Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel
Aandeel

SHELL PLC GB00BP6MXD84

Laatste koers (eur)

32,320
  • Verschill

    +0,220 +0,69%
  • Volume

    4.770.482 Gem. (3M) 6,8M
  • Bied

    32,170  
  • Laat

    32,350  
+ Toevoegen aan watchlist

Uitstappen? Is het echt never sell Shell? -- Vervolg

22.937 Posts
Pagina: «« 1 ... 990 991 992 993 994 ... 1147 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 8 Freemoneyforever 27 oktober 2023 12:39
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 27 oktober 2023 10:50:

    Lees net de recensie van het laatste boek van Marcel Metze: hoog spel, de politieke biografie van Shell. Een zeer doorwrochte studie, 630 blz, naar de geschiedenis van Shell, hij is er 10 jaar mee bezig geweest. De recensent van het NRC is er enthousiast over.

    www.bol.com/nl/nl/p/hoog-spel/9300000...
    Tip: ga naar de lokale boekhandel, voordat daar het zoveelste horecaffertje zich vestigt.
    (tenzij je in AH gelooft misschien:)
  2. forum rang 7 Ron Kerstens 27 oktober 2023 12:47
    quote:

    Ben Benashi schreef op 27 oktober 2023 11:54:

    HAHAHA,

    Ja dat is zo
    Het zou toch maar wat zijn als die cijfertjes van Chevron en Exxon tegen vallen
    De cijfers van Chevron zitten behoorlijk onder de verwachting, geen stimulans voor Shell. Of juist wel, je moet Shell hebben ipv het te dure Chevron.
  3. forum rang 8 Freemoneyforever 27 oktober 2023 12:58
    quote:

    Ron Kerstens schreef op 27 oktober 2023 12:47:

    [...]
    De cijfers van Chevron zitten behoorlijk onder de verwachting, geen stimulans voor Shell. Of juist wel, je moet Shell hebben ipv het te dure Chevron.
    Het lijkt er op, dat je lessen van Warren Buffet begrijpt :)
  4. forum rang 9 Ron-tron system 27 oktober 2023 15:46
    Als de buybacks afgelopen zijn gaat de Shell man die altijd roept aan het marktkraam koop koop koop terug naar huis en wat dan?;)
    Wie gaat er dan roepen?
    Ikke ni
  5. forum rang 6 Candelll 27 oktober 2023 16:35
    Nieuwssprokkels

    De olieprijzen zijn deze week relatief schommelend geweest, met een trend van ICE Brent tussen $88 en $90 per vat, maar de constante eb en vloed van geopolitieke angsten heeft voor een wippatroon in de dagelijkse handel gezorgd. Amerikaanse militaire luchtaanvallen op Syrisch grondgebied brachten de Brent vrijdag op de markt opnieuw boven de $90 per vat, voordat hij lichtjes terugviel. Marktwatchers anticiperen nu op een Iraanse vergelding en een mogelijke escalatie naar de wijdere regio nu Israël zijn invallen in Noord-Gaza begint. Maar zelfs daarmee staan ??de olieprijzen klaar voor de eerste week-op-weekdaling sinds begin oktober.

    ConocoPhillips Eyes derde M&A-megadeal van het jaar. Volgens berichten in de media overweegt de Amerikaanse oliegigant ConocoPhillips (NYSE:COP) een bod op de particuliere schalieproducent CrownRock LP, een specialist in het Permian Basin, in een deal met een waarde tussen de $10 miljard en $15 miljard.

    De Indiase ONGC overweegt de terugkeer van Venezuela. Het Indiase staatsoliebedrijf ONGC (NSE:ONGC) wil ongeveer 500 miljoen aan dividenden terugvorderen die sinds 2014 in behandeling zijn voor zijn aandeel in twee Venezolaanse projecten waarmee het samenwerkt met PDVSA, het San Cristobal-veld en het Carabobo-productiegebied.

    EU gaat methaanlimieten instellen voor de import van gas. De Europese Unie heeft voorgesteld om vanaf 2030 methaanuitstootlimieten op te leggen aan de EU-gasimport, wat mogelijk gevolgen kan hebben voor leveranciers met frequente methaanlekken, zoals Algerije of zelfs de Verenigde Staten.

    Shell schroeft ambitie op het gebied van koolstofarme verschuivingen terug. Het Britse energieconcern Shell (LON:SHEL) overweegt 15% van zijn personeelsbestand bij de divisie voor koolstofarme oplossingen te ontslaan en zijn waterstofplannen af ??te bouwen, omdat CEO Wael Sawan zich wil concentreren op veel winstgevender olie- en gasprojecten.

    Australische miljardair dreigt opnieuw een fusie te laten ontsporen. Nadat Albemarle’s (NYSE:ALB) overname van Liontown Resources (ASX:LTR) werd belemmerd, wil de Australische miljardair Gina Rinehart nu de Chileense lithiumkampioen SQM (NYSE:SQM) ervan weerhouden Azure Minerals (ASX:AZS) voor $1 miljard te kopen.

    Chinese steenkoolprijzen kelderen door hoge import. Terwijl de Chinese elektriciteitsproducenten de import opvoerden en de steenkoolvoorraden voor de winter aanvulden, daalden de prijzen voor thermische steenkool in het belangrijkste handelscentrum van het Aziatische land, Qinhuangdao, tot onder de ¥1.000 per ton ($137/mt), waarmee een maand lang een rally tot stilstand kwam.

    Saudi Aramco verdubbelt gasprojecten. De nationale oliemaatschappij van Saudi-Arabië, Saudi Aramco (TADAWUL:2222) heeft een overeenkomst van $2,4 miljard getekend met het Zuid-Koreaanse Hyundai voor de ontwikkeling van de tweede fase van het 200 TCf Jafurah-gasveld, het grootste niet-geassocieerde gasveld in het land in het Midden-Oosten.

    Witte Huis gaat de looduitstoot van de luchtvaart terugdringen. Het Amerikaanse Environmental Protection Agency streeft naar een geleidelijke afschaffing van het gebruik van geleide vliegtuigbrandstof die wordt gebruikt in vliegtuigen met zuigermotoren en die 1% van de totale vraag naar vliegtuigbrandstof van het land vertegenwoordigt, nadat de negatieve gevolgen voor de volksgezondheid zijn bevestigd.

    China vergroot de methaanreserves in steenkoollagen. De Chinese nationale oliemaatschappij CNOOC (HKG:0883) kondigde de ontdekking aan van het grootste diepe methaanveld in de kolenlagen van het land, waarbij de Shenfu-steenkool in de provincie Shaanxi vermoedelijk over aardgasreserves van zo'n 100 miljard kubieke meter beschikt.

    Het Canadese Teck herhaalt de belangstelling voor herstructurering. Het toonaangevende Canadese mijnbouwbedrijf Teck Resources (NYSE:TECK) zei dat het voorspoedig vooruitgang boekt met de overwogen splitsing van zijn steenkool- en koperactiviteiten en belooft een deal tegen eind 2023, nadat Glencore’s (LON:GLEN) bod van 22,5 miljard dollar tweemaal is afgewezen.

    Siemens waarde daalt in gesprekken over staatssteun. De aandelen van de Duitse ontwikkelaar van hernieuwbare energie, Siemens Energy (ETR:ENR), kelderden donderdag met meer dan 35% nadat het bedrijf erkende dat het in gesprek is met de Duitse regering over het veiligstellen van een staatsgarantie van 17 miljard dollar om het hoofd boven water te houden.

    Het verrast niemand: Guyana vindt opnieuw olie. De Lancetfish-2-beoordelingsput, geboord door het door ExxonMobil geleide (NYSE:XOM) consortium in Guyana, leverde opnieuw een belangrijke ontdekking van olie en gas op, waarmee een netto zandsteenopbrengst van 81 meter werd bereikt en de 46e offshore-ontdekking in het land sinds 2015 werd gemarkeerd.

    Accountant signaleert TMX-financieringsproblemen. De auditeur-generaal van Canada meldde dat de Trans Mountain Pipeline (TMX) mogelijk meer geld nodig heeft omdat de kredietfaciliteit van 11,6 miljard dollar in de komende maanden zou kunnen worden uitgeput, net zoals de pijplijn in federaal bezit in april 2024 van start wil gaan.
  6. forum rang 6 Candelll 27 oktober 2023 18:56
    besparing op lonen!!!

    Shell schroeft ambitie op het gebied van koolstofarme verschuivingen terug. Het Britse energieconcern Shell (LON:SHEL) overweegt 15% van zijn personeelsbestand bij de divisie voor koolstofarme oplossingen te ontslaan en zijn waterstofplannen af ??te bouwen, omdat CEO Wael Sawan zich wil concentreren op veel winstgevender olie- en gasprojecten.
  7. forum rang 6 Candelll 28 oktober 2023 09:05
    Chevron zegt dat het prioriteit geeft aan Israëlische gasleveringen (16:28 uur)

    Chevron Corp. zei vrijdag dat het aardgas levert aan Israël en Jordanië vanuit bronnen in de Middellandse Zee, zelfs nadat het het belangrijkste Tamar-platform had gesloten bij het uitbreken van het conflict met Hamas.

    Het Leviathan-platform van Chevron verhoogde de productie om het verlies van 1 miljard kubieke voet per dag van Tamar te helpen verlichten, zei Chief Financial Officer Pierre Breber in een interview. Tamar ligt in Israëlische wateren, ongeveer 12 mijl (kilometer) van de Gazastrook en werd kort na de dodelijke aanval van deze maand op bevel van de regering gesloten.

    “In dat geval krijgt de Israëlische binnenlandse markt prioriteit”, zei Breber. “We blijven Jordanische klanten beleveren en we blijven een deel van onze Egyptische contracten leveren, maar niet al onze Egyptische klanten.”
  8. Antonio V 28 oktober 2023 12:24
    Hoi Carl, even off topic. Volgende week cijfers Barrick, waarschijnlijk goed vanwege hoge goudkoers. Deze laatste lijkt eerdere toppen te gaan breken. Toch maakt Barrick pas op plaats.weet jij meer? Groet
  9. forum rang 6 Hoppschwiiz 28 oktober 2023 23:49
    quote:

    Candelll schreef op 27 oktober 2023 18:56:

    besparing op lonen!!!

    Shell schroeft ambitie op het gebied van koolstofarme verschuivingen terug. Het Britse energieconcern Shell (LON:SHEL) overweegt 15% van zijn personeelsbestand bij de divisie voor koolstofarme oplossingen te ontslaan en zijn waterstofplannen af ??te bouwen, omdat CEO Wael Sawan zich wil concentreren op veel winstgevender olie- en gasprojecten.
    Cut your losses. Goede beslissing van Sawan. Windmolens (en dus ook waterstof) en zonnepanelen halen bij lange de roi niet die op fossiel gemaakt wordt.
  10. GreenOil 29 oktober 2023 12:06
    Chevron en XOM investeren in bestaande voorraden door de overnames van Hess en Pioneer. Hierdoor kunnen ze snel de voorraden activeren zonder te investeren in het zoeken naar nieuwe velden.

    Betekent dit dat de totale wereldwijde investeringen naar het zoeken naar nieuwe bronnen nu afneemt wat de prijs voor olie nog meer opwaarts potentieel geeft in de toekomst
  11. forum rang 9 Ron-tron system 29 oktober 2023 12:23
    quote:

    Antonio V schreef op 28 oktober 2023 12:24:

    Hoi Carl, even off topic. Volgende week cijfers Barrick, waarschijnlijk goed vanwege hoge goudkoers. Deze laatste lijkt eerdere toppen te gaan breken. Toch maakt Barrick pas op plaats.weet jij meer? Groet
    Resultaten zullen gewoon in de lijn der verwachtingen zijn imo.
    Goudprijs is enkel de laatste weken gestegen dus daar ga je op deze resultaten weinig van merken.
    Barrick noteert in range 14-17usd en gaat soms even tot 20usd.
    Beste tactiek is call opties middelange of lange termijn kopen wanneer de koers in de onderkant van de 14-17usd range noteert en aandelen voor handel te verkopen tussen 16-17usd.
    Vaste aandelen kan je dan call opties schrijven bij koers 16usd plus net zoals je puts moet schrijven bij 14-15usd koers.
    Enkel buybacks kunnen de vaste aandelen op termijn meer opwaarts potentieel geven.
    Te vergelijken met shell dit aandeel.
  12. Antonio V 30 oktober 2023 07:36
    Dank voor je visie. Opvallend hoe rustig en vastberaden jij het range scenario hanteert bij Shell Goud en banken.
  13. forum rang 9 Ron-tron system 30 oktober 2023 10:34
    De koers blijft stabiel rond de 31,50eur zonder buybacks.
    Had eerder een daling verwacht onder de 31eur maar de echte test komt pas als de dj index rood gaat.
  14. forum rang 6 Candelll 30 oktober 2023 11:13
    quote:

    Ron-tron system schreef op 30 oktober 2023 10:34:

    De koers blijft stabiel rond de 31,50eur zonder buybacks.
    Had eerder een daling verwacht onder de 31eur maar de echte test komt pas als de dj index rood gaat.
    of aanstaande donderdag als het iets zwakker is, zie maar naar chevron....
22.937 Posts
Pagina: «« 1 ... 990 991 992 993 994 ... 1147 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 06 juni

    1. Fabrieksorders april (Dui)
    2. Besi beleggersdag
    3. Detailhandelsverkopen april (EU)
    4. Fastned jaarvergadering
    5. Europese Centrale Bank (ECB) rentebesluit volitaliteit verwacht
    6. Steunaanvragen - wekelijks (VS)
    7. Handelsbalans april (VS)
    8. ECB rentebesluit: toelichting Lagarde
  2. 07 juni

    1. Handelsbalans mei (Chi)
    2. Consumptie huishoudens april (NL)
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht