Word abonnee en neem Beursduivel Premium
Rode planeet als pijlen grid met hoorntjes Beursduivel

Koffiekamer Terug naar discussie overzicht

Aanslagen Hamas in Israël, oktober 2023

5.062 Posts
Pagina: «« 1 ... 108 109 110 111 112 ... 254 »» | Laatste | Omlaag ↓
  1. forum rang 10 luchtschip 19 november 2023 02:46
    De Israëlische luchtmacht richtte zich op een fabriek die vermoedelijk in gebruik was door de terroristische organisatie Hezbollah aan de Tul Al-Kfour-weg in Nabatiyah, ten zuiden van Libanon.

    kaart bij rode aanwijzer
    maps.app.goo.gl/Y7kQrTvK3R3N9trf8

    video 0:09 minuut

    twitter.com/BabakTaghvaee1/status/172...
  2. forum rang 10 luchtschip 19 november 2023 03:29
    Hamas-terroristen vuurden gistermiddag een van hun laatste batch raketten af ??op TelAviv.

    IronDome luchtverdedigingssystemen van de Israel Defense Force hebben de meeste van deze raketten neergeschoten.

    video 0:08 minuut

    2de tweet :

    Kijk hoe Tamir onderscheppings raketten van de #IronDome luchtverdedigingssystemen TelAviv beschermen tijdens de jacht op de raketten van Hamas

    video 0:09 minuut

    twitter.com/BabakTaghvaee1/status/172...
  3. forum rang 10 luchtschip 19 november 2023 03:35
    EastMedMonitor :

    Duitsland ben je wakker?

    Wees niet verbaasd als de Turkse diepe staat de moskeeën controleert, wanneer zij ook Hamas-vertegenwoordigers uitnodigen om te spreken!

    Beslis of jouw staat over een paar jaar in handen van de Duitsers zal blijven !

    >>>> BILD :

    Taliban-functionaris en ex-Taliban-minister Abdelbari Omar sprak gisteren in de gebouwen van de door Erdogan gesponsorde moskeeorganisatie DITIB in Keulen, Duitsland

    video 0:20 minuut Arabisch gesproken in Duitsland -- niet ondertiteld

    twitter.com/EastMedMonitor/status/172...
  4. forum rang 10 luchtschip 19 november 2023 03:37
    Kijk hoe Israel Defense Force een complex van de Palestijnse Islamitische Jihad-terroristische organisatie heeft gesloopt, waar het vandaag verschillende zware Badr-3-raketten heeft gevonden die verborgen waren in de Gaza-strook.

    video 0:25 minuut

    twitter.com/BabakTaghvaee1/status/172...
  5. forum rang 10 luchtschip 19 november 2023 03:50
    Aanvallen op US posities in Irak

    Terroristen van KataibHezbollah ( proxy terroristengroep van het islamitische regime van Iran) hebben vandaag Ababil-T kamikaze-drones gelanceerd op het vliegveld Harir in Noord-Irak. Harir maakt gebruik van de 160th SOAR van de USArmy en ook van de Delta Force Special Operations Forces.

    video 0:49 minuut

    twitter.com/BabakTaghvaee1/status/172...
  6. forum rang 10 luchtschip 19 november 2023 04:26
    Emily Schrader, reporter :

    RAPPORTAGE UIT GAZA :

    Aansluiting ( van deze journaliste ) bij de IDF om met eigen ogen de humanitaire inspanningen te zien om burgerslachtoffers te voorkomen en Palestijnse burgers te helpen ontsnappen uit gevechtsgebieden. Omdat Hamas het vuur opende op hun eigen burgers die veiligheid zochten, is het nu Israël die hen in alle richtingen beschermt tegen Hamas-terreur, terwijl ze van het noorden naar het zuiden vluchten.

    video 3:27 minuut Engels gesproken

    twitter.com/emilykschrader/status/172...

    Hamas heeft de afgelopen tijd de Palestijnse burgers verhinderd naar het Zuiden weg te trekken gedurende de twee weken dat Israel afzag van bombardementen
    Niet alleen door advies om niet weg te gaan, maar ook door beschietingen van Palestijnen die naar het Zuiden trokken

    En nu blijkt dat Israel wel een corridor kan aken om de Palestijnen te helpen weg te vluchten uit het oorlogsgebied

    Graag een commentaar van de forumschrijvers, die steen en been klaagden dat een wegtrekken van de Palestijnen niet mogelijk was en Israel beschuldigden van genocide

    Wanneer je de video goed bekijkt, moge het duidelijk zijn dat de Hamas strijders verantwoordelijk zijn voor het lot van de gedode Palestijnen door hen te dwingen in het gebied te blijven als menselijk schild
  7. forum rang 10 luchtschip 19 november 2023 04:31
    Dit is wat de Palestijnse terroristen van Palestinian Islamic Jihad alleen nog maar kunnen gebruiken tegen Israël!

    Ze kunnen geen raketten meer lanceren, maar ze hebben nog M91-mortiergranaten over die worden afgevuurd door middel van hun laatste #Iraanse HM-15-mortieren.

    Hun dagen zijn geteld in het zuiden van de Gazastrook.

    video 2:06 minuut geluid aan

    twitter.com/BabakTaghvaee1/status/172...
  8. forum rang 10 luchtschip 19 november 2023 04:34
    Deze zware Badr-3-raketten zijn gebouwd door de Palestijnse Islamitische Jihad-terroristische organisatie om tegen Israël te worden gebruikt, maar IDF ( het Israelisch leger ) heeft ze donderdag 16 november allemaal in de Gazastrook in beslag genomen.

    foto van de Badr 3 raketten
    pbs.twimg.com/media/F_H3oadWoAAM-Xy?f...

    twitter.com/BabakTaghvaee1/status/172...
  9. forum rang 8 Freemoneyforever 19 november 2023 07:26
    quote:

    Hoppschwiiz schreef op 17 november 2023 10:06:

    [...]
    Maar dan is dat maar zo. Leven en laten leven. Ieder op zijn eigen manier. Koppensnellers die mensen levend in een soeppan koken en opeten? Moet kunnen. Uiteindelijk trekken die ook een pak aan en gaan van 9 tot 5 werken.
    Wat een meedogenloos vrouwonvriendelijke opmerking

    (n.a.v. ‘In alle religies delven vrouwen het onderspit, ook in het Joodse geloof, de islam en het boeddhisme’)
  10. forum rang 8 Freemoneyforever 19 november 2023 07:45
    In Gaza vindt een genocide plaats. Dat is niet gewoon de mening van Yousra Benfquih, maar een vaststelling op basis van informatie van talloze experts, mensenrechtenorganisaties, de WHO en de VN. Waarom laat men Israël begaan?

    Het is geen opinie dat er geen humanitaire catastrofe, maar een genocide plaatsvindt in Gaza, zoals talloze mensenrechtenorganisaties – experts en academici – onder wie toonaangevende Joodse en Israëlische geleerden op het vlak van Holocaust- en genocidestudies zoals Omer Bartov en Raz Segal – en steeds meer landen wereldwijd bevestigen. Die genocidaire intentie is bovendien herhaaldelijk verbatim geuit door Israëlische politici en legerofficieren, onder wie president Yitzhak Herzog, minister van Defensie Yoav Galant, generaal-majoor Ghassan ­Alian, minister van Energie en Infrastructuur Israel Katz, en legerwoordvoerder Daniel Hagari.

    Het is geen mening, maar geschiedenis, dat het verhaal niet begint op 7 oktober, maar in 1948, bij de koloniale bezetting van Palestina en de eerste Nakba, en nog eerder, bij de Balfour-verklaring van 1917. Het is niet mijn mening, maar onder andere die van de Israëlische historicus Ilan Pappé, dat het niet gaat om wraak of zelfverdediging, maar om een versnelde voortzetting van een beleid van 75 jaar structureel en acuut geweld, uitdrijving en etnische zuivering. Een beleid dat nu zijn laatste fase ingaat, ‘richting de vernietiging van de laatste restanten van het inheemse Palestijnse leven in Palestina’, volgens Craig Mokhiber, voormalig directeur van het VN-secretariaat voor de mensenrechten in New York.

    Niet ik, maar de opstellers van een gelekt Israëlisch ministerieel document schetsen de blauwdruk voor die etnische zuivering, en noemen het huidige moment een ‘unieke en zeldzame kans’ om het langgekoesterde doel van de deportatie van Palestijnen uit historisch Palestina naar de Sinaï te bewerkstelligen.

    Laatst beriep Netanyahu zich op de Bijbel om de genocide te rechtvaardigen. Het is niet mijn mening maar een feit, dat we dat in andere gevallen gewelddadig religieus extremisme zouden noemen: een term die, net als terrorisme, voorbehouden blijkt voor bepaalde bevolkingsgroepen.

    Antizionisme

    Het is niet mijn mening, maar die van talloze Joodse stemmen wereldwijd (onder wie Gabor Maté, Judith Butler, Naomi Klein, Noam Chomsky en Norman Finkelstein), dat het etnonationalistische regime van koloniale bezetting en apartheid een halt toeroepen niet antisemitisch is, maar antizionistisch.

    Dat het om apartheid gaat, is trouwens ook niet zomaar mijn mening, maar die van autoriteiten als Human Rights Watch, Amnesty International, en de Verenigde Naties. Volgens diezelfde VN (met name Resolutie 3379) is zionisme een vorm van racisme en raciale discriminatie.

    Het is niet mijn mening dat vluchtelingenkampen, residentiële gebouwen, scholen, kerken, moskeeën, ziekenhuizen (inclusief kanker- en kinderziekenhuizen en kraam­afdelingen), VN-gebouwen, bakkerijen en watertanks bombarderen, medisch personeel en journalisten vermoorden, witte fosfor gebruiken en burgers afsluiten van water, voedsel, brandstof en stroom schendingen van het internationaal humanitair recht en oorlogsmisdaden zijn.

    Niet ik, maar het internationaal recht zegt dat burgers in bezet gebied systematisch bombarderen en hen collectief straffen, illegaal is. Meer zelfs, als bezettende macht heeft Israël de plicht die burgers te beschermen. Volgens datzelfde internationaal recht (onder andere Resolutie 37/43) heeft een bezet volk bovendien het recht om zich tegen die bezetting te verzetten. Het is niet mijn mening maar een feit dat Palestijnen al jaren en jaren aan niet-gewelddadig verzet doen, zoals in de Great March of Return, waarbij 260 mensen werden doodgeschoten en 36.000 verwond.

    Niet ik, maar de WHO toont met cijfers aan dat bijna de helft van de dodelijke slachtoffers in Gaza kinderen zijn, dat hun gemiddelde leeftijd 5 jaar is en dat er nu al meer kinderen zijn vermoord dan in de rest van gewapende conflicten in de wereld in de voorbije drie jaar bij elkaar opgeteld.

    Langzame dood

    Niet volgens mij, maar volgens Oxfam en de VN gebruikt Israël uithongering en ontzetting van humanitaire toegang als oorlogswapen, en sterven steeds meer Palestijnen door gebrek aan water (het geleverde water volstaat voor maar 4 procent van de inwoners), voedsel, brandstof, elektriciteit en medische voorzieningen.

    Het is niet mijn mening maar die van Artsen Zonder Grenzen dat de situatie in de belegerde ziekenhuizen ongezien is, waar medische voorraden worden opgeblazen, afdelingen worden bestormd, patiënten en artsen worden neergeschoten, operaties, voordien uitgevoerd zonder verdoving (inclusief amputaties, operaties op kinderen, en keizersneden), vanwege het brandstof- en elektriciteitstekort zijn opgeschort. Ondertussen sterven pasgeboren baby’s en patiënten op intensieve omdat ze noodgedwongen van hun couveuses en beademingsapparatuur worden losgekoppeld. Zwangere vrouwen sterven door gebrek aan adequate zorg. Nog eens 15.000 Palestijnen dreigen in de vernielde ziekenhuizen een langzame dood te sterven.

    Niet volgens mij, maar volgens onder meer Human Rights Watch klopt het niet dat ziekenhuizen worden gebruikt voor militaire doeleinden. Zelfs als dat zo zou zijn, quod non – ook in de aanvallen op Gaza in 2008, 2012, en 2014 zijn gelijkaardige claims onbevestigd gebleken – gelden de principes voorzorg en proportionaliteit. Dat zeg ik niet, maar het Internationale Rode Kruiscomité.

    Anderhalve keer Hiroshima

    Niet ik, maar gezondheidsorganisaties waarschuwen voor een dreigende volksgezondheidscrisis in Gaza, waar de ontwrichte gezondheidszorg, de vernielde water- en sanitaire voorzieningen en de verslechterende weersomstandigheden het risico op de uitbraak van ziekten vergroten.

    Het is niet mijn mening maar die van het Rode Kruis dat evacuatiebevelen (van meer dan 1 miljoen Palestijnen in Noord-Gaza) in combinatie met de grootschalige belegering in strijd zijn met het internationaal humanitair recht. Het is geen mening, maar een feit dat er op die zogenaamd veilige humanitaire corridor naar het zuiden mensen sterven bij bombardementen of omkomen door ontbering.
    1-2
  11. forum rang 8 Freemoneyforever 19 november 2023 07:46
    2-2
    Niet ik, maar Amnesty International veroordeelt het toenemende dodelijke geweld op Palestijnen op de Westelijke Jordaanoever, alsook de marteling en de mensonterende behandeling van het recordaantal Palestijnen dat er sinds 7 oktober willekeurig is gearresteerd.

    Niet volgens mij, maar volgens Euro-Med Human Rights Monitor zijn er al meer dan 25.000 ton explosieven op de Gazastrook gevallen, wat overeenkomt met twee kernbommen, en anderhalf maal zoveel is als op Hiroshima.

    Het kan daarom niet mijn mening zijn, maar louter een vaststelling, dat de zogenaamd universele mensenrechten selectief worden afgedwongen, er dubbele standaarden gelden naargelang de kleur en religie van de vermoorde kinderen en het verzet, en naargelang de geopolitieke belangen van het Westen.

    Nu zou u van mening kunnen zijn dat dit alles toch een opinie is. Wel, zelfs als het een opinie was, dan nog mag ik dit alles zeggen, want daarvoor bestaat de vrijheid van meningsuiting. Hoewel: vreedzame protesten voor staakt-het-vuren worden verboden, net als Palestijnse vlaggen, vrijheidsleuzen, en mensen die de keffiyeh dragen worden tegengehouden. De kans is dus groot dat die vrijheid van meningsuiting niet voor mij opgaat.

    Gelukkig maar dan, dat dit geen opinie is. Toch niet volgens mij.
    www.standaard.be/cnt/dmf20231117_9697...
  12. forum rang 5 Freddy Krueger 19 november 2023 08:12
    Het ene leven is het andere niet, dat is door de hele geschiedenis bewezen. Niemand die het hard op zegt,maar een Israëlisch leven is blijkbaar veel meer waard dan een Palestijns leven, zo liggen de kaarten en dat gaat nooit veranderen.
  13. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 november 2023 09:31
    quote:

    luchtschip schreef op 19 november 2023 04:31:

    Dit is wat de Palestijnse terroristen van Palestinian Islamic Jihad alleen nog maar kunnen gebruiken tegen Israël!

    Ze kunnen geen raketten meer lanceren, maar ze hebben nog M91-mortiergranaten over die worden afgevuurd door middel van hun laatste #Iraanse HM-15-mortieren.

    Hun dagen zijn geteld in het zuiden van de Gazastrook.

    video 2:06 minuut geluid aan

    twitter.com/BabakTaghvaee1/status/172...
    Een bezetting van Gaza door Israël is absoluut de enige manier waarop Gaza weer een relatief veilig gebied wordt voor alle partijen behalve de terroristen.
  14. forum rang 8 Freemoneyforever 19 november 2023 09:47
    quote:

    luchtschip schreef op 17 november 2023 23:34:

    [...]

    Ja,

    Kijk maar naar wat Rusland, Syrie en Iran in Syrie in de stad Homs vernietigen

    Asaad Sam hanna :

    Dit is mijn stad Homs, midden in Syrië, en dat is wat de Syrische regering, Rusland en Iran ermee hebben gedaan.
    Geen woede, geen staakt-het-vuren, geen intifada voor Homs…

    video 0:45 minuut

    twitter.com/AsaadHannaa/status/172536...

    Wat doet Amnesty, de VN en jij hiermee. ?

    Rusland en Iran stoppen hun barbaarse vernietiging van dorpen en steden in de doofpot en lopen een wereldwijde PR campagne te voeren met hun trollen en bots op de sociale media om Israel scherp te veroordelen

    En jij loopt achter deze wereldwijde hetze tegen Israel aan, omdat Rusland het terroristisch bolwerk van Hamas steunt en jij sluit jouw ogen voor de gruweldaden van Rusland en Iran in Syrie ?

    En hoe heeft Amnesty en de VN de gruweldaden in Syrie beoordeeld ?

    Je laat je gek maken en probeert daarbij dit forum gek te maken met propaganda en slogans die bedacht zijn in Rusland en Iran
    Oud-premier Van Agt: 'Netanyahu is oorlogsmisdadiger'

    Al in 2016

    Ik kan je echt vertellen, dat Van Agt niet gek is (ik heb familiebanden met hem).
    eenvandaag.avrotros.nl/item/oud-premi...

    De door jou genoemde hetze is veroorzaakt door Israël.
  15. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 november 2023 09:54
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 19 november 2023 09:47:

    [...]
    Oud-premier Van Agt: 'Netanyahu is oorlogsmisdadiger'

    Al in 2016

    Ik kan je echt vertellen, dat Van Agt niet gek is (ik heb familiebanden met hem).
    eenvandaag.avrotros.nl/item/oud-premi...

    De door jou genoemde hetze is veroorzaakt door Israël.
    De Amerikanen en Engelsen waren ook 'oorlogsmisdadigers' toen ze Duitsland en Japan bombardeerden.

    Helaas worden in iedere oorlog oorlogsmisdaden gepleegd.
  16. forum rang 8 Freemoneyforever 19 november 2023 09:57
    quote:

    DeZwarteRidder schreef op 19 november 2023 09:54:

    [...]
    De Amerikanen en Engelsen waren ook 'oorlogsmisdadigers' toen ze Duitsland en Japan bombardeerden.

    Helaas worden in iedere oorlog oorlogsmisdaden gepleegd.
    Dan heeft Netanyahu wel veel tijd nodig, om zijn "vijand" te verslaan.

    Duitsland en Japan bezetten verschillende buitenlanden, dat kan je van de Palestijnen, die van hun land verdreven zijn, en opgesloten in Gaza, niet zeggen.
  17. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 november 2023 10:00
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 19 november 2023 09:57:

    [...]
    Dan heeft Netanyahu wel veel tijd nodig, om zijn "vijand" te verslaan.

    Duitsland en Japan bezetten verschillende buitenlanden, dat kan je van de Palestijnen, die van hun land verdreven zijn, en opgesloten in Gaza, niet zeggen.
    Israël heeft een enorme fout gemaakt door zich eerder terug te trekken uit de Gazastrook en moet daar nu een enorme hoge prijs voor betalen.
  18. forum rang 5 Hoppschwiiz 19 november 2023 12:05
    Ook maar weer een duit in het zakje. Dit is geen oorlog zoals wij ons een oorlog inbeelden. Het is ook geen guerrilla oorlog. Het is een strijd tussen een traditioneel leger en terroristen. Er zullen zo hier en daar zeker fouten gemaakt worden met burgerslachtoffers tot gevolg. Maar over het algemeen probeert het Israelisch leger alleen terroristen met hun infrastructuur te treffen. Dat die terroristen vervolgens normale burgers en ziekenhuizen en scholen als schild gebruiken, zorgt ervoor dat er veel (te veel) burger slachtoffers vallen. En zorgt er ook voor dat Israel maar langzaam vordert. Israel heeft zeer begrijpelijk haast. Zoals al eerder gemeld mag je niet verbaasd zijn als Hamas (of Hezbollah) vroeg of laat de beschikking krijgen over een ‘vuile bom’ en deze in Tel Aviv laten afgaan met 100duizenden slachtoffers tot gevolg.

    Terroristen gesteund door een verderfelijk Iraans regime en met een achterlijke ideologie als drijfveer zijn tot alles in staat.

    Israel strijdt in feite met 1 hand op de rug, terwijl de tegenstander niemand ontziet. En z’n propaganda goed voor elkaar heeft, zodat de wereldopinie zich makkelijk tegen Israel heeft gekeerd. Who’s to blame? De Arabische buurlanden inclusief de Arabieren die het gebied Palestina bewoonden hadden zich in 1948 neer moeten leggen bij de stichting van de staat Israel. Net zoals die inmiddels 2miljoen Palestijnen die gewoon Israelisch staatsburger zijn en een goed bestaan leiden
  19. forum rang 10 DeZwarteRidder 19 november 2023 12:09
    OORLOG ISRAËL

    Hoe serieus zijn intenties terreurorganisatie?
    Israël voor duivels dilemma: dit zijn de risico's en valkuilen van ophanden zijnde deal met Hamas

    Ralph Dekkers
    Aangepast: 4 min geleden20 min geledenin Buitenland

    TEL AVIV Israël staat voor een duivels dilemma: moet het instemmen met een deal waarbij Hamas tientallen gijzelaars vrijlaat? De bevolking kan wel een opsteker gebruiken en voor de gijzelaars zelf en hun familieleden zou het uiteraard een gigantische opluchting zijn. Tegelijkertijd betekent een gevechtspauze dat de terroristen in Gaza zich kunnen hergroeperen en dat het lastig zal zijn om de aanvallen weer te hervatten met behoud van internationale steun. En meent Hamas het eigenlijk wel serieus?

    Een akkoord hangt al meer dan een week in de lucht. De voorwaarden zouden nu zelfs, aldus de Washington Post, grotendeels op papier zijn gezet. De contouren zijn duidelijk: Hamas laat stapsgewijs meer dan vijftig vrouwen en kinderen vrij in ruil voor een gevechtspauze van drie tot vijf dagen, de toegang van humanitaire hulp en de vrijlating van zo’n 150 Palestijnse gevangenen, met name vrouwen.
    Netanyahu

    De Israëlische regering weigert zich over een potentiële deal uit te spreken. Om het overleg niet te dwarsbomen, maar vooral ook om geen valse hoop te wekken bij de bevolking en de familieleden van Israëli’s die in Gaza worden vastgehouden. Een groot deel van hen verzamelde zich zaterdagavond, na een mars van vijf dagen, voor het kantoor van premier Netanyahu om te eisen dat hij er meer aan doet om tot een akkoord te komen.

    Bekijk ook:
    Druk op Netanyahu neemt toe na dood gijzelaars: ’Jullie moeten je schamen!’

    Er zijn verschillende obstakels voor zo’n deal. Zo is er, aldus de krant Haaretz, onenigheid binnen het oorlogskabinet van Netanyahu. Een deel, onder aanvoering van oud-legerleiders Benny Gantz en Gadi Eisenkot wil er zo snel mogelijk mee instemmen. Vooral uit angst dat naarmate het grondoffensief vordert de risico’s voor de gijzelaars toenemen.

    Bekijk ook:
    WOII-overlever Rob stopt met scholieren over Holocaust te vertellen: ’Het blijkt zinloos’

    Soldaten troffen eind vorige week al twee dode Israëli’s aan in gebouwen naast het Al-Shifa ziekenhuis. Israël is bovendien van plan om op korte termijn de grondoperatie uit te breiden naar het zuiden van de Gazastrook.
    Concessies van Hamas

    Een andere stroming binnen het kabinet, onder aanvoering van minister van Defensie Yoav Gallant, is bang dat met een gevechtspauze van enkele dagen het momentum van de oorlog verloren gaat. Alleen stevige druk kan tot concessies van Hamas leiden, een standpunt dat ook door de legerleiding zou worden gedeeld.

    Premier Netanyahu, die de knoop zal moeten doorhakken, houdt zich tot dusver op de vlakte. Hij wil het rechtse deel van de regering niet tegen zich in het harnas jagen, maar ook zijn meer gematigde bondgenoten binnenboord houden om zo de steun van Amerika niet te verliezen.
    Vrijlating Palestijnse gevangenen

    Maar is Hamas eigenlijk welk gebaat bij een deal? Zij kan een gevechtspauze goed gebruiken om zich te hergroeperen en de vrijlating van 150 Palestijnse gevangenen uit Israëlische cellen kunnen de leiders als hun eerste overwinning sinds de aanslagen van 7 oktober verkopen. Want een belangrijk doel van die zwarte sabbat - het ontketenen van een regionale oorlog - is hen (nog) niet gelukt.

    Maar met de vrijlating van de kwetsbaarste gijzelaars zou hen ook meteen een belangrijke troef uit handen worden geslagen. Zij zetten die nu, met succes, in voor psychologische oorlogvoering tegen Israël. Beelden van een ontvoerde mannelijke soldaat komen een stuk minder hard aan dan die van een gevangen kind of oudere vrouw.
    Israëlische gijzelaars ’vergeten’

    De schimmige Hamas-woordvoerder Abu Obeida roept Israël op om niet langer te aarzelen omdat de gijzelaars anders de ’vergeten zullen worden’. Hij waarschuwde ook dat hoe langer het duurt hoe groter het risico is dat gijzelaars zullen omkomen.

    Hamas claimt dat de afgelopen weken tientallen gijzelaars zijn omgekomen bij Israëlische aanvallen. Dat valt niet te verifiëren. Wel vonden Israëlische soldaten eind vorige week twee dode gijzelaars in gebouwen naast het Al-Shifa ziekenhuis.
    Onderhandelingen door Qatar

    Een belangrijke rol is de komende dagen weggelegd voor Qatar, het enige pro-westerse land waarnaar Hamas is bereid is te luisteren. Daarom belde Joe Biden, op aandringen van Israël, afgelopen weekend ook met emir Tamim bin Hamad al-Thani. De boodschap: de vrijlating moet zo snel mogelijk gebeuren.

    Er zou echter nog een praktisch obstakel zijn. Israël eist de vrijlating van 70 vrouwen en kinderen door Hamas, maar de terreurbeweging claimt er maar zo’n vijftig te kunnen traceren. Zij zou het contact met een aantal commandanten hebben verloren. Daarnaast wordt een deel door andere groepen vastgehouden. Israël houdt echter voet bij stuk omdat het anders zou betekenen dat ontvoerde moeders en kinderen van elkaar gescheiden worden. Dat is onaanvaardbaar voor het land.
    Humanitaire hulp

    De toegang van humanitaire hulp, onderdeel van een eventueel akkoord, is momenteel voor Israël van groter belang dan voor Hamas. De terreurbeweging interesseert zich niet voor het lot van de bevolking in Gaza en is juist gebaat bij het lijden, dat voor meer internationale kritiek op Israël zorgt.
  20. forum rang 5 Hoppschwiiz 19 november 2023 13:57
    quote:

    Freemoneyforever schreef op 19 november 2023 07:26:

    [...]
    Wat een meedogenloos vrouwonvriendelijke opmerking

    (n.a.v. ‘In alle religies delven vrouwen het onderspit, ook in het Joodse geloof, de islam en het boeddhisme’)
    Ik begrijp de verwarring. Mijn reactie is wat kort door de bocht en niet vrouw-onvriendelijk bedoeld. Wat ik bedoel is dat elk geloof dan maar door z’n donkere Middeleeuwen heen moet. Bij ons begon de Verlichting ook pas in de 18de eeuw. Met het feit dat Mohammed z’n memoires pas in de 7de/8ste eeuw liet optekenen, zou dat inhouden dat de donkerste tijden voor de Islam nog moeten komen, en er op z’n vroegst na 2500 licht in de duisternis verschijnt. Maar misschien dat social media één en ander weet te versnellen
5.062 Posts
Pagina: «« 1 ... 108 109 110 111 112 ... 254 »» | Laatste |Omhoog ↑

Neem deel aan de discussie

Word nu gratis lid van Beursduivel.be

Al abonnee? Log in

Direct naar Forum

Zoek alfabetisch op forum

  1. A
  2. B
  3. C
  4. D
  5. E
  6. F
  7. G
  8. H
  9. I
  10. J
  11. K
  12. L
  13. M
  14. N
  15. O
  16. P
  17. Q
  18. R
  19. S
  20. T
  21. U
  22. V
  23. W
  24. X
  25. Y
  26. Z
Forum # Topics # Posts
Aalberts 465 6.846
AB InBev 2 5.308
Abionyx Pharma 2 29
Ablynx 43 13.356
ABN AMRO 1.580 47.019
ABO-Group 1 19
Acacia Pharma 9 24.692
Accell Group 151 4.129
Accentis 2 253
Accsys Technologies 22 9.030
ACCSYS TECHNOLOGIES PLC 218 11.686
Ackermans & van Haaren 1 160
ADMA Biologics 1 32
Adomos 1 126
AdUX 2 457
Adyen 13 16.606
Aedifica 2 832
Aegon 3.257 320.320
AFC Ajax 537 7.025
Affimed NV 2 5.778
ageas 5.843 109.784
Agfa-Gevaert 13 1.895
Ahold 3.536 74.015
Air France - KLM 1.024 34.389
Airspray 511 1.258
Akka Technologies 1 18
AkzoNobel 466 12.778
Alfen 13 17.017
Allfunds Group 3 1.236
Almunda Professionals (vh Novisource) 651 4.247
Alpha Pro Tech 1 17
Alphabet Inc. 1 341
Altice 106 51.196
Alumexx ((Voorheen Phelix (voorheen Inverko)) 8.485 114.771
AM 228 684
Amarin Corporation 1 133
Amerikaanse aandelen 3.821 240.468
AMG 965 126.488
AMS 3 73
Amsterdam Commodities 303 6.527
AMT Holding 199 7.047
Anavex Life Sciences Corp 2 383
Antonov 22.632 153.605
Aperam 91 14.188
Apollo Alternative Assets 1 17
Apple 5 322
Arcadis 251 8.628
Arcelor Mittal 2.024 318.759
Archos 1 1
Arcona Property Fund 1 269
arGEN-X 15 9.177
Aroundtown SA 1 184
Arrowhead Research 5 9.309
Ascencio 1 20
ASIT biotech 2 697
ASMI 4.107 37.764
ASML 1.762 77.556
ASR Nederland 18 4.162
ATAI Life Sciences 1 7
Atenor Group 1 335
Athlon Group 121 176
Atrium European Real Estate 2 199
Auplata 1 55
Avantium 29 10.776
Axsome Therapeutics 1 177
Azelis Group 1 49
Azerion 7 2.681

Beleggingsideeën van onze partners

Macro & Bedrijfsagenda

  1. 20 mei

    1. Dui, producentenprijzen april
    2. Ryanair jaarcijfers
    3. Brunel ex €0,55 dividend
    4. HAL ex €2,85 dividend
    5. UMG ex €0,27 dividend
    6. Alfen Q1-cijfers
    7. Zoom Video Communications Q1-cijfers
  2. 21 mei

    1. Envipco Q1-cijfers
    2. Fagron ex €0,30 dividend
    3. Euronext ex €2,48 dividend
de volitaliteit verwacht indicator betekend: Market moving event/hoge(re) volatiliteit verwacht