Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Rusland

64.461 Posts
Pagina: «« 1 ... 2702 2703 2704 2705 2706 ... 3224 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 4 shaai 29 september 2023 14:41
    quote:

    luchtschip schreef op 29 september 2023 12:24:

    Russische verliezen per 29/09/23 gerapporteerd door de Oekraïense generale staf.

    +340 mannen totaal sinds 24 februari 2022 277.660 mannen
    +8 tanks
    +10 APV's ( drones )
    +34 artilleriesystemen
    +1 MLRS ( Multiple Launch Rocket System )
    +1 AD-systeem ( Air Defense System )
    +34 UAV's ( drones )

    pbs.twimg.com/media/F7K-PosWgAAfJD1?f...

    twitter.com/NOELreports/status/170763...
    Ik zou die +21 vehicles en fuel tankers ook vermelden, want net als artillerie ligt daar imo nu ook de focus op
  2. forum rang 8 closer 29 september 2023 15:04
    Russisch schrikbewind op de Krim: wie een Oekraïens volksliedje speelt, wordt opgepakt en moet een excuusvideo opnemen

    Met collega’s over de oorlog praten of meezingen met Oekraïense muziek kan inwoners van de Krim duur komen te staan. Burgers die het Russische leger ‘in diskrediet brengen’ worden ontmaskerd op sociale media, gearresteerd en publiekelijk vernederd.

    Fleur de Weerd, 29 september 2023, 05:00

    In een video die vorige week in het pro-Russische Telegramkanaal Krim-Smersj verscheen, is een tengere man in een grijze hoodie te zien. ‘Ik ben Andrej Borisenko. Ik heb het Russische leger in diskrediet gebracht en beledigd’, zegt hij, terwijl hij enigszins gepijnigd naar de vloer kijkt. ‘Ik heb er erg spijt van en zal het nooit meer doen.’ Dan heft hij zijn linkervuist omhoog en sluit af met een plichtsgetrouw: ‘De Krim hoort bij Rusland, voor altijd.’

    Het is een van de negentig excuusvideo’s in het Telegramkanaal dat als doel heeft Krim-bewoners die zich pro-Oekraïens uitlaten te ontmaskeren en vernederen. Borisenko zou op sociale media hebben opgeroepen tot een staking op de Krim-brug en het Russische leger hebben beledigd, staat in het kanaal.

    Volgens Russisch onderzoekscollectief Vjorstka worden kritische burgers steeds harder aangepakt op het Oekraïense schiereiland dat in 2014 door Rusland werd geannexeerd. In gerechtsdossiers, waarop mensenrechtenorganisatie OVD-Info de hand wist te leggen, ontdekten de journalisten dat dit jaar al 179 burgers op de Krim schuldig zijn verklaard voor ‘het in diskrediet brengen van het Russische leger’.

    Opgepakt voor spelen volksliedje
    Sommigen van hen worden verdacht van het doorspelen van informatie aan het Oekraïense leger, maar veelal gaat het over kleinere vormen van verzet. Zo werden drie mensen opgepakt omdat ze het populaire volksliedje ‘Tsjervona Kalina’ op een bruiloft hadden gespeeld. Twee anderen moesten excuses maken, omdat ze datzelfde liedje in hun auto hadden opgezet.

    Zeker negentig mensen – fabrieksarbeiders, gepensioneerden, studenten en zelfs schoolkinderen – werden door de veiligheidsdiensten gedwongen in een filmpje excuses te maken aan het Russische volk. ‘De politie zei dat ik naar een gevangenis in Simferopol zou worden gebracht, als ik de excuusvideo niet opnam’, zei een manager in een frisdrankfabriek, tegen Vjorstka.

    Sinds de annexatie van de Krim in 2014 voeren Russische veiligheidsdiensten een schrikbewind op de Krim. Honderden activisten, journalisten, sympathisanten en religieuze leiders – vooral van de moslimminderheid de Krim-Tataren – zijn opgepakt, vastgezet in psychiatrische klinieken, gemarteld of verdwenen.

    De excuusvideo’s roepen herinneringen op aan de jaren dertig in de Sovjet-Unie, toen ‘vijanden van het volk’ – vaak totaal onschuldigen – in showprocessen en bij arbeiderscollectieven gedwongen werden om publiekelijk bekentenissen af te leggen voor spionage en sabotage.

    Net als toen krijgen ook nu de veiligheidsdiensten hulp van burgers. Tientallen zaken werden geopend, nadat inwoners bij de politie hadden geklaagd over kennissen die zich volgens hen pro-Oekraïens uitlieten of poseerden in een Oekraïense blouse op sociale media.

    Zwarte schapen
    Telegramkanaal Krim-Smersj speelt bij de ontmaskering een sleutelrol. Oprichter van het kanaal is de 42-jarige pro-Russische blogger en sociaal activist Alexander Talipov, die vindt dat pro-Oekraïense ‘zwarte schapen’ het imago van zijn ‘patriottische regio’ bederven. De naam Smersj verwijst naar de gelijknamige contraspionagedienst die in de Tweede Wereldoorlog werd opgericht om deserteurs en vijanden van de Sovjet-Unie achter het front te arresteren en liquideren.

    In het Telegramkanaal is te zien hoe Talipov video’s publiceert die hij krijgt doorgestuurd en zijn 88 duizend volgers oproept deze mensen via sociale media lastig te vallen. Onder de excuusvideo’s, die Talipov vaak enkele dagen later deelt, met onderschriften als ‘gevonden en gedenazificeerd’, staan honderden reacties. ‘Naar de mijnen met hem’, ‘wat zijn die liberalen toch lelijk’ en ‘deze lijkt net een vrouw’ schrijven de volgers.

    Ene Anna bedankt Talipov uitvoerig: ‘Geloof geen woord van deze klootzak. Het zijn wraakzuchtige onmensen. Bedankt voor jullie snelle en efficiënte werk.’

    www.volkskrant.nl/cs-bcff3400
  3. forum rang 8 closer 29 september 2023 15:15
    14:53
    Europese landen kopen munitie voor Oekraïne

    Zeven landen van de Europese Unie hebben munitie aangeschaft met als doel deze zo snel mogelijk aan Oekraïne te leveren. Dat meldt het European Defence Agency (EDA) aan Reuters. Het gaat om artillerie die gebruikt wordt in veldkanonnen, houwitsers en kanonhouwitsers. Hoe groot de bestelling precies is en welke zeven landen de gezamenlijke inkoop deden, wil het EDA niet kwijt.Volgens het agentschap is dat aan de lidstaten zelf. Litouwen heeft bekendgemaakt een van de zeven landen te zijn.

    De bestelling maakt deel uit van het plan om in een jaar tijd in totaal 2 miljard euro te besteden aan artillerie en raketten voor Oekraïne. De 27 EU-lidstaten ondertekenden dat plan in maart.

    Vandaag maakte ook Zwitserland bekend omgerekend 103 miljoen euro te investeren in hulp aan Oekraïne. Dat bedrag is bestemd voor het ontmijnen van het land in oorlog en zal tussen 2024 en 2027 worden besteed. Zwitserland beschikt over veel expertise over ontmijning en wil die kennis met Oekraïne delen.

    www.volkskrant.nl/cs-b0201bba
  4. forum rang 10 voda 29 september 2023 15:37
    Nederlandse lingerieketen Hunkemöller vertrekt uit Rusland
    HENRICO PIT

    Aangepast: 2 min geleden 11 min geleden in FINANCIEEL

    AMSTERDAM - De Nederlandse lingerieketen Hunkemöller vertrekt uit Rusland. Het hoofdkantoor en de vijftien winkels in het land sluiten uiterlijk eind januari volgend jaar, meldt een woordvoerster desgevraagd aan De Telegraaf.

    Na de Russische inval in Oekraïne sloot Hunkemöller begin maart vorig jaar tijdelijk zijn Russische winkels, allemaal in en rond Moskou. Ook de verkoop via de webshop werd stilgelegd.

    Voor meer, zie link:

    www.telegraaf.nl/financieel/174437253...
  5. forum rang 5 theo1 29 september 2023 16:10
    quote:

    luchtschip schreef op 28 september 2023 18:23:

    De Russische minister van Financiën Anton Siluanov gaf commentaar op de inflatie in Rusland:
    "Als je niet koopt, zijn de prijzen prima."

    video 0:10 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
    Dat is een sterke. Heel Cruyffiaans. En als je niet eet, maakt het niet uit dat er geen voedsel is.
  6. forum rang 5 seance 29 september 2023 16:21
    quote:

    Pw.66 schreef op 29 september 2023 09:03:

    Poetin geeft ex-commandant Wagner opdracht om vrijwilligers voor oorlog te regelen

    Bron: ANP, Interfax

    De Russische president Vladimir Poetin heeft met een ex-commandant van huurlingenbedrijf Wagner Groep, Andrej Trosjev, gesproken over de inzet van vrijwilligers in de oorlog in Oekraïne. Een onderminister van Defensie, Joenoes-Bek Jevkoerov, was ook bij het onderhoud aanwezig.

    Poetin zou Trosjev hebben gevraagd om vrijwilligers voor de strijd in Oekraïne te regelen. Volgens meldingen van het Kremlin werkt Trosjev nu voor het ministerie van Defensie. “Je hebt zelf in zo’n eenheid gevochten”, zei Poetin tegen Trosjev. “Je weet wat het is, hoe het moet, je kent de problemen die van tevoren moeten worden opgelost, zodat het gevechtswerk op de beste en meest succesvolle manier verloopt.”

    Defensie probeert al langer de Wagner Groep over te nemen. Dit leidde in juni tot een opstand van huurlingen van de groep. Die stopten hun activiteiten in Oekraïne en trokken naar Rusland. Wagnerbaas Jevgeni Prigozjin overleed in augustus toen een vliegtuig waarin hij zat crashte.

    www.hln.be/buitenland/poetin-geeft-ex...
    die tekent ook zijn doodvonnis.
    wat ijn ze lomp!
  7. forum rang 6 benbelegger 29 september 2023 16:59
    quote:

    closer schreef op 29 september 2023 15:04:

    Russisch schrikbewind op de Krim: wie een Oekraïens volksliedje speelt, wordt opgepakt en moet een excuusvideo opnemen

    Met collega’s over de oorlog praten of meezingen met Oekraïense muziek kan inwoners van de Krim duur komen te staan. Burgers die het Russische leger ‘in diskrediet brengen’ worden ontmaskerd op sociale media, gearresteerd en publiekelijk vernederd.

    In een video die vorige week in het pro-Russische Telegramkanaal Krim-Smersj verscheen, is een tengere man in een grijze hoodie te zien. ‘Ik ben Andrej Borisenko. Ik heb het Russische leger in diskrediet gebracht en beledigd’, zegt hij, terwijl hij enigszins gepijnigd naar de vloer kijkt. ‘Ik heb er erg spijt van en zal het nooit meer doen.’ Dan heft hij zijn linkervuist omhoog en sluit af met een plichtsgetrouw: ‘De Krim hoort bij Rusland, voor altijd.’

    Het is een van de negentig excuusvideo’s in het Telegramkanaal dat als doel heeft Krim-bewoners die zich pro-Oekraïens uitlaten te ontmaskeren en vernederen. Enz.

    www.volkskrant.nl/cs-bcff3400
    En dan zijn er nog enkele posters op dit forum die de Krim-bevolking zelf willen laten kiezen bij wie ze willen horen!

    Maar de uitslagen van de presidentsverkiezingen voor 2024 zijn al bekend: méér dan 90%.

    Woordvoerder Kremlin: ‘Poetin zal volgend jaar herkozen worden met meer dan 90 procent van de stemmen’

    Volgens Dmitri Peskov – de woordvoerder van het Kremlin – zal Vladimir Poetin de Russische presidentsverkiezingen volgend jaar met een verpletterende voorsprong winnen. Dat heeft hij gezegd aan een journalist van de krant The New York Times. Peskov gaf toe dat de presidentsverkiezing ‘niet echt democratisch’ is, maar eerder een ‘geldverslindende bureaucratie’.

    De Russische presidentsverkiezingen vinden in maart 2024 plaats en Poetin wil zijn presidentschap verlengen met een termijn van zes jaar. Dat doet hij met een anti-westerse retoriek en een pleidooi voor traditionele waarden, zoals het klassieke gezin (met een vader en een moeder) en patriottisme. De strijd in Oekraïne stelt hij voor als een defensieve oorlog tegen het morele verval van het Westen.

    www.demorgen.be/nieuws/woordvoerder-k...
    .
  8. forum rang 10 luchtschip 29 september 2023 17:30
    quote:

    luchtschip schreef op 29 september 2023 12:20:

    Afgelopen nacht vonden explosies plaats in de Koersk-regio, Rusland.

    Lokale autoriteiten beweren dat de Russische luchtverdediging drones heeft neergeschoten, maar het is bekend dat als gevolg van een brand in een onderstation vijf nederzettingen zonder elektriciteit kwamen te zitten.

    video 0:11 minuut geluid aan

    twitter.com/NOELreports/status/170763...
    Regio Koersk, het dorp dorp Belaya in Rusland
    Het onderstation na de nachtelijke UAV-aanval!

    video 0:25 minuut geluid aan

    twitter.com/GlasnostGone/status/17077...

    Glasnost Gone :

    Dit geeft aan hoe kwetsbaar de Russische energie-infrastructuur is. Het lijkt ook aan te tonen hoe incompetent de Russische hulpdiensten zijn – aangezien het klaarlichte dag is (vermoedelijk in de ochtend) en nog steeds niemand die probeert de brand te blussen.
  9. forum rang 10 luchtschip 29 september 2023 17:37
    Hedenmiddag

    Er zou een “krachtige” explosie gehoord zijn in de door Rusland bezette kuststad Berdyansk – in de zuidelijke oblast Zaporizja in Oekraïne ( havenstad aan de Zwarte Zee ( Zee van Azov ).

    Problemen met de stroomvoorziening zouden na de explosie zijn gemeld .

    Russische troepen maken gebruik van het vliegveld en de haven van de stad

    kaart
    pbs.twimg.com/media/F7MzMH-WEAAC_8P?f...

    twitter.com/GlasnostGone/status/17077...
  10. forum rang 8 het zwaard 29 september 2023 18:55
    Rusland roept 130.000 dienstplichtigen op in oktober
    Rusland zal op 1 oktober opnieuw meer dan 100.000 dienstplichtigen oproepen. Dat heeft de generale staf vrijdag aangekondigd. De soldaten zouden niet worden ingezet aan het front met Oekraïne, maar een gewone dienst van twaalf maanden volbrengen.

    Tegen het einde van dit jaar zullen nog 130.000 soldaten tussen 18 en 27 jaar worden opgeroepen. Dat staat in een decreet dat vrijdagmiddag werd ondertekend door president Vladimir Poetin. Rusland heeft jaarlijks twee dienstplichtgolven. Gewoonlijk worden in de herfst zo'n 120.000 mannen opgeroepen voor de dienstplicht in Rusland. Dit voorjaar kregen al 147.000 jongemannen hun brief, uitzonderlijk veel.

    Een verdere mobilisatie van troepen staat niet gepland, zegt viceadmiraal Vladimir Zimljanski. Hij beweert dat er voldoende vrijwilligers aanwezig zijn aan het front. Volgens Russische cijfers hebben zich de afgelopen maanden 300.000 mensen vrijwillig aangemeld voor militaire dienst. Daarnaast werden 300.000 reservisten opgeroepen tijdens een gedeeltelijke mobilisatie vorig jaar.

    Volgens een schatting van Oekraïne zijn al ongeveer 227.000 Russische militairen omgekomen bij de invasie. Officiële cijfers zijn er niet.
  11. forum rang 10 luchtschip 29 september 2023 20:51
    President Zelensky vanavond :

    "Morgen zal er belangrijk nieuws zijn voor Oekraïne – voor onze strijders, voor onze hele staat. We werken eraan om ervoor te zorgen dat de komende weken Oekraïne kracht zullen toevoegen."

    twitter.com/GlasnostGone/status/17078...

    Wat zou dat nieuws zijn ?

    ATACM'S ?

    ATACMS
    Het MGM-140 Army Tactical Missile System is een tactische ballistische raket vervaardigd door het Amerikaanse defensiebedrijf Lockheed Martin. Het heeft een bereik van maximaal 190 mijl, met vast drijfgas, en is 4 meter hoog en 24 inch ( 61 cm ) in diameter.
  12. forum rang 10 luchtschip 29 september 2023 21:00
    Oekrains offensief in het zuiden richting Tokmak

    Na Robotyne veroverd te hebben, ligt nu het door Russen bezette Verbove onder vuur

    De Drakentanden van dichtbij, ten westen van Verbove, wat uiteindelijk een nogal nutteloos defensief obstakel bleek te zijn. Het duurde minder dan een week om er langs te komen en het gebied eromheen te ontruimen.

    video 0:21 minuut

    twitter.com/NOELreports/status/170778...
  13. forum rang 10 luchtschip 29 september 2023 22:15
    Er vindt een concert plaats op het Rode Plein in Moskou ter gelegenheid van de verjaardag van de annexatie van Oekraïense gebieden.

    Het heet ‘Eén land, één familie, één Rusland’. Het concert wordt niet uitgezonden op federale zenders of online (in tegenstelling tot die van een jaar geleden). Poetin zal niet aanwezig zijn.

    Eerder meldden Russische Telegram-kanalen dat mensen voor geld werden gerekruteerd om het concert bij te wonen.

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
  14. forum rang 10 luchtschip 29 september 2023 22:19
    Anton Gerqshchenko,

    "We zijn allemaal mensen, iedereen kan fouten maken."

    Moordenaar, terrorist en oorlogsmisdadiger Poetin eerde de nagedachtenis van Russische ex-gevangenen die uit de gevangenis werden vrijgelaten om Oekraïners te vermoorden en stierven aan de frontlinie in Oekraïne.

    video 1:10 minuut Engels ondertiteld

    twitter.com/Gerashchenko_en/status/17...
64.461 Posts
Pagina: «« 1 ... 2702 2703 2704 2705 2706 ... 3224 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.854
AB InBev 2 5.311
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.401
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.057
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 167
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.790
Aedifica 2 847
Aegon 3.257 320.450
AFC Ajax 537 7.029
Affimed NV 2 5.823
ageas 5.843 109.790
Agfa-Gevaert 13 1.904
Ahold 3.536 74.037
Air France - KLM 1.024 34.407
AIRBUS 1 2
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.779
Alfen 13 17.553
Allfunds Group 3 1.241
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.248
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 343
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.779
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.822 240.597
AMG 965 126.811
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 384
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.220
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.630
Arcelor Mittal 2.024 318.815
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 272
arGEN-X 15 9.208
Aroundtown SA 1 190
Arrowhead Research 5 9.329
Ascencio 1 21
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.795
ASML 1.762 77.992
ASR Nederland 18 4.181
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 347
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.826
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.701

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 02 juni

    1. Vergadering OPEC+
  2. 03 juni

    1. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    2. Inkoopmanagersindex industrie Caixin mei (Chi)
    3. Omzet detailhandel april (NL)
    4. DSM-Firmenich Beleggersdag
    5. Inkoopmanagersindex industrie mei, def. (Jap)
    6. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (Dld)
    7. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (VK)
    8. Inkoopmanagersindex industrie mei def. (eur)
    9. Inkoopmanagersindex industrie (S&P) mei def. (VS)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht