook compenseren. Tot voor kort werd weinig gebruik gemaakt van deze regelingen, in november 2021 wees de Commissie de lidstaat nogmaals op het bestaan van de EU-fondsen.

    www.volkskrant.nl/cs-b68109f9
  8. forum rang 8 GakGak 4 september 2023 12:32
    quote:

    closer schreef op 4 september 2023 12:24:

    CDA, de partij voor opa's en oma's en hun normen en waarden.
    .
    Extra verlofdagen (?) voor de oppassende grootouders die voor het overgrote deel al uit pensionado´s en
    wat (t)huismoeder bestaan.

    Niet eens een sigaar uit eigen doos, eerder blij moeten zijn met de gedoodverfde en overleden mus.
  9. forum rang 8 closer 4 september 2023 12:52
    Na Fortuyn, Wilders, Baudet en Van der Plas hebben we nu weer een verlosser gevonden

    Natascha van Weezel, 4 september 2023, 03:00

    De peilingen liegen er niet om: als er nú verkiezingen zouden worden gehouden, wordt Pieter Omtzigt de grootste. Nieuw Sociaal Contract komt volgens I&O research uit op 31 virtuele zetels. Daarna volgen PvdA/GL, VVD, PVV en BBB.

    Uiteraard kan er tot november nog veel gebeuren, maar Omtzigt lijkt me behoorlijk kansrijk. Het boek dat hij twee jaar geleden schreef voert opeens de Bestseller 60 aan en duizend kandidaten hebben zich reeds gemeld voor een plek op de NSC-lijst. De politicus is niet weg te denken uit de media en vrijwel iedereen spreekt positief over hem. Deze ‘Omtzigtmania’ past in een politieke trend die aan het begin van deze eeuw ontstond: Nederland zoekt een verlosser.

    De eerste ‘verlosser’ kwam in de vorm van Pim Fortuyn. Binnen een mum van tijd raakte half Nederland idolaat van de kale, homoseksuele professor met zijn twee hondjes, boude uitspraken en dandyachtige pakken. Niet alleen zijn flamboyante verschijning maakte hem populair, ook de context waarin we leefden: veel mensen waren bang door 9/11. Daardoor werd het thema ‘vrijheid van meningsuiting’ opeens populair. Men meende dat Pim ‘durfde te zeggen wat iedereen dacht’. Een ware verlosser bleek Fortuyn niet. Misschien was de politieke geschiedenis anders gelopen zonder die vreselijke moord. Nu verdween de LPF na enkele jaren weer van het toneel vanwege intern gerommel.

    Ook Geert Wilders leek een gooi naar het ‘verlosserschap’ te doen. Maar tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 werd hij totaal overschaduwd door de jonge conservatief Thierry Baudet. Men was onder de indruk van zijn jeugdige uitstraling, provocaties én tegendraadsheid. Nederland besloot massaal dat dit dé ideale combinatie van eigenschappen was voor onze nieuwe leider. Forum voor Democratie werd vanuit het niets de grootste partij. Erg lang duurde Baudets succes echter niet, want bij die ‘frisse tegendraadsheid’ bleken ook complottheorieën en antisemitische incidenten te horen.

    Maar geen zorgen, daar was Lientje al. Een ‘gezellige vrouw’ die voor de ‘gewone man’ opkwam en van ludieke acties hield – zoals met de tractor naar het Binnenhof. “Natuurlijk”, riep men in groten getale. “We moeten opkomen voor de boeren, die zo geplaagd worden door de elitaire Randstad.” Dit keer werd BBB vanuit het niets de grootste.

    Nu is daar dus alweer het allernieuwste exemplaar: Pieter Omtzigt. Een hardwerkende politicus die bekend werd door zijn rol in de Toeslagenaffaire. Een waar symbool voor de breuk met het jarenlange neoliberale beleid van de VVD. Nederland weet het zeker: eerlijkheid is precíes wat we nodig hebben.

    Het fenomeen van ‘de verlosser’ fascineert me. Kennelijk zoeken we als land steeds wéér iemand die ons moet redden. Iemand die ons aan het handje neemt en ons door de sterk geïndividualiseerde maatschappij leidt. Het probleem is alleen dat verlossers niet bestaan. Geen enkel persoon kan álles oplossen. Dat zullen we als samenleving toch echt met elkaar moeten doen.

    www.parool.nl/cs-b1754418
  10. forum rang 4 Kees1 4 september 2023 13:08
    quote:

    closer schreef op 4 september 2023 12:52:

    Na Fortuyn, Wilders, Baudet en Van der Plas hebben we nu weer een verlosser gevonden

    Natascha van Weezel, 4 september 2023, 03:00

    De peilingen liegen er niet om: als er nú verkiezingen zouden worden gehouden, wordt Pieter Omtzigt de grootste. Nieuw Sociaal Contract komt volgens I&O research uit op 31 virtuele zetels. Daarna volgen PvdA/GL, VVD, PVV en BBB.

    Uiteraard kan er tot november nog veel gebeuren, maar Omtzigt lijkt me behoorlijk kansrijk. Het boek dat hij twee jaar geleden schreef voert opeens de Bestseller 60 aan en duizend kandidaten hebben zich reeds gemeld voor een plek op de NSC-lijst. De politicus is niet weg te denken uit de media en vrijwel iedereen spreekt positief over hem. Deze ‘Omtzigtmania’ past in een politieke trend die aan het begin van deze eeuw ontstond: Nederland zoekt een verlosser.

    De eerste ‘verlosser’ kwam in de vorm van Pim Fortuyn. Binnen een mum van tijd raakte half Nederland idolaat van de kale, homoseksuele professor met zijn twee hondjes, boude uitspraken en dandyachtige pakken. Niet alleen zijn flamboyante verschijning maakte hem populair, ook de context waarin we leefden: veel mensen waren bang door 9/11. Daardoor werd het thema ‘vrijheid van meningsuiting’ opeens populair. Men meende dat Pim ‘durfde te zeggen wat iedereen dacht’. Een ware verlosser bleek Fortuyn niet. Misschien was de politieke geschiedenis anders gelopen zonder die vreselijke moord. Nu verdween de LPF na enkele jaren weer van het toneel vanwege intern gerommel.

    Ook Geert Wilders leek een gooi naar het ‘verlosserschap’ te doen. Maar tijdens de Provinciale Statenverkiezingen van 2019 werd hij totaal overschaduwd door de jonge conservatief Thierry Baudet. Men was onder de indruk van zijn jeugdige uitstraling, provocaties én tegendraadsheid. Nederland besloot massaal dat dit dé ideale combinatie van eigenschappen was voor onze nieuwe leider. Forum voor Democratie werd vanuit het niets de grootste partij. Erg lang duurde Baudets succes echter niet, want bij die ‘frisse tegendraadsheid’ bleken ook complottheorieën en antisemitische incidenten te horen.

    Maar geen zorgen, daar was Lientje al. Een ‘gezellige vrouw’ die voor de ‘gewone man’ opkwam en van ludieke acties hield – zoals met de tractor naar het Binnenhof. “Natuurlijk”, riep men in groten getale. “We moeten opkomen voor de boeren, die zo geplaagd worden door de elitaire Randstad.” Dit keer werd BBB vanuit het niets de grootste.

    Nu is daar dus alweer het allernieuwste exemplaar: Pieter Omtzigt. Een hardwerkende politicus die bekend werd door zijn rol in de Toeslagenaffaire. Een waar symbool voor de breuk met het jarenlange neoliberale beleid van de VVD. Nederland weet het zeker: eerlijkheid is precíes wat we nodig hebben.

    Het fenomeen van ‘de verlosser’ fascineert me. Kennelijk zoeken we als land steeds wéér iemand die ons moet redden. Iemand die ons aan het handje neemt en ons door de sterk geïndividualiseerde maatschappij leidt. Het probleem is alleen dat verlossers niet bestaan. Geen enkel persoon kan álles oplossen. Dat zullen we als samenleving toch echt met elkaar moeten doen.

    www.parool.nl/cs-b1754418
    Je kunt het ook anders zien.
    Er is een hang naar het verleden, naar de tijd dat alles beter was. Naar de tijd dat er voldoende woningen waren, minder vreemdelingen, niemand werd lastiggevallen met inclusiviteit etc., minder gezeur over klimaat en milieu (en fijne diesels in mooie Europese auto's die bereikbaar waren).
    Die tijd werd belichaamd door het CDA. Het CDA, echter, liet het verleden achter zich en ging met links, D66 en VVD meedoen aan allerlei moderniteiten, zoals boeren en andere plattelanders dingen opdringen die zij helemaal niet willen.
    Het resultaat hiervan is dat het CDA is ontploft in drie delen.
    Bontebal probeert het oude stuk te repareren. BBB en Omtzigt huisvesten de rest.
    Ik verwacht dat CDA, BBB en Omtzigt met de VVD een coalitie vormen. In feite heb je dan weer een kabinet CDA, VVD.
    Mona Keijzer maakt een goede kans premier te worden. Omtzigt wil dit niet en CDA, Omtzigt en BBB samen zijn groter dan de VVD.
    Mona heeft een rurale, gewone, uitstraling. Dat is precies wat nu nodig is.
  11. forum rang 8 GakGak 4 september 2023 13:10
    luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/...
    .
    Ook Daniel koert niet veel langer meer vanuit de kamer.
    Het wordt wat stil op de apenrots.

    Zelfs Geert moet met samengeknepen billen toehoren hoe Robje J.het nieuwe D66 beleid uitstippelt.
    Misschien dat niemand hem wil hebben maar dan is er altijd nog die valkuil waar alle (ex) kamerleden met
    teveel arrogantie ooit intuimelden.....het vangnet van de wachtgeld uitkeringen.
  12. forum rang 8 GakGak 4 september 2023 13:15
    ¨Mona heeft een rurale, gewone, uitstraling. Dat is precies wat nu nodig is.¨
    .
    Voordat ze ruzie kreeg met Rutte had Mona ook wel gepast in een alliantie met de
    Volendamse Volkspartij voor Democratie.
  13. forum rang 8 closer 4 september 2023 13:27
    quote:

    Kees1 schreef op 4 september 2023 13:08:

    Je kunt het ook anders zien.
    Er is een hang naar het verleden, naar de tijd dat alles beter was. Naar de tijd dat er voldoende woningen waren, minder vreemdelingen, niemand werd lastiggevallen met inclusiviteit etc., minder gezeur over klimaat en milieu (en fijne diesels in mooie Europese auto's die bereikbaar waren).
    Je bevestigt wat ik boven al schreef: "CDA, de partij voor opa's en oma's en hun normen en waarden."
    Er is een misverstand dat we de tijd stil kunnen zetten of zelfs achteruit laten gaan. Maar dat is niet zo, de wereld verandert en zal blijven veranderen. Het wordt nooit meer zoals vroeger en "gezeur" over klimaat en milieu zal steeds meer nodig zijn. Diesels mag je in het museum bewonderen: het museum met oude vergissingen.
  14. forum rang 4 Willempie3 4 september 2023 15:22
    Als je per jaar maar iets van 70.000 of 80.000 woningen kunt bouwen, en er al een tekort van 300.000 of 400.000 woningen is, dan kun je dus niet per jaar 40.000 nieuwe gezinnen uit het buitenland toegang geven tot ons land. En al helemaal niet als je ze grotendeels moet verzorgen vanuit de begroting, omdat ze niet voor zichzelf kunnen zorgen.

    Lid zijn van een club als de Eurozone waar je garant staat voor elkaars financien, maar waar jij zo ongeveer het enige lid bent met lage schulden en een begroting die redelijk in evenwicht is, is gewoon dom en vragen om grote problemen. Of dat hyperinflatie wordt of een stapel schuld van Zuid-Europa overnemen is nog even afwachten.

    Stikstof is echt een bedacht probleem door een paar vegetarische rechters. Ontslaan die bende.....

    Klimaat: Je kunt niet de hele samenleving verarmen om dit voor elkaar te krijgen. Kijk maar eens hoezeer ze in Afrika bezig zijn met CO2 reductie: Niet, behalve als wij het betalen voor ze. Ook in Nederland komen veel meer houtkachels dan dat er warmtepompen en electrische auto's bijkomen.

    grappig dat de partijen allemaal over elkaar heen buitelen over de bestaanszekerheid.
    De link met de bovenstaande 4 punten, EU, Klimaat, Asiel en Stikstof wordt niet gelegd.
    dat is weer het stomme. Die 4 punten kosten 100 miljard per jaar op een begroting van 400 miljard.

    Asiel 20 miljard per jaar plus ieder jaar 1 of 2 miljard meer.
    EU 25-35 miljard per jaar aan de transferunie volgens Lex Hoogduin.
    Klimaat kost zeker 40 miljard per jaar.
    Stikstof enkele miljarden per jaar om een productieve sector om zeep te helpen en ons vlees 2 keer zo duur te maken.

    De partijen blijven liever een beetje vaag over deze 4 punten, in ieder geval tot nu toe. Dan kunnen ze na de verkiezingen gewoon weer met elkaar verder gaan op dezelfde weg.
  15. forum rang 7 JP Samosa 4 september 2023 15:29
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 4 september 2023 11:55:

    CDA wil hasjheffing en streep door rekeningrijden op platteland

    onze parlementaire redactie
    Aangepast: 12 min geleden46 min geleden in Binnenland.
    Hasjheffing

    Op drugsbeleid zet het CDA conservatief in. De partij wil dat softdrugs illegaal blijven en pleit daarnaast voor een ’hasjheffing’. Daarnaast willen de christendemocraten af van het gedogen van harddrugs: „Gepakt worden met harddrugs levert in ieder geval een boete op. Geen pil wordt gedoogd, ook niet in de grotere steden.” De leeftijdsgrens voor prostitutie wordt in het programma verhoogd naar 21 jaar en er komt een ’pooierverbod’.

    Op financieel gebied slaat de partij linksaf. Het CDA wil de inkomstenbelasting verlagen. Dat moet worden betaald via een hogere taks op vermogen. De christendemocraten denken daarbij aan het opschroeven van de erf- en schenkbelasting.

    Tot slot neemt het cda ook hard stelling tegen de wolf: „Voor de wolf is geen plek in Nederland. De Europese beschermde status van de wolf moet omlaag, zodat de populatie in Nederland kan worden beheerd en verdreven.”
    Interessant hoor, hogere tax op vermogen, erf en schenkbelasting……..

    En de wolf?
    Ik denk dat de wolf in de grachtengordel meer dan welkom is. Dus maak mogelijk dat de roedels wolven eerdaags door de stad kunnen trekken. Zet desnoods wat schapen in als lokmiddel…..
  16. forum rang 6 mercurius-adept 4 september 2023 15:36
    quote:

    Willempie3 schreef op 4 september 2023 15:22:

    Stikstof is echt een bedacht probleem door een paar vegetarische rechters. Ontslaan die bende.....

    dat lieg je, kerel

    Maar succes met populistisch wensdenken, je gaat vast scoren: dikke-ikke first ;)
  17. forum rang 4 Willempie3 4 september 2023 15:57
    Natuurlijk, haal de oorlog er maar weer bij. Dat is een vertrouwd links recept. Doen ze al sinds Fortuyn.

    Het zou mooi zijn als Iedereen die links stemt zelf een asielzoeker in huis zou moeten nemen. Ik denk niet dat er dan nog veel linkse zetels overblijven.
    Het is puur het koppelen van hoge uitkeringen en toeslagen aan alle andere linkse stokpaardjes dat ze nog flink wat zetels kunnen binnenhalen.
7.496 Posts
Pagina: «« 1 ... 13 14 15 16 17 ... 375 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.410
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.057
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.793
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.450
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.824
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.037
Air France - KLM 1.024 34.407
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.557
Allfunds Group 3 1.241
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.598
AMG 965 126.813
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.220
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.816
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.208
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.329
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.795
ASML 1.762 77.994
ASR Nederland 18 4.181
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.826
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht