Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

32,135
  • Verschill

    -0,745 -2,27%
  • Volume

    8.993.220 Gem. (3M) 6,8M
  • Bied

    32,010  
  • Laat

    32,200  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.930 Posts
Pagina: «« 1 ... 949 950 951 952 953 ... 1147 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 7 Ron Kerstens 22 september 2023 16:29
    quote:

    Dividend-Shell schreef op 22 september 2023 16:19:

    Nu ik op IBKR zit kan ik zowel de Europese opties kiezen (RD9) als de Amerikaanse opties. Wat mij opvalt, is dat de RD9 orders minder snel uitgevoerd worden (ook al zit ik onder bied prijs), maar de Amerikaanse opties orders op Shell gaan sneller en op hoger bedrag voor dezelfde periode. Ik schrijf trouwens op call32 voor November.
    Dat is toch logisch ? Die rd9 opties zijn Europese stijl en kunnen enkel uitgeoefend worden op ecpiratiedatum, daarnaast is de omzet vele malen lager waardoor de spread veel groter is. De premie van de Amerikaanse opties is daarom ook hoger.
  2. Dividend-Shell 22 september 2023 16:37
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 22 september 2023 16:29:

    [...]

    Dat is toch logisch ? Die rd9 opties zijn Europese stijl en kunnen enkel uitgeoefend worden op ecpiratiedatum, daarnaast is de omzet vele malen lager waardoor de spread veel groter is. De premie van de Amerikaanse opties is daarom ook hoger.
    Klopt, maar op DeGiro gingen die RD9 opties orders sneller, vooral als je op de ondergrens van de spread zit. Op IBKR ging ik daar zelfs onder, en nog werden ze niet verkocht. Misschien moment opname.
  3. forum rang 6 Candelll 22 september 2023 18:22
    Het recente besluit van Rusland om de export van diesel en benzine te beperken heeft de olieprijzen doen stijgen, en daarmee de economische zorgen weggenomen die zijn aangewakkerd door de recente herhaling door de Fed van haar “hoger voor langer” rentebeleid.

    Vrijdag 22 september 2023

    Het besluit van Rusland om de export van brandstoffen voor onbepaalde tijd te verbieden, heeft de dieselprijzen opnieuw doen stijgen, waarbij Europa dagelijks maar liefst 45 dollar per ton zag stijgen voor zijn middeldestillaten. De stijging van de destillaten stuwde ook de olieprijzen omhoog, waardoor de neerwaartse druk veroorzaakt door economische zorgen werd tegengegaan. Terwijl de Amerikaanse Fed haar rentebeleid van ‘hoger voor langer’ herhaalde, is het vrijwel zeker dat Europa in het derde kwartaal op een krimp zal afstevenen. De verslechterende macro-economische vooruitzichten hebben de olieprijzen grotendeels onveranderd gehouden vergeleken met een week geleden, waarbij ICE Brent nog steeds rond de $94 per vat schommelt.

    Rusland verbiedt de export van brandstoffen. De Russische regering heeft de export van benzine en diesel naar alle landen, met uitzondering van Wit-Rusland, Kazachstan, Armenië en Kirgizië, tijdelijk verboden om de op hol geslagen brandstofprijzen te stabiliseren, die in september bijna elke dag recordhoogten bereikten.

    Chevron accepteert de bemiddelde deal van het Tribunaal. De Amerikaanse oliegigant Chevron (NYSE:CVX) heeft aangekondigd dat het de aanbevelingen van het Australische arbeidsarbitragetribunaal heeft aanvaard om het geschil met de vakbonden in de LNG-fabrieken in Gorgon en Wheatstone te beëindigen, aangezien de toezichthouder de macht heeft om een deal op te leggen.

    Canadese producenten willen gegarandeerde koolstofprijzen. Canada’s grootste project voor het afvangen en opslaan van CO2, het Pathways Alliance-consortium ter waarde van 12,5 miljard dollar, gesteund door de meeste olieproducenten van het land, zei dat het alleen vooruitgang zal boeken als de federale overheid de toekomstige koolstofprijzen vastlegt.

    Venezuela hekelt de offshore-expansie van Guyana. De Venezolaanse regering protesteerde tegen Guyana’s meest recente biedronde voor offshore-olie en zei dat iedereen die deelneemt aan de licentieverlening voor acht blokken niet het recht zal hebben om de gebieden te verkennen, aangezien deze nog steeds worden betwist door Caracas.

    VK stelt strikte automandaten voor 2030 uit. De Britse regering heeft het verbod op nieuwe benzine- en dieselauto’s vanaf 2030 uitgesteld tot 2035 en is teruggekomen op eerdere beperkingen op warmtepompen en isolatie, daarbij verwijzend naar “onaanvaardbare kosten” voor Britse huishoudens als gevolg van de gehaaste energietransitie.

    China koopt groot met LNG Megatender. Unipec, de handelstak van het Chinese staatsoliebedrijf Sinopec, kocht 23 LNG-ladingen in een grote spottender die vorige week werd afgesloten, en verzekerde zich van ten minste vijf ladingen voor zowel november als december met toegekende prijzen die ongeveer $ 0,20 per mmBtu boven JKM liggen.

    Uranium Rally zou nog hoger kunnen stijgen. Na een stijging naar $66 per pond, het hoogste sinds de ramp in Fukushima in 2011, zullen de uraniumprijzen hun ongekende prijsstijging richting 75-$80/lb voortzetten te midden van zorgen over de aanbodzijde, waarbij UxC een tekort van 66 miljoen pond voor 2023 voorspelt.

    De Aziatische waterkrachtproductie stort in. De productie van waterkracht in de twee grootste waterkrachtproducenten van Azië, China en India, is in het snelste tempo sinds tientallen jaren gedaald als gevolg van grillig weer en weinig neerslag. China daalde met 16% op jaarbasis, terwijl India met 6% daalde vergeleken met 2022.

    Witte Huis krijgt opdracht om Golfveiling uit te breiden. Een Amerikaanse federale rechter beval het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Zaken om het gebied dat deze maand op de veiling in de Golf van Mexico werd aangeboden uit te breiden. Hij zei dat de last-minute beslissing van het Witte Huis om het huurgebied met 6 miljoen hectare te verminderen in strijd is met de toepasselijke wetgeving.

    Het Europese elektriciteitsnet moet worden gemoderniseerd. De Europese energie-industrieverenigingen waarschuwen dat de ambitieuze doelstellingen van de energietransitie van de EU zouden vereisen dat de jaarlijkse investeringen in elektriciteitsnetwerken tot 2050 minstens 85% hoger moeten zijn dan nu het geval is, met het argument dat modernisering van netten voorrang moet hebben boven hernieuwbare installaties.

    Trinidad sluit verkenningsovereenkomst met Majors. Oliegiganten BP (NYSE:BP) en Shell (LON:SHEL) hebben een overeenkomst bereikt met Trinidad en Tobago om drie volledig onaangeboorde diepwaterblokken te verkennen – 25a, 25b en 27 – om de gastoevoer voor hun gezamenlijke Atlantische LNG-export op te voeren project.

    EPA-vragen Ethanolgebruik. De Science Advisory Board van de EPA vroeg zich af of op maïs gebaseerde ethanol beter is voor het milieu dan conventionele fossiele brandstoffen, waarbij voor biobrandstoffen bestemde gewassen sinds 2007 geleidelijk de hoeveelheid land die voor voedselgewassen bestemd is, heeft ingekrompen.

    Chinese controles brengen de export van belangrijke zeldzame metalen omlaag. Nadat de Chinese autoriteiten exportcontroles hadden ingevoerd op twee belangrijke zeldzame metalen voor de chipproductie, germanium en gallium, daalde de totale export van deze twee metalen in augustus tot nul, vergeleken met 13,78 ton in juli.

    VS gaan mijnbouw in New Mexico verbieden. De regering-Biden stelt voor om de mijnbouw en olieboringen in het noorden van New Mexico de komende vijftig jaar te verbieden als onderdeel van de inspanningen van het Witte Huis om het land van de indianen te beschermen, waarbij het Sandoval-land een staat van dienst heeft op het gebied van grafiet-, goud- en zilverafzettingen.
  4. forum rang 9 Ron-tron system 22 september 2023 19:14
    quote:

    Realistische Optimist schreef op 22 september 2023 15:32:

    Carl, heeft in ieder geval 2 keer geen gelijk vandaag (Shell onder de 30 en ABN gisteren geschreven puts.. indien langer aangehouden dan tot 9.00h vanmorgen)... wel het systeem waarin het niet uitmaakt of er sprake is van een stijging of een daling.. om te verdienen, daarin klopt het ogenschijnlijk op langere termijn wel aardig.

    p.s. ik krijg zowaar een klapje op mijn Adyen short vandaag :)
    Inderdaad Shell bleef erboven en er was weinig beweging,
    De olieprijs gaat wel mooi volatiel en zijwaarts en dat graag een tijdje zodat ik via trades de gak hoger kan zetten van mijn shorts.
    Abn en ook ing verder puts geschreven in de daling,
    Dagen waar de portefeuille lager gaat maar waar er wel posities ingaan waar ik blij mee ben.
  5. forum rang 6 Candelll 23 september 2023 11:38
    vorige week verteofde ik in de zon, dus de tabel is van 2 weken geleden.

    ING en ABN worden afgestraft omdat de regering een tax wilt inoeren(is deze er al door en gaan ze hun kar nog draaien?)
    Verzekeringen hebben daar minder last van zo te zien.
    winnaar is asr
    en loser is Besi(gevoelig voor de rente, maar ik verwacht herstel als de schrik in de usa over de rente wegebt)

    dsm en prosus hebben nog een weg te gaan naar hun target op 1 jaar
    randstad en phils zitten bijna op hun jaar target

    shell koers heeft wat ingehaald en het jaartarget klimt mee hogen, de arabieren willen die 100$, dus 34 moet kunnen, maar let op er moet eerst nog een dalingske komen volgens mijn gevoel.

    bel 20 denk dat daar nog een paar parreltjes bijzitten, maar moet mijn tabel nog invullen, barco en umicore dat weet ik al zo omdat ik deze al een paar weken volg.
  6. forum rang 5 Baksteen 23 september 2023 17:50
    quote:

    Candelll schreef op 23 september 2023 11:38:

    vorige week verteofde ik in de zon, dus de tabel is van 2 weken geleden.

    ING en ABN worden afgestraft omdat de regering een tax wilt inoeren(is deze er al door en gaan ze hun kar nog draaien?)
    Verzekeringen hebben daar minder last van zo te zien.
    winnaar is asr
    en loser is Besi(gevoelig voor de rente, maar ik verwacht herstel als de schrik in de usa over de rente wegebt)

    dsm en prosus hebben nog een weg te gaan naar hun target op 1 jaar
    randstad en phils zitten bijna op hun jaar target

    shell koers heeft wat ingehaald en het jaartarget klimt mee hogen, de arabieren willen die 100$, dus 34 moet kunnen, maar let op er moet eerst nog een dalingske komen volgens mijn gevoel.

    bel 20 denk dat daar nog een paar parreltjes bijzitten, maar moet mijn tabel nog invullen, barco en umicore dat weet ik al zo omdat ik deze al een paar weken volg.
    Niet de regering wilde dit, maar een paar partijen hebben een motie ingediend, de kans dat die uitgevoerd wordt acht ik nul.
    Daarom gisteren wat calls gekocht
  7. Dividend-Shell 23 september 2023 17:57
    Vraag, heb ik gezocht, maar kan niet vinden: waarom wordt er geen dividendbelasting ingehouden op Shell. Nu weet ik dat sinds de verhuizing naar UK, Shell geen bronbelasting meer heeft op dividend, maar als je NLer bent, dan zou de regering toch op "inkomend" dividend alsnog belasting van 15% kunnen innen? Ik probeer de officiële regeling hiervoor te vinden. Dit vanwege dat IBKR soms dividendbelasting inhoudt, en ik weet nog niet hoe dat uitpakt met Shell dividend. Alvast bedankt!
  8. forum rang 6 Cash collector 23 september 2023 18:36
    quote:

    Dividend-Shell schreef op 23 september 2023 17:57:

    Vraag, heb ik gezocht, maar kan niet vinden: waarom wordt er geen dividendbelasting ingehouden op Shell. Nu weet ik dat sinds de verhuizing naar UK, Shell geen bronbelasting meer heeft op dividend, maar als je NLer bent, dan zou de regering toch op "inkomend" dividend alsnog belasting van 15% kunnen innen? Ik probeer de officiële regeling hiervoor te vinden. Dit vanwege dat IBKR soms dividendbelasting inhoudt, en ik weet nog niet hoe dat uitpakt met Shell dividend. Alvast bedankt!
    Je betaalt in Nederland dividend belasting als de uitkerende onderneming in Nederland is gevestigd.

    www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connec...
  9. forum rang 7 Ron Kerstens 23 september 2023 19:29
    quote:

    Dividend-Shell schreef op 23 september 2023 17:57:

    Vraag, heb ik gezocht, maar kan niet vinden: waarom wordt er geen dividendbelasting ingehouden op Shell. Nu weet ik dat sinds de verhuizing naar UK, Shell geen bronbelasting meer heeft op dividend, maar als je NLer bent, dan zou de regering toch op "inkomend" dividend alsnog belasting van 15% kunnen innen? Ik probeer de officiële regeling hiervoor te vinden. Dit vanwege dat IBKR soms dividendbelasting inhoudt, en ik weet nog niet hoe dat uitpakt met Shell dividend. Alvast bedankt!
    Mijn RDS-B aandelen waarop dus ook al geen dividendbelasting werd ingehouden zijn in jan 2022 omgezet in de huidige Shell aandelen waarop (uiteraard, daar was het deels om te doen) ook geen dividendbelasting wordt ingehouden. Shell is een Engels bedrijf met een hoofdnotering in Londen (in ponden) en tweede notering (in euro's) in Adam (en 3e middels ADR's in dollar's in NY).
  10. forum rang 6 'belegger'' 23 september 2023 19:46
    De beursnotering is niet van belang. Neem bijvoorbeeld Stellantis, daar wordt Nederlandse dividendbelasting ingehouden en ze hebben geen notering in Amsterdam. Of bijvoorbeeld vennootschappen die op Bermuda zijn gevestigd en juist wel in Amsterdam worden verhandeld.
  11. forum rang 6 'belegger'' 23 september 2023 20:40
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 23 september 2023 19:56:

    Stellantis is een ingewikkeld verhaal maar de basis is inderdaad 15% Dutch tax (en daar Frans of Italiaans bovenop).

    www.stellantis.com/en/investors/stock...
    Voor niet-Nederlands belastingplichtigen kan het inderdaad verschillen. Volgens mij betaal je in België 30% over het dividend van bijvoorbeeld Shell, maar heb je dan weer geen VRH-heffing zoals de Nederlandse box 3. Voor Stellantis had ik eigenlijk nooit verder gekeken dan de Nederlandse situatie. Wel bijzonder dat de Fransen beter in Italië kunnen kopen en de Italianen beter in Frankrijk. Dan moeten ze wel met een buitenlandse broker werken, simpel is anders. Dat staat verder los van Shell, maar zo steek ik in ieder geval weer iets op. Bedankt.
  12. forum rang 6 Cash collector 24 september 2023 00:30
    quote:

    'belegger'' schreef op 23 september 2023 19:46:

    De beursnotering is niet van belang. Neem bijvoorbeeld Stellantis, daar wordt Nederlandse dividendbelasting ingehouden en ze hebben geen notering in Amsterdam. Of bijvoorbeeld vennootschappen die op Bermuda zijn gevestigd en juist wel in Amsterdam worden verhandeld.
    Stellantis is een in Nederland gevestigd bedrijf.
  13. forum rang 6 Pandjesbaas 24 september 2023 08:02
    quote:

    Dividend-Shell schreef op 23 september 2023 17:57:

    Vraag, heb ik gezocht, maar kan niet vinden: waarom wordt er geen dividendbelasting ingehouden op Shell. Nu weet ik dat sinds de verhuizing naar UK, Shell geen bronbelasting meer heeft op dividend, maar als je NLer bent, dan zou de regering toch op "inkomend" dividend alsnog belasting van 15% kunnen innen? Ik probeer de officiële regeling hiervoor te vinden. Dit vanwege dat IBKR soms dividendbelasting inhoudt, en ik weet nog niet hoe dat uitpakt met Shell dividend. Alvast bedankt!
    Er is een belastingverdrag met het VK, waarin is afgesproken dat dividenden belast worden in het land van de uitkerende instantie, volgens de daar geldende regels.

    Voor particulieren in NL zou het heffen van divibelasting alleen maar extra werk opleveren, en geen geld, want die kunnen het gewoon verrekenen met hun aanslag IB. Je zou nog kunnen denken dat het een voordeel voor de fiscus is dat ze het wat eerder als voorheffin op de later te ontvangen box 3 heffing krijgen, maar dat is alleen waar als ze het op een simpele manier bij de uitkeerder kunnen innen. Echt vermogende particulieren betalen hun box 3 belasting toch al vooruit, op voorlopige aanslag.
  14. forum rang 9 Ron-tron system 24 september 2023 10:01
    quote:

    Pandjesbaas schreef op 24 september 2023 08:02:

    [...]

    Er is een belastingverdrag met het VK, waarin is afgesproken dat dividenden belast worden in het land van de uitkerende instantie, volgens de daar geldende regels.

    Voor particulieren in NL zou het heffen van divibelasting alleen maar extra werk opleveren, en geen geld, want die kunnen het gewoon verrekenen met hun aanslag IB. Je zou nog kunnen denken dat het een voordeel voor de fiscus is dat ze het wat eerder als voorheffin op de later te ontvangen box 3 heffing krijgen, maar dat is alleen waar als ze het op een simpele manier bij de uitkeerder kunnen innen. Echt vermogende particulieren betalen hun box 3 belasting toch al vooruit, op voorlopige aanslag.
    Het makkelijkste om dividenden te belasten is aan de meet zoals belgie doet,
    Gewoon 30% afgeven van alle dividend dat je ontvangt.
    Of aan de start aandelen belasten en aan de aankomst via beurstax telkens 0,35% op het aankoop of verkoopbedrag.
    Een systeem zoals de betalende tunnel onder de Schelde naar Terneuzen maar dan zowel voor als achter de tunnel betalen en terwijl je vastzit in de tunnel de dividenden ook nog eens 30% belasten.
    Knap systeem om de boel lam te leggen en daarom zie je ook in belgie zeer weinig particulieren op de beurs handelen.

    Wel in theorie zeer sociaal systeem om via het belasten van kapitaal de minderbedeelden te helpen.
    In de praktijk draait het natuurlijk anders waar het grote kapitaal verhuist naar belastingparadijzen en dus rijkdom verdeeld wordt onder rijkdom.
    Misschien moet Nederland ook een keer eerst armer worden om dit te begrijpen:)
    De bevolking blijft rijk zoals in belgie en 1% rijksten bezitten 80% van het kapitaal en de regering wordt armer en armer.

  15. forum rang 5 Baksteen 24 september 2023 11:48
    Misschien moet Nederland ook een keer eerst armer worden om dit te begrijpen:)
    De bevolking blijft rijk zoals in belgie en 1% rijksten bezitten 80% van het kapitaal en de regering wordt armer en armer.

    [/quote]
    Is het ooit eens anders geweest
  16. forum rang 6 Candelll 24 september 2023 13:15
    heb een keer gaan zien naar de bel20 aandelen, in bijlage het overzciht woor wie interesse heeft.

    Umicore , Barco , cofinimmo en Galapagos zijn de aandelen die bijna op hun low noteren.(vet ,geef ik de voorkeur aan)
    Argen-x,solvay en ucb staan het dichtste bij hun hoogste koers
  17. Hoppa 25 september 2023 08:31
    Het blijft opvallend stil bij Shell sinds Sawan aan het roer staat. Behalve enkele divestments, is er geen enkel nieuwsbericht verschenen de afgelopen 9 maanden. Wat een verschil met de jaren daarvoor. Heeft iemand een verklaring hiervoor? Is het dat Sawan niet zo zeer een bouwer is maar meer een harde operationele manager?
22.930 Posts
Pagina: «« 1 ... 949 950 951 952 953 ... 1147 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 05 juni

    1. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex diensten Caixin mei (Chi)
    3. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (Dld)
    4. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (EU)
    5. Inkoopmanagersindex diensten mei def. (VK)
    6. Producentenprijzen april (eurozone)
    7. Campbell Soup Q3-cijfers
    8. Hypotheekaanvragen - wekelijks (VS)
    9. Banenrapport ADP mei (VS)
    10. Air France-KLM jaarvergadering
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht